SŠ dálkově
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak záleží na tom, jestli budeš mít pro mimčo hlídání. I dálkové studium znamená, že tam musíš chodit. Co vím o lidech, kteří si vzdělání dodělávali, jedná se o jeden den týdně odpolední výuky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka ano, hlídání bych měla u té moji školy se dochází 1× za 14dni ve středu na odpoledne jinak vše on-line. ![]()
- Citovat
- Upravit
S prací bez dítěte a na mateřské bych postavila na stejnou úroveň. S prací už s dětmi, kdy nemá člověk na starosti jen sám sebe, ale i rodinu, domácnost, je to horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď si vyřídíš jinou směnu nebo volno a půjdeš do školy. Učit se budeš kdykoliv ve volném čase. S dítětem budeš první rok a půl řešit, s kým vydrží, jak s kojením nebo s mlíkem, jestli usne, jestli bude něco jíst…pak až bude větší, jestli vyjde hlídání, dítě nemocné nebo zlobivé nikdo hlídat nechce…do toho neustále dítě na krku, takže učit se můžeš leda po nocích nebo zase shánět hlídání. Rozhodně to není srovnatelné. Dítě ti neuteče, jsi mladá. Dodělej si vzdělání a těhotenství si naplánuje třeba ke konci třeťáku, to zas není za tak dlouho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prejeta_zaba Pak bych chtěla ještě nástavbu na 2 roky takže nevím no 5 let je už dlouhá doba 🥺 ☹️️
- Citovat
- Upravit
Dělala jsem 2 roky dálkově střední při práci (1 rok jsem přeskočila srovnávacími zkouškami). To byla pohodička. Chodila jsem taky 1× za 14 dní a nějaké praxe. Dvouletou nástavbu plánuji dodělat teď už s dětmi, než mi skončí mateřská a jsem si dost jistá, že to bude velmi náročné!! Ale já mám tedy 3 děti. Chápu, že nechceš dělat teď 5 let školu a mít pak dítě po 30. Taky jsem nechtěla a počítala jsem jen se dvěmi, ale i tak se do toho příští rok chci pustit a když to nebudu dávat, tak skončit mohu vždycky. Tak nějak to beru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AndulkaMa no, probereme to prvně s přítelem, ale asi bude nejlepší s miminkem počkat aspoň uvidím jak budu vše stíhat a poté se rozhodnout. Nejlepší by bylo udělat alespoň vyuční list. Ať mám alespoň ten.
- Citovat
- Upravit
@AndulkaMa jinak jak jsi to měla v té škole když jsi chodila také jen 1× za 14 dni, já už si toho moc ze zakladky nepamatuji tak se bojím zda učivo budu zvládat :/
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@AndulkaMa jinak jak jsi to měla v té škole když jsi chodila také jen 1× za 14 dni, já už si toho moc ze zakladky nepamatuji tak se bojím zda učivo budu zvládat :/
Já jsem tenkrát v květnu ukončila sedmý ročník osmiletého gymplu, v srpnu jsem dělala srovnávačky za první ročník z odborných předmětů, protože češtinu, matiku apod. jsem měla uznanou a v září jsem rovnou nastoupila do druhého. Co se týče toho obecného učiva, na tom vůbec nikdo nebazíroval a v podstatě to neřešili. Šlo jim o odborné předměty.
Já tedy ten výučák měla ve 20 letech a ve 22 jsem měla prvního prcka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha. No byla jsem hloupá když jsem to ukončila. Ale bohužel musím to napravit. Miminko bude muset asi ještě chvíly počkat a uvidím jak to všechno budu zvládat. Jelikož toho mám celkem hodně, mám velkou zahradu, dům a máme taky nějaké zvířata. Chalupu která té práce taky hodně potřebuje. Uvidím, každopádně bude to asi záhul ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Aha. No byla jsem hloupá když jsem to ukončila. Ale bohužel musím to napravit. Miminko bude muset asi ještě chvíly počkat a uvidím jak to všechno budu zvládat. Jelikož toho mám celkem hodně, mám velkou zahradu, dům a máme taky nějaké zvířata. Chalupu která té práce taky hodně potřebuje. Uvidím, každopádně bude to asi záhul
Sama znám matku 3 dětí, která na mateřské dělala medinu. A dala to. Bylo to těžké, ale dala. Tak tohle musí jít taky, když se bude chtít ![]()
Já musela odejít z domova a z brigády při denním gymplu jsem se neuživila. Tak jsem si udělala ten výučák na dálku, protože jsem věřila, že to dám. Teď mi zbývá ta nástavba…možná VOŠ, pokud budu hlavou v oblacích
…něco mi uniklo a nejsme tak staré, všechno se ještě dá dohnat. Když může někdo dělat maturitu v 35 letech… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AndulkaMa Jsi super, to dáš
A na kolik hodin jsi tam chodila při te docházce 1× za 14 dní? Jinak vše online že? A platila jsi něco já to mám soukromku. Co jsi to měla za obor? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@AndulkaMa Jsi super, to dášA na kolik hodin jsi tam chodila při te docházce 1× za 14 dní? Jinak vše online že? A platila jsi něco já to mám soukromku. Co jsi to měla za obor?
Jsem cukrář. Platila jsem 12.000,– ročně. I proto bylo fajn přeskočit ročník a ušetřit 12.000,–. Dálkově se tu cukrář na státní nikde poblíž nedal. On-line v podstatě nic.
Přišli jsme 1× za 14 dní na cca 8 hodin, odvykládali nám věci bez většího vysvětlování, 1× za 1/4letí písemná práce + cca 60 hodin praxí za 1/2letí. Pak jsme dostali seznam učebnic pro jednotlivé předměty s pokyny ‘vše, co je v nich je třeba’. V hodinách se říkal základ a zbytek samostudium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, jdu si pro radu, když jsem byla mladši chtěla jsem vydělávat proto jsem ukončila obor na který jsem chodila v prváku. Ted ve 25 jdu od září zpátky do prváku dálkově abych měla alespon střední vzdělání. Ale už toužíme po miminku. Chtěla bych radu co je podle vás lepší popřípadě jak jste to měly vy zda si udělat školu dalkově s prací nebo na mateřské. Vůbec netuším jak se to dá zvládat. Díky předem všem co napiši sve zkušenosti a poznatky