Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Každé dítě je jiné, mě třeba jako cvalik nepřijde, záleží i na porodní váze, mám v okolí děti, co měly porodní váhu skoro 5 kilo a 7 kilo měly někdy ve 3 měsících
má 4 měsíce, tak můžeš zkusit zařadit třeba zeleninu, ta není tak kaloricka, jako to mliko, ale zároveň je to jiná konzistence a víc to zaplacne žaludek
a na Dr kašli, ty jejich tabulky jsou na pěst. Přece nebude 4 měsíční mimino držet dietu a plakat hlady, aby nebylo tlusté
i kdyby měla nějaký faldik navíc, tak jak začne běhat, tak to vybeha. To množství mlika je takový orientační průměr, to nemusis dodržovat na ml přesně, někdo má spotřebu větší, někdo toho vypije zas min, můj syn naopak to předepsané množství nikdy nevypil, pil co 2 hodiny, menší množství a kolikrát ani nedal tu doporučenou denní dávku, ale zas od první lžičky jedl pěkně zeleninu ![]()
Porodní váhu měla 3900g, narodila se po termínu.
Ta zelenina zní jako dobrý nápad, davame ji ale pomalu, bojím se ve 4m i když vím ze dokáže sníst třeba 120g cukety. Dekuji za odpověď, ja bohužel od doktorky chodím vždy s tím ze mi neco vyčte.
@Anonymní píše:
Porodní váhu měla 3900g, narodila se po termínu.
Ta zelenina zní jako dobrý nápad, davame ji ale pomalu, bojím se ve 4m i když vím ze dokáže sníst třeba 120g cukety. Dekuji za odpověď, ja bohužel od doktorky chodím vždy s tím ze mi neco vyčte.
Jo s doktory je to kolikrát těžké, já se třemi detmi, mám pocit ze už ledacos mám zmakle a stejně jdu k Dr a připadám si jak prvnak u tabule co nic neumí
dej na svůj pocit, na potřeby svého dítěte a na nějaké tabulky u Dr nebo na krabici se vykašli.
Nemáš naši doktorku? Syn měl ve 4 měsících taky 7 kg a taky jsem dostala sprdunk. Narodil se se 4 kg, takže za 4 měsíce přibral 3 kg. Mladší syn měl ve 4 měsících 6 kg a dostala jsem pochvalu, jak hezky prospívá. No jo, ale on se narodil se 3 kg. Takže za 4 měsíce naprosto totožný přírůstek.
Náš cvalík se naučil velmi rychle pohybovat a v půl roce už měl jen 8 kg, protože v té době už stál a lezl a chvíli neposeděl. V roce měl 9,5 kg a to jí přišlo, že zase přibírá málo ![]()
Je to mimino. To hlady držet nemůžeš. Až se začne hýbat, tak to vyběhá.
Syn má teď 4 měsíce, 63 cm a 6 kg a dostala jsem vynadáno taky, že mám dávat menší dávky častěji
akorát že on nejí vůbec podle návodu, ale co 3h menší dávky, 90-120 ml. Když se nedojí tak řve. Řvát celý den a asi i noc nedojedením ho nenechám, proto skončil na UM že to taky vypadalo při kojení. Zkusím už příkrmy v takovém množství, jak je bude snášet. Když stejně nemá mateřské, tak ať jí co nejdřív, a slibuju si, že se trošku třeba zlepší spaní, při kojení první dva měsíce to byl očistec, 20 minutové spánky, teď další dva měsíce teda můžu už spát v noci dvakrát dvě a půl hodiny po sobě, předtím jeden kratší a potom tak třeba ještě tři čtvrtě hodiny, což se dá samozřejmě, ale za zlepšení bych se nezlobila. Nic než zkusit tu zeleninu se podle mě nedá, určitě bych ho hladem nenechala.
Akorát teda i když dam celou malou skleničku zeleniny těch 120g tak dcera začne strašně plakat a nepřestane dokud nedostane aspoň minimálně 90 ml um.
@Anonymní píše:
Akorát teda i když dam celou malou skleničku zeleniny těch 120g tak dcera začne strašně plakat a nepřestane dokud nedostane aspoň minimálně 90 ml um.
Tak ta zelenina se musí zapijet no, já dala par lzicek zeleniny a pak ještě trochu mlika nebo aspoň čaje na zapiti.
Haha ja te uklidnim. Nas mel ve 4 mesicich 7920 g a 65 cm. Chudacek predcasne narozenej v 35tt s 2950g a 51 cm.
Byl teda plne kojenej ale klidne vypil 250 ml 8× denne - mela jsem vahu a vazila pred a po kojeni.
Je pravda, ze ta vaha v necem je limitujici - v tom, ze nektere veci delal pozdeji, chodil v 16 mesicich, ne v roku. Ale stale v norme. Proste trva nez se naposilujou svaly aby rozhybali to telo.
Jak jste vysoci? My jedem porad v 97 percentilu. Ted nosi obleceni na 6 lete deti a ma 3 roky….
Dcera porodní váha 3,8kg. Ve čtyřech měsících 63cm a 7kg..koukám do očkováku. Pak v roce 11kg… a nyní v sedmi letech 120cm a 22kg… je hubená.
Dobrý den, měla bych takový dotaz jestli někdo nemá zkušenosti. Naše dcera má 4 měsíce, 63 cm a 7kg, doktorka nam řekla ze je to cvalík a ze z toho budu nešťastná. Má opravdu takové faldíky a silnější nozicky ale žádný extrém teda. Problém je ze má pořad hlad, měla by mít 180 ml um 5krat denně ale chce jist co dvě hodiny, opravdu má hlad, pak hltá a po jídle je zase šťastná a hrajeme si. Měl to někdo takhle ze dítě chtělo pořad jist? Dekuji za odpovědi