Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj prosím o radu pět týdnů po porodu mě můj DR našel srůsty na střevech po slepáku ale moc se mi na operaci nechce, kvůli malému jsou teď 3,5měsíců a bolesti jsou častější, bolestivější a dýl trvaj i třeba tři dny což je šílené
nemá někdo zkušenosti jak předejít bolestem, jít k DR tak mě pošle do špitálu
což se mi nechce kvůli malému
Podle mě je lepší naplánovat si špitál a zařídit, aby si vzal přítel ošetřování člena domácnosti, nebo zařídit hlídání u babiček, tetiček, nebo prostě někde, popř. pořešit s doktorem odstříkávání a zajištění mlíčka pro mimčo pokud kojíš, než jednoho krásnýho dne odjet z domova rychlou, naprosto nepřipravená na cokoliv
To já nechci dokut malému nebude aspoň rok nejen že bych umřela strachem o něj ale taky by mě bylo mocccccccccccc smutno a jelikoš vím jaké komplikace jsem měla po slepáku tak se bojím toho že místo tří dnů tam budu min týden se slepákem jsem ležela deset dní kvůli komplikacím
ale máš pravdu
Třeba by ti mohli povolit malého na pokoji, zkus se zeptat, asi je to individuální, asi po operaci hned to nepůjde, ale třeba druhý třetí den ano, kvůli kojení, přece ho neodstavíš kvuli nemoci, to by byla škoda
Já už týden nekojím už nemám mlíko a od malého se nechci odpoutat protože mi chudák nesmí nastydnout by měl hned zánět močáku což je bolestivá záležitost má chudák hypospádii
a dokut nebude malej odoperovanej tak je vysoký výskyt toho zánětu při každém horečnatém onemocnění ![]()
Bohužel neporadím, jen jestli se můžu zeptat, jak ti dr. na srůsty přišel? Díky
Za Dr ale určitě zajdi, nevěřim tomu, že tě pošle do nemocnice, aniž by ti pomoh tohle nějak vyřešit, ale pokud máš bolesti pořád silnější a trvají klidně i tři dny, tak to nevěstí nic dobrýho, kdyby se to ozvalo jednou, dvakrát za týden, tak budiž, ale takhle bych měla strach, možná, že v nějaký dobrý nemocnici by ti opravdu povolili mít malýho u sebe na pokoji pár dní po operaci až budeš schopná se o něj postarat
Na ultrazvuko sem si stezovala na bolesti v podbrisku tak me vysetril a nasel dva jeden je takovej rovnej jak cara a drujej do kolecka i mi je ukazoval na monitoru a uz vedel ze boje bolesni v tehotensvi nejspis byly ty srusty
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se leží v nemocnici po operaci srůstů a jak je možný že mi muj doktor (gyn.) tvrdí že bych je mohla mít, když na UTZ nic nebylo a vyšetřenim taky nic nezjistil. Rodila jsem před 15 měs. císařem. Krátce před otěhotněním byl laparo. odstraněn slepák. Po porodu jsem si nechala dát tělísko, sem tam bolesti ale poměrně silné při styku, nedávno bylo tělísko tedy na mojí žádost vyjmuto s tím, že se jiné zatím zavádět nebude, že se počká jestli bolesti budou trvat dál. Trvají. Bolest při styku je silnější, takže jsem se milování s přítelem vzdala. Naposled mě to dost silně bolelo jakoby v děloze. Vím od dr. co mi dělala předoperační UTZ orgánů před operací apendixu, že mám spoustu srůstů na střevech, ale nevim jestli i ty na střevech můžou dělat problémy tam dole ![]()
Po slepáku bývají srůsty a a na ultrazvuku nejdou vidět, můžeš jít klidně na operaci, ale mít je tam ani nemusíš ![]()
@MarkétkaU přeci ale musejí udělat nějáký vyšetření, kterym se to potvrdí nebo? Přece nepůjdu pod narkozu, která zatíží moje tělo a možná zbytečně. Takže to asi bude bud' a nebo…už jsem na tom tak, že nevim jestli do nějákýho podzimu vydržim! Bolesti mimo styk nejsou tak hrozný ani né tak častý, ale to že se styku ted' bránim a vysvětluju tomu mímu že mě to tam ted¨při tom bolí…nechápe to…prostě nám to zasahuje do vztahu ![]()
Mě to tak řekla doktorka, když jsem jednu dobu měla časté bolesti, ale nešla jsem na operaci, ani mi to moc nedoporučovala. Ale zase na druhou stranu, kdybych ty srůsty fakt měla, tak bych třeba nemohla mít děti. Ono se chodí do lázní ať nejsou srůsty a já byla. Nejsem doktor, nemám ještě ani maturitu
tohle je těžké no. Třeba to srůsty nejsou, může to být třeba i nějaký zánět
@MarkétkaU uvidím no, každopádně bych byla ráda, kdyby se to už něják vyřešilo…mam tady od gynekologa nějáký prášky na bolest, ale řikal že stejně asi nezaberou hned…já beru prášků už dost, a když mě to bolí hlavně při stysku, kterej už mít ani kvůli tomu nemůžu, tak nebudu do sebe cpát další prášky. Slepák je uložený v pravo, já mám bolesti v levo, v místě vaječníku. Tak asi srůst od vyjmutí slepáku to bejt nemůžou…to by bolelo v pravo
Tomu se rika diagnosticka laparoskopie- prave ta laparoskopie je tou formou potvrzeni…