Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V zahraničí ti kartička stačí na úkony, které jsou hrazeny z veřejného pojištění. Já osobně bych těch pár korun na cestovní pojištění obětovala. Dá se zajistit online. Dělali jsme si ho i na jednodenní výlet za hranice.
Urcite nestaci. Nekryje to napriklad zasah vrtulniku apod.
A myslim, ze bys nerada platila 4000 EUR za zachranu vrtulnikem.
Nebo kdyby se Ti neco stalo a musela by jsi byt prepravena do CR specialne, tak to taky nekryje.
Udelej si cestovko.
Tak na ošetření vám stačí, ale pravděpodobně tam bude nějaká finanční spoluúčast. To je v zahraničním zdravotnictví běžné.
Příspěvek upraven 06.07.22 v 22:03
Je lepsi mit pojistku, i kdyz na vetsinu ukonu staci karticka.
Jestli tam mas rodinu a jezdíš pravidelne, zrid si cestovní pojištění ke své platební kartě, muže se to vztahovat i na celou tvou rodinu a stojí to pakatel. Já jsem to vždycky měla, často jezdíme na otocku do Polska a občas i jinam a je prijemne to mít, kdyby něco. Teď s covidem ne tolik, ale třeba zas bude svět normální a půjde to ![]()
EHIC ti platí po EU jen na lékařsky nezbytnou péči. Nezahrnuje převozy, poplatky, léky, repatriaci. Určitě se vyplatí koupit si cestovku.
Lepsi za dve stovky nejake připojištění, nez jenom kartičku pojišťovny. Ze neplanujes lest po horach neznamena, ze se ti nemuze nic stát přece. Ne, ze bych ti neco přála, ale treba taková dopravni nehoda se zranenim, to je hned a nedoplatis se.
Hele nahoda je blbec, nikdo nikdy neplánuje, ze se mu něco stane. Budes tam dele, pojištění bych si zaplatila.
Jasně, a až vás nějaký d.ebil sejme autem nebo uklouznes na schodech a zlomíš si nohu, tak budeš za ten účet čumět jak pero z gauče.
@Svistice píše:
Jasně, a až vás nějaký d.ebil sejme autem nebo uklouznes na schodech a zlomíš si nohu, tak budeš za ten účet čumět jak pero z gauče.
Mne se to stalo a neplatila jsem nic, tohle spada pod bezny ukon ve zdravotnictví, pojistovny si to mezi sebou vykrily. Platila jsem jen takovou botku na sadru.
@Kacatko1986 píše:
Urcite nestaci. Nekryje to napriklad zasah vrtulniku apod.
A myslim, ze bys nerada platila 4000 EUR za zachranu vrtulnikem.
Nebo kdyby se Ti neco stalo a musela by jsi byt prepravena do CR specialne, tak to taky nekryje.
Udelej si cestovko.
To nepikryje ani Rakusakum, pokud nemaji extra pojistku a ne kazdy Rakusak ma osobni pripojisteni. Zila jeem tam a jezdila do Cech jako cizinec s pojistenim v AT, nimdy jsem si cestovni nedelala. Na vae mi stacila karticka pojistence. Ted obcas uz jezdim zas jako pojistenec z Cech na navstevy do AT a taky nemam. A nic extra neolatim, a to jsem si i vymkla kotnik na ture. Platim jen piplatky, ktere nejdou v AT na pojistovnu jako mistni. Cili recept, zubare, ten je tam drahy.
@PAN66 píše:
Mne se to stalo a neplatila jsem nic, tohle spada pod bezny ukon ve zdravotnictví, pojistovny si to mezi sebou vykrily. Platila jsem jen takovou botku na sadru.
No tak ono bude dost záležet, jak si tu nohu zlomí.
@PAN66 píše:
To nepikryje ani Rakusakum, pokud nemaji extra pojistku a ne kazdy Rakusak ma osobni pripojisteni. Zila jeem tam a jezdila do Cech jako cizinec s pojistenim v AT, nimdy jsem si cestovni nedelala. Na vae mi stacila karticka pojistence. Ted obcas uz jezdim zas jako pojistenec z Cech na navstevy do AT a taky nemam. A nic extra neolatim, a to jsem si i vymkla kotnik na ture. Platim jen piplatky, ktere nejdou v AT na pojistovnu jako mistni. Cili recept, zubare, ten je tam drahy.
Pracuju u asistence k cestovnimu pojisteni a ver mi, ze bys urcite ze sveho nechtela platit treba 50 000 CZK za repatriaci sanitkou s lekarskym doprovodem nebo 70 000 EUR za transport air ambulanci…
Ono bohuzel hodne Cechu si mysli, ze je cestovni pojisteni zbytecnost… Ale opak je pravdou… a nahoda je blb. c..
Jedu do Rakouska, na 5 dni. Za rodinou, zadne tury, hory..musim mit cestovni zdravotni pripojisteni? Cetla jsem, ze neni jutne, ze v ramci evropy by melo stacit na zakladni osetreni, akorat se plati baklady, pokud treba v danem state se plati za tecept, tak ho zaplatim. Jde mi treba o to, kdyz onemocnim, zuby. Jak to tedy je, m