Asi jsem hysterická matka

141
24.5.12 10:24

asi jsem hysterická matka

Ahoj všem. TAky máte takový strach o své děti? Někdy si říkáte, že už to přeháníte a připadáte si jak naprostá hysterka? Sama sebe za to nesnášíte?.. Tak se cítím zrovna dneska, když mi zase děti začínají marodit. Od narození druhé dcery /5m/ se pořád plácáme s nemocema, protože starší to nosí ze školky. Ted se konečně zdálo, že bude líp, ale včera opět frkání, kašlání, chrapot :zed: :zed: ..myslela jsem , že mě vomejou. Už zase vidím černý scénáře jak jsme v nemocnici na kapačkách, protože z pitomý rýmy se vyklube něco šílenýho. Manžel říká, že to přehánim a všechno vidim zbytečně hned černě. Jenže ta představa bezvládnýho dítěte, který jen spí a vy nevíte co bude je příšerná. Asi jsem fakt hysterka. Nevim jak to mám udělat, abych se nad to trochu povznesla a brala to tak že tim prostě musí projít každé dítě a pro jeho imunitu je to to nejlepší. Já místo toho hysterčím a propadám panice, už mám z toho stíhu. Doma všude samý lahvičky s lékama, stříkátkama..no na mašli. Děkuju , že jste mě vyslechly a určitě i některé pochopily, protože chlap nic nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
24.5.12 10:29

Zdá se, že tě to opravdu bere víc, než je zdrávo:-)) Nemoc u dítěte je teda velkej stres, to každopádně, ale rýma, kašel, těch budou mít…Zkus to probrat s kamarádkama maminkama, v klidu, žádný černý scénáře, co kdo slyšel, že se komu stalo…A mně taky pomáhá vědomí, že medicína je pořád dál a dál, doktoři dovedou skutečně zázraky a i kdyby se náhodou dělo něco horšího než rýma, pomůžou, poradí a zachrání - zvlášť u malých dětí si dávají opravdu záležet. Ať to brzy přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
24.5.12 10:34

Měla jsem to podobně jako ty :| Hroutila jsem se z každé rýmečky, kašlíku atd., manžel byl ze mě na prášky. Ani nevím, ale pak se to ve mě zlomilo a řekla jsem si, že tím přístupem si fakt nepomůžu ani já, ani dětem jako hysterická vystresovaná matka. Přišlo mi, že těma myšlenkama ty nemoci už i přivolávám :roll: A ty katastrofické scénáře, co jsem mívala v hlavě, to by ani mistr hororu Hitchcock nevymyslel.
Snaž se to brát s nadhledem a myslet pozitivně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.5.12 10:36

A vy už jste v té nemocnici skončili, že si to představuješ? Pokud ano, tak je jasné, že se bojíš, taky bych se bála.
Pokud ale máte zkrátka jen rýmy, virozy, kašlíčky atd., tak holt musíš opečovávat marody a tolik to neřešit. Hlavně taky někdy musíš od dětí vypadnout, jinak se zvencneš. Nechc večer děti muži a jdi třeba nakoupit či se jen tak cournout a provětrat si hlavu, ať se od těch flaštiček a stříkátek dostaneš co nejdál a můžeš chvíli vypnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
24.5.12 10:38

@Katrinka ..taky mám pocit, že už to snad přivolávám. Musim se nějak sebrat, nebo se z toho zbláznim. Hrozný je, když si člověk myslí, že už bude léto a bude líp, to hnusný počasí je fuč.. ale ono je to stejně jedno. Jedno jestli je zima nebo léto :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
24.5.12 10:39

Holka uplně tě hápu,já mám takové období za sebou a normálně jsem se z věčného marodění psychicky i fyzicky totálně sesypala a skončila v nemocncici s těžkým záchvatem tetanie :roll: Mladší syn mi ležel na jip,já u něho noci probděla,pak onemocněl starší,takže jsme poslala mladšího do izolace k rodičům,pak jsem onemocněla já,pak zase mladší-on má zničenou imunitu a i každá rýma se mění v bronchitídy,syn má astma,takže záchvat dušnosti a špitál.Každý večer jsem se modlila,brečela,at už je tomu konec.Tak na dně jsem snad ještě asi nebyla.Hodně mi v tomhle ohledu pomohl manžel a kamarádky tady na emiminu.Nejsi v tom sama a nezbývá než vydržet,protože určitě bude líp :kytka:

Příspěvek upraven 24.05.12 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
24.5.12 10:40

@Gladys ..právě , že už jsme tam byly… :cert: ..pořád sondy, odsávání , kapačky.. hrůza zážitek. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
24.5.12 10:43

