Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ničeho se neboj, mě šly krvavý očistky celý šestinedělí víceméně, vždy to zesláblo, skoro zmizelo, že už sem si říkala huráááá, a pak nanovo krvavý - a mělo to tak i několik (tak třetina) holek ze skupiny, takže no stress ![]()
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu… Neměla jste to taky některá tak? Za tři dny to bude měsíc, co jsem po porodu, ale očistky mám tak nějak pořád krvavéV porodnici už světlaly, ale pak se zas barva změnila a v podstatě do teď je stále krvavá… Někdy jasně červená, jindy zas tmavší… Nekrvácím nějak moc… Jsou i dny, kdy skoro vůbec… Nic mě nebolí, teplotu nemám… Dneska na záchodě ze mě ale vyšel nějakej větší chuchvalec čehosi… Ale jako krevní sraženina mi to nepřipadalo… Bylo to spíš hlenovitý, s takovejma světlejma (šedo béžovejma) kouskama… už jsem přemýšlala, jeslti by to nemohla bej menstruace, ale to by bylo asi ještě brzo. Plně kojím…
Nevíte, je to normální? K Dr. se mi nechce… Byla jsem tam asi týden po porodu, protože mě nehorázně bolelo zavinování dělohy. Dělal mi utz a důkladně prohlížel a říkal, že vše je v pořádku, žádná sraženina… Jen se mi pomalu zavinovala děloha… Tenkrát jsem vlastně už krvácela stejně jako teď… Teď jen s menší intenzitou… Myslím/doufám, že je to normální, ale všude se furt píše, jak maj očistky postupně slábnout a jak maj měnit barvu (pomalu tam udávaj dny
Dík moc), tak se jen chci ujist, že to třeba taky tak některá máte/měli jste…
Taky jsem to tak měla, v porodnici skoro nic a pak jsem zase začala krvácet, tak se to střídalo celé šestinedělí. Problém by byl, kdyby to krvácení trvalo i potom, ale teď není důvod se znepokojovat ![]()
Děkuji
Já jsem v to tak nějak doufala… Jen to, co si člověk přečte na netu, je tak nějak zavádějící
Tož jdu tedy s klidným svědomím spááááát
Dobrou noc ![]()
Ahoj, já měla více či méně krvavé očistky 7 týdnů!!!
Dr na ko po 6 nedělí mi řekl, že počkáme ještě 4 týdny a pokud to nepřestane, bude se řešit kyretáž.. a po týdnu byl konečně klid.
Já střídavě krvácela 8 týdnů… takže po měsíci si rozhodně nedělej starosti.
Ahoj. Po obou porodech jsem měla očistky krvavé až do konce (v obou případech 6 týdnů). Volala jsem na gynekologii a sestřička mi říkala, že do 8 týdnů po porodu to může být. Na kontrolu jsem šla vždycky až pak, cca těch 8 týdnů po porodu.
Kdyby se objevila horečka nebo nějaké nezvyklé bolesti, tak bych se nechala zkontrolovat.
Mně odcházely očistky s pauzama (třeba týden nic a pak se zas objevily, slabší, ale červené) poprvé 8 týdnů a podruhé 10týdnů. V obou případech jsem byla po 6nedělí na kontrole a vše bylo v pořádku. ![]()
Ahoj holky, ![]()
prosim o radu, protoze uz me to dost stve - mam vic jak 3 mesice od porodu - akutni cisar, na kontrole po sestinedeli vse v poradku, plne kojim, ale menstruaci sem dostala hnedka po sestinedeli
a doted mam skoro kazdy den vzdycky malinko spise cerne krve - bez slipovych vlozek uz ani nevychazim.. je to normalni tak dlouho po porodu?? dekuju za odpovedi ![]()
Holky, prosím o radu… Neměla jste to taky některá tak? Za tři dny to bude měsíc, co jsem po porodu, ale očistky mám tak nějak pořád krvavé
V porodnici už světlaly, ale pak se zas barva změnila a v podstatě do teď je stále krvavá… Někdy jasně červená, jindy zas tmavší… Nekrvácím nějak moc… Jsou i dny, kdy skoro vůbec… Nic mě nebolí, teplotu nemám… Dneska na záchodě ze mě ale vyšel nějakej větší chuchvalec čehosi… Ale jako krevní sraženina mi to nepřipadalo… Bylo to spíš hlenovitý, s takovejma světlejma (šedo béžovejma) kouskama… už jsem přemýšlala, jeslti by to nemohla bej menstruace, ale to by bylo asi ještě brzo. Plně kojím…
Nevíte, je to normální? K Dr. se mi nechce… Byla jsem tam asi týden po porodu, protože mě nehorázně bolelo zavinování dělohy. Dělal mi utz a důkladně prohlížel a říkal, že vše je v pořádku, žádná sraženina… Jen se mi pomalu zavinovala děloha… Tenkrát jsem vlastně už krvácela stejně jako teď… Teď jen s menší intenzitou… Myslím/doufám, že je to normální, ale všude se furt píše, jak maj očistky postupně slábnout a jak maj měnit barvu (pomalu tam udávaj dny
), tak se jen chci ujist, že to třeba taky tak některá máte/měli jste…
Dík moc