Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem dva měsíce po císařském řezu a stále nemám menstruaci a ani žádné špinění a ani žádný příznak, že by to mělo přijít, nemám žádnou antikoncepci, tak se trochu i bojím, ale s manželem jsme dva roky provozovali přerušovanou soulož a pak jsme umyslně nedávali pozor, asi tak třikrát a malý byl na cestě-byl plánovaný. A kdy vy jste dostali menzes?
Kojíš? pokud jo, tak ms většinou hned tak nepřijde, nebo jen krátké zašpinění (ale neznamená, že nemůžeš otěhotnět)…
@martina.se píše:
Kojíš? pokud jo, tak ms většinou hned tak nepřijde, nebo jen krátké zašpinění (ale neznamená, že nemůžeš otěhotnět)…
to jsem zapoměla napsat od čtyř týdná nekojím vubec!
Záleží hodně na kojení- já jsem kojila a po prvním dítěti jsem to nedostala vůbec a deset mes. po porodu otehotnela, a po druhém dítěti jsem dostala menzes až 19 měs. po porodu! Ale kojila jsem teda fest…
Příspěvek upraven 29.07.13 v 11:15
@kelis227 píše:
to jsem zapoměla napsat od čtyř týdná nekojím vubec!
jo tááák
vydržet, nebo na vyvolávačku. Já sice první ms dostala chlup po 6ti nedělí, ale pak dalšího půl roku ani náznak ![]()
@kelis227 pokud jsi kojila, tak to chvíli může trvat, já třeba u prvního dostala ms až 2 měsíce po odstavu
A teda pokud neplánujete další, tak používejte antikoncepci, že vám to předtím vycházelo neznamená, že musí navždycky ![]()
Podle metříku máš teprve 2m mimčo, pokud jsi před měsícem přestala kojit, tak byhc tomu ještě dala pár týdnů čas
jinak já kojím, a zatím jsem to nedostala, mladší má 18m
@slavuska1 píše:
Podle metříku máš teprve 2m mimčo, pokud jsi před měsícem přestala kojit, tak byhc tomu ještě dala pár týdnů časjinak já kojím, a zatím jsem to nedostala, mladší má 18m
dobře, tak vám děkuji, né že by mi to nějak chybělo a bohužel to k nám patří ![]()
2,5 měsíce po císařském řezu (kojila jsem 3 týdny) a mám ji už 11. den
. A vůbec mi to ten rok nechybělo… ![]()
Nekojím, a jsem také po CS a první menzes jsem dostala asi 3 měsíce po porodu.. ale vůbec mi to nechybělo! ![]()
Po druhym porodu po 7mes, po prvnim 6tydnu po porodu, po tretim jeste nic, ale jsem ted po porodu tri tydny
Já dostala MS ihned po šestinedělí, trvalo to 10 dní a od té doby nic ![]()