Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
holky jak to resite v lete s detma a kratkyma kalhotama nebo sukynkou?? me terka teda chodi a beha pekne..ale i tak aspon jednou za den nekde zakopne…a kdyz ma kratky gate tak jsou hned kolena do krve…to v lete chodite porad v dlouhych gatich? nebo proste se mam smirit s tim ze v lete budou porad kolena do krve?? nebo mi neco uniklo??
![]()
náš malý to má i v zimě,nohy samá modřina a i krvavý šrámy.Teď v teple jeto jěště horší a má sedřený i lokty
No postě děti ![]()
U nás je to taky tak. Vím, že jsou nějaké ochranné návleky, ne jako při bruslení, ale spíš něco jako silnější punčoška, která se dává přes kolínka. Já nic takového pořídit neplánuju. Ani nebudou v létě chodit v dlouhých kalhotách. Prostě tady v tomto mám názor, že jsme to přežili taky ![]()
Ano, budou pořád do krve. Neboj, přijde třeba chladnějších 14 dní, to se kolena zase spraví. A pak znovu nanovo…
Minulé léto začlo dítrě chodit, na zemi bylo imrvére. Měl teda tepláčky, ve vedrech jen tenounké, ale kraťasy jsme nevedli.
Ale taky běhal jen v plínce a tričku v největších vedrech a kolena přežila ![]()
Takže asi nejde jen o oblečení, ale jakou má dítě kůži, velkou roli podle mě hraje dědičnost.
Někdo se holt jen někde štrejchne a už teče červená, někdo se může natáhnout jak dlouhej, tak širokej a nic mu není.
Dítě sice není do krve, ale modřin a boulí má nepočítaně, vypadá jak oběť domácího násilí
A mě stačí málo a hned mám modřinu, tak to má asi po mně.
A farlin vyrábí chrániče na kolena, ale to si myslím, že by mohlo klouzat dolů.
A teď si uvědomuju, že kecám, když měl jen plínu, měl na nohou návleky od Sponks
Takže holá kolena neměl venku snad nikdy
A bude hůř
A. věcně vypadá jako bych ji doma mlátila. Nohy od kolen dolů má samou modřinu a šrám. Začalo to když začala chodit a je to čím dál horší. Nohy má otlučený hůř než kluci. Když jdeme někam v sukni každej jen kouká ![]()
A bude hůř
A. věcně vypadá jako bych ji doma mlátila. Nohy od kolen dolů má samou modřinu a šrám. Začalo to když začala chodit a je to čím dál horší. Nohy má otlučený hůř než kluci. Když jdeme někam v sukni každej jen kouká ![]()
tak já to dnes poznala na vlastní kůži,dala jsem jí sukni a měla holý nožky,2× sebou řízla o zem a kolena má červený jak semafor
Tak my jsme dnes měli kolena do krve + jeden loket, a měl dlouhé plátáky.....My to dokážem taky v zimě v oteplovačkách ![]()
No jestli je divoch jak naše Anežka tak bude mít ty nohy dobitý, jak kdybyste ji doma týrali
My včera vyšli poprvé v sukýnce bez punčošek a nohy jsou jak dva mega škrábance, dodřený od shora až dolů
a ta nejmladší to stejný v bledě modrým
![]()
Ahoj ,naše Katka má nejvíc odřené a omodřinované nohy ,za všech našich dětí .Jezdí na koloběžce ,zkouší kolo ,takže je pořád na zemi .V týdnu zkoušela skejt a spadla a má odřenou i pusu a nos.Byla jsem s ní na preventivní prohlídce a pani doktorka ,první co se ptala ,tak co má s nohama.Ona dokáže spadnout i při chuzi .Řekla bych že na tech vozítkách si je jistější.
Minulé léto jsme taky měli odřená kolínka de facto nonstop. Nebyl si v chůzi ještě jistý a padal často. Chtěla jsem koupit ty chrániče na kolínka, ale nakonec jsme to přežily bez nich .
A počkej, až se tvého dítěte ve školce budou učitelky ptát, jestli ho doma nebijou ![]()
Je to dva týdny zpět, kdy se A. se starší kamarádkou snažili vylézt na strom (no spíš vzrostlejší keř) a samozřejmě se to neobešlo bez škrábanců v obličeji i po rukách a nohách. Takže krom běžných modřin z kola a z hřiště ještě tohle. Pak šla normálně do školky. A za pár dnů, na dotaz co dělali ve školce, z ní vylezlo, že se jí pí. učitelka ptala, jestli ji doma mamka nebije
A protože ji nebiju tak popravdě odpověděla, že ne
Ale za tu radost, kterou měla, když na ten strom vylezly, to stálo ![]()
Ahoj, nějaké nové tipy? Synovi už je teď doma teplo. A když ho nechám jen v body, tak má spálený kolena. Máme koberec a plovoucí..a kraťasy na bad kolena..
nějaká rada co s tím? To samé jak se připravit na léto? Zatím nechodí…jen s aktivním choditkem maximálně..je mu 14.mesicu. děkuji.