Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, uz nevim co delam spatne.. Syn, dva roky, je stale nemocny.. Kasel a ryma.. Ja vim, ze nachlazeni k podzimu patri.. Ale ne tak jako ho prozivame my. Minulou zimu jsme take porad pokaslavali a smrkali, na roce nas neminula antibiotika. Ted jsme uz druhy mesic nemocny, a kdyz se zdalo, ze se to lepsi, bum. A zase ten osklivy kasel a zelena nudle u nosu.. Nejhorsi na tom je to, ze nam nic nezabira.. A v noci vubec nespime. Malej porad breci, pak na chvili usne a zase.. Doktorka nam nic nenasla, posila nas na alergologii.. Ja uz jsem z toho zoufala, co delam spatne?? Kazdy den ma ovoce, zeleninu, teple jidlo v cetne polevky- ma je rad. Od srpna bereme sirup na imunitu a stejne porad takhle marodime.. kazdy den chodime ven, obcas vyrazime mezi deti, cvicit do sokola nebo do materskeho centra, ale skoro pokazde si odtamtud asi prineseme nejake ty bacily a nemuzeme se toho zbavit. Doktorka uz nam taky nepomuze, tak fakt nevim co delam spatne.. Mate nekdo podobne trapeni??To azzacneme chodit do skolky tak asi umru..
Pardon, ale to jsi nemocná ty i syn? Ten mateřský plurál mě chvíli zmátl
.
Někdo z vás doma může být nosičem nějaké bakterie, která syna klátí. Nechávali jste si všichni dělat stěry z nosu a krku? Ty nebo partner nebo s kdokoli, s kým je dítě často ve styku, může mít nějakého koka, se kterým žijete v pohodě, ale malému způsobuje potíže.
Ahojky mam to podobne :-/ maly uz pres mesic ma kasel a rymu. Mel i den horecku ale nastesti ne silnou. Doktorka nam dala antiotika to pak mezitim bylo supr ale jak sme je dobraly tak hned to same. A to doktorka rikala ze uz je v poradku. Strasne kasle az se z toho jednou poblinkal. :-/ a rymu porad vysavame ale nejak to nepomaha. V noci celkem spi ale trva nez usne. Take nevim co delat. Bere stoptusin a mam na rymu morskou sul.
Doporučuji obrátit se na dobrého homeopata…nám obrovsky pomohl, syn brával antibiotika tak 4-5× do roka…od doby, kdy se léčíme u homeopata, ani jedny (jsou to dva roky). MMCH, já brala antibio. taky tak 2× do roka (jsem to od něj chytla), ale od té doby, co jsme zahájili homeopatickou léčbu, taky nic
Bude tě to ze začátku stát dost peněz, ale myslím, že to stojí za to…jo a cenou se nenechej odradit…časem se to srovná a do roka už u homeopata nebudete tak často, budeš si sama chodit jen pro léky, o kterých budeš vědět, na co jsou, a které vám zabírají
Hodně štěstí ![]()
Ačkoli se to nezdá, tak dobrej homeopat je fakt stokrát lepší než sebesilnější lék, můžu potvrdit ze zkušenosti babičky, které hodně pomohl, když doktoři pomalu lámali hůl. Já jsem naštěstí zdravá, na moji jednoroční rýmu mi stačí čaj, ale s nějakým větším či častějším problémem bych se opravdu obrátila na přírodu. Jinak babi to stálo snad 13 tisíc, schůzky, čaje, perličky. Ale stálo to fakt za to.
Nasaď malýmu Imunoglukan nebo nějaký podobný přípravek na podporu imunity.
Syn loni i předloni začal sezónu nemocí už v říjnu a vždy to skončilo až na jaře.
Letos byl sice nachlazen, ale obešlo se to bez antibiotik a léků a přes měsíc bere ten Imunoglukan a musím zaťukat, že super. My oba s manželem jsme lehli a syn se drží. Vždycky to bývalo naopak ![]()
Jestli můžu poradit s kašlem, tak zázračný je tento sirup: http://www.lekarna.cz/…-roku-250ml/ Pro nás opravdu vykonal zázrak, ale opravdu jsem dodržovala dávkování, na začátku jsem nasadila to nejvyšší a za tři dny přišla obrovská úleva. Na rýmu nám pomáhá jedině a zásadně Vincentka. Ono je důležité pořádně vyčistit průdušky a dutiny a pak by se imunita měla zvednout - opravdu ten sirup zkus.
