Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, toužebně už roky čekáme na ten zázrak kdy budu konečně těhotná
. Po operaci srůstů, endometriózy nejvyššího stupně a odebrání levého vaječníku a části pravého jsem teď na 3 měsíce uvedena injekcemi do umělého přechodu. Už je to 4 týden po poslední injekci. Doktor mi řekl, že hned jak dostanu menstruaci(až se vaječník probudí a taky do toho vstoupí trošku příroda) tak od druhého dne začnu stimulovat krátký proces a hned začneme ICSI IVF. Nemáte s tím některá zkušenost??? Kdy tak menstruace dorazí a zda se dá opravdu otěhotnět.
Moc děkuji za všechny odpovědi
Nemám ze svého okolí zkušenost s umělým oplodněním po navození um. přechodu, ale moje sestra otěhotněla přes navozený um. přechod (také injekcemi) přirozeně. Asi veliký zázrak, ale stalo se tak. Nemohla otěhotnět asi 4 roky. Myslím si, že ten umělý přechod může tomu pomoci. Doufám, že nevadí že jsem se ti s tím sem vmísila, chtěla jsem ti dodat naději. Miminko určitě jednou přijde ![]()
@Jajda2011 moc ti drzim pesti at zdarme prijdes do stastneho konce.taky jsem zrovna zoufala.to je muj pribech snazime se uz 4 roky
prvni rok jsem to vubec neresila dalsi rok jsem zasla na gyndu a sverila se tam napsala mi clostik asi 6 mesicu clostik utros ultrazvuk a tak pul mes dokola naajednou mne zacal bolet podbrisek a boli porad pri styku to bylo bolestive a ms pri jdem umirala ale vzdycky se mi dostala odpoved ze jsem asi hodne citliva ze vse je ok. poslala nas do caru udelali veskere vysetreni vse pry v norme nasledovalo pri iui, druhe iui, pak ivf opet vysledek negativ i caru jsem se zeptala zda mi nebylo vhodne udelat laparku kdyz jsem ji rekla co mne trapi odpoved byla ze neni zatim potreba ze jsem citliva pak jsem to dal prestala resit a do caru jsem nechodim po ivf potrebuji nabrat sili jsem si rekla a neresila to nijak zvlastne rekli jsme si ze se budem snazit doma nejaku dobu hormonu jsem mela plny zuby, merila bt a proste podle toho jak byla nalada jsme se milovali. posledni ovu prisla nejak az 20dc lf mivam 12dpo a nejdnou dpo13a nic jen 5 dnu spinenia nic vic nasledne jeden den silene bolesti a to bylo 14dpo a porad jen spineni bolestivy podbrisek a citila jsem fest vajecniky blest v zadech a na zvraceni od 17 jsem musela zalest do postele a co 4 hod brat igalgin po dvouch i vnoci me to zbudilo, takze jsem ibalgin mela 17,21,1,a pet vzdy po dvou rano bylo klid a spineni ustalo me to videsilo a sela na gyndu sliznice jen 2.a jeji ortel znel ze mam na deloznim hrdle loziska endomky ze to vidi v tu chvili se mi malem zhroutil svet napsla mi zpravu na laparku dostala jsem dve injekce na rozjeti ms jenze 1 den od injekce spineni 5 den se ni rozjela ms a 6 den to je dnes uz cisto krvaceni jeden to je divne teda jestli se to da pocitat jak ms. uplne mam strach co mne ceka. holky za jak dlouho jsem po laparce fit? celkem se tech hormonu bojim
@hanka1120 ahoj no já na tom byla stejně jezdili jsme po doktorech z Varů z CARU mě poslali i za MUDR. Ulčovou - Galovou do Plzně. Manžela tahali po různých chlapům nepříjemných vyšetření. No a i když jsem všude jak u mého gynekologa tak i v CARu všem říkala, že mám hrozné bolesti při menstruaci tak mě nikdo nebral vážně. No a dopadlo to jak to dopadlo z laparo najednou byla velká operace ze které mi zjistili Endometriózu nejvyššího stupně přišla jsem o levý vaječník a část pravého, doktor mi řekl, že nikdy neviděl tak zarostlé břicho srůsty a ještě mám díky tomu přirostlou část střeva k děloze
a do toho ještě kvůli tomu abych se zahojila a endometrioza se nešířila tak dostávám 3 měsíce injekce na umělý přechod a je to hrozný mám šílený návaly a noci nespím. Je to hrozný všechny moje kamarádky, kolegyně v práci, spolužačky mají už děti a mi pořád nic. Připadám si jak mimozemšťan všichni na mě koukají jak na hypochondra. Ach jo
@Jajda2011 presne tak jak pises takze tys to nemela laparkou?
