Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vyzkousej neco na tu imunitu,zkus byt vydenzifikovat treba eukalyptem.Drzim palce a verim,ze se to tykat CF nebude. ![]()
no, je pravda, že jsem to někdy se sterilitou u kojence nepřeháněla. Ale jinak si myslím, že byt mám čistý, děnně kolem ní utírám prach, aby ji nedráždil, v noci spí na převařené přežehlené pleně, už mě napadlo, jestli ji nějak nevadí roztoči.Ale je to stále dokola, pár dní je bez teplot, tak se raduju, a najednou zase kašel a horečka…:-( Ach jo.
hmm
ja musim kazdy tyden poradne vsechno vycistit,vcetne perin…je alergicka na roztoce,pyly travin,psi srst…ted jak to venku kvete,tak ma i rymu..a to je ctrnact dni po antibiotikach…
ale na horecky ani na zvysene teploty netrpi.Jo a od malicka do jednoho roku byla preventivne kazdy mesic na antibiotikach… ![]()
To jste brali antibiotika i preventivně? Chudinka. Mě malá brala ATB zatím jen jednou, pak ji vždy u horeček doktor bral CRP z prstu a vždy vyčkával, naštěstí CRP nebylo nikdy vysoké a horečky vždy sami odezněli. Tedy po neustálém podávání paralenu a nurofenu, když máme 39,5, tak je to už docela síla.
Ahoj,jo jo.Preventivne kazdy mesic.Od malinka.Ted kazdy rok kapackou v nemocnici a jeste pokud ji najdou nakou mrsku ve vyteru z krku nebo z nosu.Jenze to pak jsem pfrelecena i ja,ponevadz to pak prenese na me a nerada bych nakazila malyho a zbytek rodiny…
Ted je mala zdrava? Jinak nas Honzik mel asi tyden hodne vysoke teploty,i pres 40 v noci,to jsem s detma byla sama pres tyden,manzel je kamionak…no a skoncili jsme akutne na operaci se zanetem ucha a vlezlo mu to az do hlavicky…V unoru jsem s nim byla na 4dny ve spitale s bronchitidou a v breznu tohle.Si myslim,ze nebyl poradne doleceny z toho prvniho pobytu… ![]()
Tak to teda vůbec nemáš jednoduché. Mě teď malá inhaluje několikrát denně ventolin a berotek, jinak od soboty je bez teplot, ale od února byl rekord bez horečky asi 10 dní. Starší kluk je naštěstí v pohodě, akorát je trochu hyperaktivní, ale to je to poslední. Mám je oba ze zkumavky…:-) Hrozně se o ně bojim. Jinak u CF, tam vím, že každá breberka je nebezpečná. To musíte být celá rodina velcí bojovníci…
Chudinka,to musi byt oslabena z tech teplot ne?Ventolin taky zname…A atimos a budiair..Chlapeckovi je kolik?Nas Honzik me kolikrat pripada,ze je taky malinko hyper..Nevydrzi vklidu,porad skace,zacina sam chodit a je k neutahani..
Ale je dobre,ze nejsou lezaci.Tak bud rada,ze je takovy
Ti verim,ze mas o ne strach,kazda mamca se o deti boji a kor,kdyz to mas takhle.Ja jsem vzdycky nervozni,kdyz se starsi deti maji vracet ze skoly a „zapomenou“ se s kamaradama…
Tak drzim palce,at se ty teploty nevratej ![]()
Chlapečkovi budou 4 roky, a ta jeho hyperaktivita byla znát tak od 1 roku. Není to nic, co se nedá zvládnout, ale spíše mě nebavilo poslouchat paní učitelky ve školce, že je hroznej a že neví co s ním, a tak…spíše je to o tom, že nemůžu jít třeba na pískoviště a koukat, sedět a povídat si s ostatníma maminkama, naše vycházky vypadají tak, že za ním furt lítam a věčně na něj křičím. Tak jestli budeš mít něco podobného a do toho tyto problémy, tak pevné nervy a držím palce!
Diky,vam taky drzim palce a at je mala vporadku.Tak to mas docela honku s malym..Mas nekoho,kdo ti ho obcas pohlida,aby jsis odpocnula? Me mamka uz zacina hlidat,jupiii.Minulou sobotu ho mela na 4h
.Snad ji neodradil,hlidala ho poprve.Z manzelovi strany si jeste netroufli,ale doufam,ze to taky prijde
![]()
Chlapečka mi nikdo nehlídá, jenom občas. Vím, jakej je a bojím se, když ho někomu nechám. Většinu času s ním trávím já. Jinak ta moje holčička má teď stanovenou tuto diagnozu-chronická bronchitida se zvýšenou reakcí průdušek, astma. Takže jsem už objednala z internetu vysavač pro alergiky, chodíme na dechové rehabilitace.Snad to půjde k lepšímu,občas ji v noci musím dát přifouknout ventolin,protože mi dost kašle a špatně se ji dýchá, ale teď je na tom o poznání lépe.
@ivodička tak aspon,ze je to lepsi.Ja jsem lezela s malym v unoru ve spitale.Mel akutni bronchitidu.Jinak dcera ma taky astma ke vsemu,dnesni noc taky prokaslala,ale u ni je to jedno k druhemu..
Tak se drzte ![]()
Jo a dechove rehabilitace dceri taky ddelam,s balonkem a pak ma takovy specialni foukatko..a masirujem
Ty dechovky se snažím cvičit fakt pravidelně, kdyby mi řekli, že jí pomůže pověsit jí na hodinu hlavou dolů, tak to udělám
Jak dlouho jste byli s akutní bronchitidou ve špitále? To jste měli asi ATB do žíly, ne? Kdo se ti stará o holku, když jsi pryč? Malá byla zatím ve špitále jen jednou, ale to naštěstí kvůli mě, byla jsem na operaci a ji jsem kojila, tak jsme leželi spolu na dětskym.
Jinak dnes jsem byla u doktora a malá mi po 2 měsících nepřibrala ani deko, doktorovi se to opět přestává líbit. Tak ještě vyčkáváme.
Ty malou jeste kojis,nebo davas UM? A nejake prikrmy? No malymu davali jen inhalace,piskalo to v nem jeste vic nez malemu od spolubydlici na pokoji,nas pustili po 4 dnech,v patek.Protoze jsem se v sobotu vdavala a tim padem si myslim,ze byl nedoleceny a o 3 tydny dyl mel ten zanet v uchu
.Jinak dceru a oba nevlastni syny hlidal manzel.Kdyz je treba,tak o vikendu vsechny 3 jsou u babicek.Tak at mala pribere,at ma dr radost a ty taky.Drzim palce ![]()