@heda18 @Katka86 A to je další věc, většinou jsem to po nemocech dětí odnesla i já sama nemocí, takže věčný koloběh. To myšlení fakt dělá hodně! Holky, ale už 3 měsíce u nás ani ťuk :) . Takže 3× zaklepu na dřevo a doufám, že to tak bude pokračovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
24.5.12 10:45
Přesně tak, chlap to absolutně nechápe, hlavně s tím nemá moc starostí, neví co to je když se prci trápí v nemocech, oni se jen tak mazlit, ale když je zle tak se musí starat máma. Už jen ta rýma u malejch dětiček není žádná sranda, kapat a odsávat se prostě nedá, oni to nesnáší.
@heda18 píše:
Ahoj všem. TAky máte takový strach o své děti? Někdy si říkáte, že už to přeháníte a připadáte si jak naprostá hysterka? Sama sebe za to nesnášíte?.. Tak se cítím zrovna dneska, když mi zase děti začínají marodit. Od narození druhé dcery /5m/ se pořád plácáme s nemocema, protože starší to nosí ze školky. Ted se konečně zdálo, že bude líp, ale včera opět frkání, kašlání, chrapot :zed: :zed: ..myslela jsem , že mě vomejou. Už zase vidím černý scénáře jak jsme v nemocnici na kapačkách, protože z pitomý rýmy se vyklube něco šílenýho. Manžel říká, že to přehánim a všechno vidim zbytečně hned černě. Jenže ta představa bezvládnýho dítěte, který jen spí a vy nevíte co bude je příšerná. Asi jsem fakt hysterka. Nevim jak to mám udělat, abych se nad to trochu povznesla a brala to tak že tim prostě musí projít každé dítě a pro jeho imunitu je to to nejlepší. Já místo toho hysterčím a propadám panice, už mám z toho stíhu. Doma všude samý lahvičky s lékama, stříkátkama..no na mašli. Děkuju , že jste mě vyslechly a určitě i některé pochopily, protože chlap nic nechápe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
24.5.12 10:45

Mám kamarádku, která (taky) díky tomuhle skončila na antidepresivech, ty jí pomohly se nezbláznit. Obě děti od malička v nemocnici, jedno bylo těžce nemocné. Ono je jednoduché radit „Řekni si, že to nic není“. Pokud ti nepomůže, jak píše Gladys na chvíli vypadnout, změnit prostředí, pokecat si o tom i jiných věcech, prostě vypnout, vyhledej psychologa. Ať se nezblázníte s manželem oba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
24.5.12 10:46

@Katka86 ..díky moc za pochopení. Mě ta nemocnice hrozně vzala. Od té doby mi v hlavě pořád bliká červená kontrolka, jakmile někdo zakašle nebo smrkne.. no jak říkám , už mi z toho hrabe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
24.5.12 10:49

@RadkaOR ..právě..jsem o to víc nervozni, když vim, že jsem na to zase sama. Chlap si žádný starosti nedělá, protože je celý den v práci , v noci k nim nevstává , takže ani kolikrát neví, že u postýlky prosedim celou noc. Ráno se diví :cert: … to bych mu dala pěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
24.5.12 10:50
@Katrinka píše:
@heda18 @Katka86 A to je další věc, většinou jsem to po nemocech dětí odnesla i já sama nemocí, takže věčný koloběh. To myšlení fakt dělá hodně! Holky, ale už 3 měsíce u nás ani ťuk :) . Takže 3× zaklepu na dřevo a doufám, že to tak bude pokračovat ;)
..tak moc držim palce, at jste v pohodě a užijete si léto bez nemocí. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
24.5.12 10:52
@heda18 píše:
@Katka86 ..díky moc za pochopení. Mě ta nemocnice hrozně vzala. Od té doby mi v hlavě pořád bliká červená kontrolka, jakmile někdo zakašle nebo smrkne.. no jak říkám , už mi z toho hrabe :mrgreen:

Mě taky hrabalo,na jipce klukovi věčně padala saturace a dokonce jsem tam málem dostala i infarkt,protože mě kolem třetí ráno chytnul mikrospánek,protože jsem 3 dny nespala ani sekundu,seděla jsem na židli,chlapeček mi spinkal,najednou otevřu oči,koukám na ten monitor a tam červený blikalo Searching pulz a byla tam rovná čára 8o :zed: :zed: :zed: poprosila jsem sestru,at vypne zvuk,protože ho to pořád budilo,že tam stejně u něho celou noc sedím,že si ho pohlídám.NOrmálně fakt se mi zastavilo srdce :zed: naštěstí to byla jen poruchu toho senzoru co měl na prstíku.U nás je taky jedno jestli je zima,nebo léto.Ted měl malý 39 teploty,já si říkala,co to zase sakra je :roll: všichni mi říkali,že to jsou zoubky,hrozně slintal a jinak mu nic nebylo.Takže tři dny 39,to už jsem byla na prášky a 4 den se mu na krku vzadu udělaly šílené hrboly-uzliny-takže na pohotovost-klasika byl víkend-a byla z toho akutní angína.Děti mi vždycky,ale vždycky onemocní v pátek odpoledne nebo v sobotu a ještě k tomu v noci,kdy je manžel na noční :roll: prostě pokaždé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.5.12 10:53

@heda18 já tě chápu, moje starší je od mimina pořád marod a jako malá si poležela po nemocnicích víc než dost.
Bude jí 8 a pokaždé jak dostane rýmu už vidím, jak se dáví kašlem , inhalujem a nespíme :pocitac:

Mamky které to neprožily asi nepochopí, jaká je to beznaděj, když není jak víc dítěti pomoct a vidí ho trápit se.

• dceři dost pomohlo, když jsme nechali vytrhnout nosní mandle
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+