@hanka1120 no měla jsem, ale nakonec mě museli operovat byla jsem dost zanedbaná ![]()
Ahojky, čtu si Váš příspěvek a mám stejný prblém, byly mě píchány 3 měsíce injekce na umělý přechod, poslední mě byla vpíchnuta 13.6.a od té doby jsem ještě menzes nedostala.3.7.jsem podstoupila operaci miomu, cysty a endometriozy, takže jsem ještě v rekonvalescenci, na kontrolu jdu příští týden ve čtvrtek. Mám píchání v podbřišku a bolesti jakobych měla dostat menzes, ale stále nic. Takže taky čekám a nevím, kdy to příjde.
…taky si tady čtu, že jste holky měly nejdříve zákrok a pak píchání umělého přechodu…Já to měla naopak, tak fakt nevím, nejdříve ty 3 měsíce injekce, aby se mi zmenšil miom, ten se mi zmenšil na polovic a ihned mě operovali, laparoskopicky. Před rokem jsem byla na tom samém a ted se mi to vrátilo zpět. Čekám na menzes, je mi s toho už docela šoufl, pořád ty tlaky a pobolívání v podbřišku, nekonečné…
Vidím, že tady píšete i zázraky, otěhotnět v umělém přechodu…no krásné…
Já ještě menzes nedostala po těch injekcích, ale už se s partnerem opatrně milujeme, no co kdyby náhodou ![]()
Ahoj holky, já jsem už měla začít s přípravpu na IVF, ale dr. mi říkala, že kvůli endometrioze mi také budou píchat 3 měsíce injekce a navodí se mi přechod!
Měly jste přitom nějaké vedlejší účinky( pocení, deprese,…),četla jsem, že prý se i při tom dá normálně otěhotnět
Poradíte mi?
@artepkaa Hm bohužel mám hrozné návaly je to opravdu strašné
, nespím a motá se mi hlava. Ale dá se to vydržet nebo spíš musí ![]()
@Jajda2011
tak to je mi líto, asi na každého to má jiné účinky, psala mi známá, že jí bylo jen horko, tak uvidím
A chodíš do práce nebo máš neschopenku a můžu se ještě zeptat, já mám přijít na injekci 1.D. C.,MS mi bude pokračovat normálně těch 5 dní nebo se to hned zastaví? Držím pěstičky ![]()
@artepkaa mě MS pokračovala, a chodím normálně do práce a dokonce jsem byla i na dovolené u moře a tam jsem co je divné skoro návaly neměla.
Ahojky, no mě první měsíc nebylo nic, ani návaly, jen asi dva dny jsem probrečela z ničeho nic, pak další měsíc jsem měla občas návaly a střídání nálad, ale vše se dalo pěkně snést, ani jsem nijak nepřibrala, jen asi 2 kg, ale kdoví s č
eho
Ted čekám, kdy mě příjme menzes, páč jsem už 2 měsíce po poslední injekci a stále nic…Já přes přechod neotěhotněla a ted normálně valíme bez ochrany, tak nevím…asi se mi nechce tělo po těch injekcích a operaci nahodit zpoět. ![]()
Bronik8// no tak to jsme na tom úplně stejně
čekám a čekám injekci jsem dostala 28.6. a taky jsem to pořád nedostala. Ach jo snad bude vše v pořádku a budeme taky těhulky ![]()