Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo kvasinky mam jí celou červenou a nateklou nedá se vto vydržet zvenčí to svědí a pálí a zevnitř bolí
Možná streptokok, já jsem to tak měla a pak mi zjistili že to je streptokokem co se hodně rozmnožil. Dostala jsem framykoinové čípky a ty okamžitě pomohly.
Bud si zajed na pohotovost a nebo do lekarny a kup si canesten cipky a krem. Mela jsem to taky a toto mi dr. predepsal. Je to i volne prodejne. Jako prvni zachrana slouzi i bily jogurt. Na chvili ulevi, ale nevyleci.
Tohle jsem mela taky, po atb. Svedeni, paleni, natekla byla ani curat sem poradne nemohla. Koupila jsem si gynopevaryl a mazala canestenem. Pato preslo.
Jako rychlou pomoc bych mrskla bilej zivej jogurt,…pak skocila pro kanesten a nejaky cipky, je to volne prodejne, kdyby to nepolevilo tak doktor.
Jak píše @suik první pomoc je bílý jogurt, hezky ochladí. Nemýt mýdlem, jen čistou vodou, případně něčím kyselým.
Vem si sukni a choď bez kalhotek, ať to větrá a sjela bych do lékárny pro boraxové globule. A nejíst cukry a sacharidy obecně co nejméně, pak nebudou mít ty mrchy co žrát.
A teoreticky bys mohla tu napuchlou frndu i chladit něčím nepatlavým, třebadát do kondomu vodu a zmarazit nebo do nějakého pevného pytlíku, pak zabalit do utěrky a chladit
Možná sedací koupele :
Záněty pochvy
Při prvních příznacích navštivte okamžitě lékaře. Léčbu lze podpořit sedacími koupelemi, výplachy a tampóny ze stejného dílu řebříčku, kontryhele, dubové kůry, šalvěje, jitrocele a heřmánku. 1 lžíci na 1/4 l vody, vařit 5 minut. Vnitřně podpořit pitím čaje z bylinek z protizánětlivými účinky, např. heřmánek, šalvěj.
Bílý výtok – pro sedací koupel stejný díl přesličky, hluchavky, truskavce. 1 lžíce směsi na 1/4 l vody.
Svědění – koupel z 200 g sušeného kontryhelu dáme na noc do nádoby se studenou vodou vyluhovat, následující den zahřejeme a tekutinu přidáme do koupele. Vhodný je také výplach dělohy a sedací koupel připravená z kontryhelového odvaru. Použijte dvojnásobné množství bylinky.
Všechny zánětlivé problémy doplňte pitím čaje z kontryhele a bylinkami, které působí jako přírodní antibiotika, např. lichořeřišnice či konzumací cibule a česneku.
Vaginální plísně
Pomáhá odvar z měsíčku, řebříčku, připravíme ho z 1 lžičky a 1/4 l vody. Je dobré vynechat mléčné nekysané výrobky, cukr. Lze použít i sůl do koupele.
Mě se to stalo jednou po užívání atb a pomohl mi Gynopevaryl. Hned po prvním namazání bylo líp.
Jsme na tom stejně, akorát jsem to neměla tak akutní a moje lékárnička už byla vybavená. Takže mám canesten tbl a clotrimazol mastičku (clotrimazol dělá taky tbl, myšleno čípky, ne prášky:), ale prý je složení stejné jako u canestenu). A to mi řekněte, jak se mi to stalo, když muž je týden pryč, ručník mám jen svůj a právě skončila ms, až se manžel dnes vrátí, budu podezřelá ![]()
Boraxový globule jsem nesnesla, zkoušeno dvkrát, jen se mi to zhoršilo. Což neznamená, že musíš reagovat stejně, ale pokud infekce občas míváš, koupila bych radši obojí, ono se to spotřebuje..
Canesten 3 nebo Jenamazol vag. krém (účinná látka je stejná, jen je levnější), když za ty 3 dny nezabere, kvasinky to asi nebudou a budeš muset k doktorovi… Nebo si tam zajeď rovnou, ať máš jistotu a klid ![]()
@zuzouš jinymi slovy mas vecer po ulozeni deti klidek, pohodicku, sednes si, otevres si cokosku nebo jinou sladkustku… To bych brala jako naprosto logicky vznik kvasinek, ony tam jsou a jak se porusi rovnovaha, tak se rozleou, kdyz dostanou cukr, tak se mnozej jak divy. Ja je mela nejhorsi v zivote po ogtt, ta glukoza jim fakt bodla ![]()
Holky, prosím, už od večera mě nesnesitelně svědí a pálí pinda, nemam tu nic co by mi pomohlo, na chviličku mi pomůže sprcha ale žádnej účinek, je to fakt strašný, neměla bych jet na pohotovost? jinak se s toho asi zbláznim, nebo nevíte co by mi mohlo pomoct? prosím, jsem vážně zoufalá