Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji radu, malá mi od února stále marodí (neštovice, šestá nemoc, zánět průdušek, virozy, kašel typu astma…). Teď inhalujeme, bereme probiotika, nemáte s tím někdo zkušenost? Doktor se zmínil o testu na cystickou fibrozu, ale ta se prý projevuje už od narození. Doufám, že to všechno je jen souhra náhod…
Tak ja mam dceru s CF,prisli na to po narozeni.Je pravda,ze ma casto kasel a rymu.Ale ona je i alergicka.Jak ti mala prospiva?
Do 6 měsíců prospívala velmi dobře, žádné problémy neměla, ale teď za 2 měsíce nic nepřibrala, i když zase to může být tím, že neustále marodí…
Dcera neprospivala uz v brise…Ted to dohani,bude ji uz 11..Jinak mela hodne objemne mazlave stolice.
Exem ma taky,nejvic na jare a na podzim,ale pry kvuli tem alergiim..
O diagnoze CF něco vím, pracuji ve zdravotnictví. Můžu se zeptat, když malá kašle, jak to přesně vypadá? A dá se nemoc diagnostikovat i v pozdějším věku, nebo se projevuje po narození?
Ona ma kasel takovy tezky,kolikrat se ji ptam,jestli ji neboli na hrudi.Pry ne..
Ale hlen se ji nedari poradne vykaslat,ma 2 inhalatory..Znamymu me byvale tchyne prisli na CF kolem 40roku.A u detske lekarky je 16leta holcina,ktere to zjistili nedavno..
Takže na CF se může koukám přijít kdykoliv…asi neplatí, že mívají děti problémy hned po narození.
A co zkusit něco na podporu imunity? Náš Honzík má hodně nemocné ledviny a bere kapičky od firmy www.nadeje-byliny.eu. Stačí poslat meilem dotaz paní Podhorné s podrobným popisem problémů a ona vám sama doporučí co na to. Přeju hodně štěstíčka a zdravíčka. ![]()
Příspěvek upraven 25.05.12 v 11:33
Ja nevim,jaky maji problemy v pozdejsim veku,ze pak lekari udelaji testy
Me se dcera narodila mala,po porodu se sama nevykakala,museli ji pomoct,pak z ni vysel 7M
dlouhy smolek hlenu…tim vse zacalo.Potni testy pozitivni..
Malenka1 díky za radu.
kkaattkkaa, to je mi líto, držte se. A jak je to se slaností kůže? To z ní vyšel 7 metrů dlouhý smolek hlenu? To jsem to asi špatně pochopila…
Diky.Jo,tak dlouhy smolek hlenu z ni vysel…byly to nervy,kdyz za mnou doktori chodily a informovali,jak to dal bude..Slana je taky
nejdriv zkousely nejaka projimadla,pokud by pry nepomohly,tak by ji musely operovat.Nastesti to z ni vyslo samo..
Ježiši, to si vůbec neumím představit. A že jsem toho na dětskym oddělení, kde jsem pracovala, viděla dost. Tak hlavně, že jste teď v pohodě. Abych byla upřímná, já furt doufám, že se nás CF týkat nebude, vůbec si neumím představit, jak bych to zvládala.