Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala, zda někdo měl srůsty po operaci slepého střeva.Jak dlouho po operaci se objevili?
Jak a kde to bolelo?
A jak se to vlastně pozná?Já jsem po operaci 3 roky brali mi ho v 9 týdnu těhotenství. Jenže co půl rok mi připadá, že mě bolí místo, kde byl slepák a ta bolest jde až do pravého podbrišku.
Na Gyndě sem prý v pořádku a že prý srůsty by se objevili už dřív.
Jenže mě to bolí druhý den, když zapínám břicho, když jdu a teď ikdyž se vyprazdňuji na wc.
Srůsty poznají jedině na operačním sále, jinak to vidět nepůjde. Mě se tlačily dolů a ucpávaly vejcovody, mívala sem strašně bolestivou MS, bolesti v podbřišku a velké křeče. Při MS pak zabíraly jen Algifen kapky, poté už operace a svatý klid. Pak byly ale dva SC a je to zpátky, čím víc se do toho vrtá, tím víc se to bude dělat. Takže pokud už to prostě nedáváš, tak jedině konzultovat s PL / gynekologem možnost laparoskopické operace ![]()
Na to abych si brala prášky na bolest to není. Mám ty bolesti tak 2× za rok ale jsou intenzivní.
Doufám, že to není nějak životu ohrožující když to nechám být.
Chceme se snažit o další mimi tak snad to nebude překážka. Uvidíme. ![]()
Srůsty poznali až v momentě co mě brali na sál když jsem zvracela vlastní výkaly a omdlévala bolestí mezi dveřmi sesterny
měla jsem srostlá střeva k dutině břišní a ileus - náhlá břišní příhoda.. takže asi tak ![]()
Ráda bych se zeptala, zda někdo měl srůsty po operaci slepého střeva.
Jak dlouho po operaci se objevili?
Jak a kde to bolelo?
A jak se to vlastně pozná?
Já jsem po operaci 3 roky brali mi ho v 9 týdnu těhotenství. Jenže co půl rok mi připadá, že mě bolí místo, kde byl slepák a ta bolest jde až do pravého podbrišku.
Na Gyndě sem prý v pořádku a že prý srůsty by se objevili už dřív.
Jenže mě to bolí druhý den, když zapínám břicho, když jdu a teď ikdyž se vyprazdňuji na wc.