Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
chci se Vás zeptat prcek má 9,5měsíce a plazí se. ALE když začne jakoby pérovat na kolínkách tak je opřený o lokty a né o celou dlaň??a nevím jestli to není špatně..dělá už to takhle docela dlouho..Mám pocit že neumí jakoby použít ruce i nohy..Chce se přitáhnout ke skřínce třeba ale všecko tahá rukama a když leží na zemi a je na 4 tak zase skoro stoupne ale místo ruk vrací hlavu do koberce…dělali to vaše děti taky??nebo si mám u mudry vynutit někde konzultaci, když půjdeme na 10měsíční prohlídku??děkuji mooc
nam dcerka zacla lezt az v 10 mesicich.. dala bych tomu jeste cas, jeste holt neni tak daleko, aby sam lozil.. mudry se urco zeptat muzes, my chodili na rehabilitace - cvicili jsme vojtovku a teda to byly revy..
(akorat jakmile se tam jednou dostanes, tak te rehabilitacni nebude chtit pustit ze spar a furt bude nachazet nejakou chybku, kterou bude chtit vypilovavat..
) snaz se drzet maleho pri zemi, aby se netahal na nohy a nesnazil si stoupat.. cvicili jsme i hodne na balone, kdy lezela mala na brisku, ja drzela nozky a ona byla nucena udrzovat rovnovahu a byt zaprena do ruk.. no a pak jsme ji pod brisko davali mensi balon, aby mela telicko nadzvednute a musela se snazit byt o ty rucky oprena.
Náš Erik se plazil od 6ti měsíců v 10 už stál a chodil kolem nábytku,ale pořád se plazil. Prostě to uměl líp jak lézt po 4 tak to dělal. Jak lezení zdokonalil s plazením přestal. říkali jsme mu Vinetů.
já bych to zatím neřešila
naše malá se do roka plazila jako voják v zákopu, pak si stoupla, pak si sedla (ze stoje) a pak teprve začala zkoušet lézt klasicky po 4… a teď lítá po 4 jak ďábel ![]()
ahoj jee já bych ti ráda poradila:-( bohužel bych potřebovala radu sama. Míšovi bude 10 měsícú, plazí se, ale tahá to jen rukama a občas pravou nožičkou, nu když se chce pérovat na kolínkach tak ručičky má dobře,zato nožičky. chodidla má vy bočená do stran, to je asi špatně že? on neni ani uplně na kolínkach,ale tak napul, já to neumim vysvětlit, prostě uplně se na kolena nedostane. s tim stoupáním je u nás to samí, stoupat si začíná,ale lézt ani sedet se mu nechce ![]()
no a pak babo raď… já jdu 10května na 10měsíční prohlídku tak uvidím co mi řekne doktorka a poradí a pak sem napíšu ju??a uvidíme co napíšou další mamče..ale snad už nám pak budou rovnou chodit ![]()
Ahoj, tak můj synátor stále neleze, prostě se plazí…hlava zaražená do země prý znamená, že nemá silný svalstvo na zádech (Darek to dělal taky) - takže pokud se zvedne na nohy, zarazí hlavu nebo naopak se zvedne na ručičkách ale nohy nic…
Měla jsem s ním cvičit na baloně a dělat trakař, vyprdla jsem se na to…po kontrole na rehabce mi sestřička oznámila, že Darek nejspíš nepoleze a posadí se až ze stoje…přišli jsme domů, Darek se vyhoupl na kolínka, sedl si a od té doby to dělá furt…začal si klekat a už i stoupat - zabránit mu v tom nejde
myslím, že opravdu nepoleze - on ví jak na to, ale prostě tahat se s tím panděrem asi nechce ![]()