Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojj, jedu někdo koho trápí dlouhodobá bolest zad? Před rokem jsem měla bloklou bederní pateř, když sem se sklonila k sedačce tak sem si blokla bederní pateř a uz sem se nenarovnala, volala hned rychlou a tyden jsem chodila na injekce! Odte doby mam ze zady problémy! Když me neboli krční pateř boli me bederni, skoro ĺkaždý den! Bolest je když delsi dobu stojim, nebo i sedim, nebo se více namáham, deldi procházka! Byla sem nedávno u Dr. A prý mam stuhle svaly špatny držení těla! a mam cvicit ukázal my lehké cvičení na uvolnění teto bolestí!!!
Uz toho mam dost, strasne me to omezuje v životě a hlavne kvuli me 4lete dcerce, nemuzj sejít věnovat naco jsme byli zvykle ![]()
Jinak my je 32let, mela bych jeste skakat pp stromech ![]()
@Miskaa91 píše:
Ahojj, jedu někdo koho trápí dlouhodobá bolest zad? Před rokem jsem měla bloklou bederní pateř, když sem se sklonila k sedačce tak sem si blokla bederní pateř a uz sem se nenarovnala, volala hned rychlou a tyden jsem chodila na injekce! Odte doby mam ze zady problémy! Když me neboli krční pateř boli me bederni, skoro ĺkaždý den! Bolest je když delsi dobu stojim, nebo i sedim, nebo se více namáham, deldi procházka! Byla sem nedávno u Dr. A prý mam stuhle svaly špatny držení těla! a mam cvicit ukázal my lehké cvičení na uvolnění teto bolestí!!!
Uz toho mam dost, strasne me to omezuje v životě a hlavne kvuli me 4lete dcerce, nemuzj sejít věnovat naco jsme byli zvykle
Jinak my je 32let, mela bych jeste skakat pp stromech
Rehabilitace, cviceni. A mene vykricniku.
Příspěvek upraven 25.08.23 v 22:29
@Miskaa91 píše:
Uz toho mam dost, strasne me to omezuje v životě a hlavne kvuli me 4lete dcerce, nemuzj sejít věnovat naco jsme byli zvykle
a už jsi začala cvičit? objednej se k fyzioterapeutovi - a opravdu nic jiného než cvičení ti nepomůže
@Miskaa91 píše:
A co chceš poradit? Na bolesti zad pomůže skutečně jen správné cvičení a celkově změnit způsob, jak se hybes v běžném životě. Ideální je fyzioterapie.
Kolik vážíš? A cvičíš? Nic jiného ti nepomůže. Pokud se vyloučily vyhřezy plotének a jiná traumata. Budeš muset skutečně začít cvičit. Zpevnit břicho, protože to drží ty záda.
A pak se méně vztekat a vykřikovat, že toho máš dost. Nastuduj si psychosomatiku bolesti zad, třeba se v tom najdeš. Najdeš co žiješ. Třeba máš naloženo na bedrech životem nebo lidmi okolo sebe víc, než uneseš.
Na bolesti zad nic jineho nez cviceni nepomuze. Uvolnit bedra a kycle, posilit zadove svaly a stred tela.
Zeptám se blbě, ale nemáš velké poprsí? Kámoška to tak měla taky.
Mám to už několik let.. q to mi je teprve 20
prvně jsem si blokla krk před 4 lety, pak chvíli klid a teď už zas rok a půl v kuse bolest lopatky, vždycky udělám pohyb do boku a slyším jak mi prokřupe, neustále bolesti krční páteře, hrudní páteře atd…
Když cvičím poctivě tak je to v pohodě, a jsem úplně jak vyměněna ale nemám na cvičení čas takže trpim. A teď mě nejvíce začalo štvát že mám vytažene lopatky a ramena nahoru, a jde to už i vidět a nevím co s tím. 3 měsíce jsem chodila na fyzio a tam mě zbavili motanic ale jinak nic moc