Chápu, že tě to štve, ale rýma a kašel je ještě malé zlo.Syn mi marodil 3/4 roku v kuse a to bylo teprv něco, věčně špitály, jipky, tunu atb, milion odběrů, vyšetření, teploty 41,bronichitídy, laryngitídy, hnisavé angíny, streptokokové infekce.Na alergo syn dostal tuny léku, foukátek, kortikoidů, léky na imunitu a stav se ještě zhoršil. Takže jsem jednoho krásného dne řekla dost a všechny léky vysadila
ALe máme klid, což je pro mě zázrak, protože to bylo opravdu otřesné, co syn zažíval, např troje atb za 2 týdny
A to mu bylo jen lehce přez rok
Vsadila jsem na přírodu, dávám synovi štávu z červené řepy, když začíná trochu rýma, inhalujem vincentku, mažu hrudník domácí průduškovou mastí. Tím ale netvrdím, že alergo je na nic, starší syn měl problémy s průduškama a tam mu pomohli.Sice jsem pak taky sama vysadila léčbu
ale za 4 roky ani jedny atb, jen pár nachlazení, ani jsme nemuseli k mudr. Neboj, časem to přejde
člověk toho musí hodně vydržet, ale snad se marodit nebude až do puberty. Ikdyž je to náročné, to nevyspání a všechno kolem. Jinak na imunitu můžu doporučit kustovnici čínskou, dětech chutná a je moc zdravá ![]()
Ono někdy stačí i jen blbá chudokrevnost a už je imunita hodně oslabená, takže odběry jsou určitě na místě. A taky bych omezila návštěvy veřejných prostranství, počkala, až se imunita zlepší a pak znovu začala chodit.My měli dokonce 6 týdnů zákaz chodit kamkoliv mezi lidi, žádné obchody, veřejná doprava, mezi děti. starší syn nesměl chodit ani do školky, aby něco nepřitáhnul a malý to nechytil, byli jsme jen doma nebo na zahradě, ani jsem nepřijímala žádné návštěvy
.Taky jsem hodně omezila pobyt venku hlavně v tomhle počasí. Minulý rok jsem se věčně cpala s klukem ven, aby byl na čerstvém vzduchu, ale čerstvý vzduch nám teda moc nesvědčil, co jsme přišli, tak měl kluk rýmu
a rýma= zánět průdušek
.
To je prostě nevratně narušená imunita, mám to já má to můj bratr, diagnoza, je to kvůli očkování, to prostě rozvrací imunitu a někdo to hold neustojí, dobrýho homeopata nebo léčitele, naprosto se vyhýbat klasickým chmickým lékům a čemukoliv co imunitu dále nerašuje, hodně štěstí ale moc tě nepotěším, mně chronická rýma zůstala dodnes, trochu se to zlepšilo po porodech, ale to samozřejmně u syna nebude možné ![]()
@saminomimino píše:
To je prostě nevratně narušená imunita, mám to já má to můj bratr, diagnoza, je to kvůli očkování, to prostě rozvrací imunitu a někdo to hold neustojí, dobrýho homeopata nebo léčitele, naprosto se vyhýbat klasickým chmickým lékům a čemukoliv co imunitu dále nerašuje, hodně štěstí ale moc tě nepotěším, mně chronická rýma zůstala dodnes, trochu se to zlepšilo po porodech, ale to samozřejmně u syna nebude možné
Synova imunita šla do háje taky po očkování
![]()
@Katka86 píše:
Synova imunita šla do háje taky po očkování![]()
![]()
![]()
víš nejhorší na tom je to že třeba očkování imunitu naruší a tělo si stejně na většinu očkování nevytvoří imunitu, takže nejen že většinu nemocí z očkování může chytit a daleko snadněji plus věčně marodí kašle sopluje a rýmuje ![]()
@Lily007 píše:
Ahojky mam to podobne :-/ maly uz pres mesic ma kasel a rymu. Mel i den horecku ale nastesti ne silnou. Doktorka nam dala antiotika to pak mezitim bylo supr ale jak sme je dobraly tak hned to same. A to doktorka rikala ze uz je v poradku. Strasne kasle az se z toho jednou poblinkal. :-/ a rymu porad vysavame ale nejak to nepomaha. V noci celkem spi ale trva nez usne. Take nevim co delat. Bere stoptusin a mam na rymu morskou sul.
Podle naší mudr. je zdraví. Stpoptussin nemůže protože po něm zvrací, jako po více lécích.. snese jen nějaký sirup.
Jistě že je zdravý, má v prčicích imunitu, to dr nevyzkoumá, a na léky bych se vyprdla v lepším případě mu jen nezaberou..