Vycházky 18m dítě

891
21.4.11 08:21

Vycházky 18. měs. dítě

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak daleko chodíte s 1,5 ročními dětmi na vycházku, tím myslím kolik chodí děti pěšky. My chodíme 2× denně a celkem je to něco přes 2,5 km. Říkám si, jestli ho nepřetěžuju, jestli ho jednou nevzít v kočárku, jestli ten 2,5 km denně na něj není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
21.4.11 08:26

Pokud to v pohodě ujde tak proč ne?? Šak po zahradě toho za den nalítá taky dost :).

• Citovat
  • Upravit
5468
21.4.11 08:28

Já myslím, že záleží hlavně na tom, jestli fakt v kuse jdete, nebo jestli ho necháš sbírat kamínky, prohlížet mravence a tak… ve dvou denních dávkách mi to jinak nepřijde moc, my chodili taky tak nějak, ale s tolika přestávkami, že moc dlouho v kuse nikdy nešel, vždycky jsme potkali něco děěěěsně zajímavého :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.4.11 08:30

Záleží na tom, jestli jde sám od sebe a rád nebo kňourá. My v roce a půl úplně vypustili kočár a chodili jsme tak nějak podobně, spíš míň si myslím :think:

• Citovat
  • Upravit
891
21.4.11 08:34

Tak on toho nachodí asi víc, protože jdeme cca polovinu cesty po polňačce, a tam chodí sám bez vodění za ručičku, a chodí pořád doleva doprava občas se vrátí. Chodíme bez zastávek v kuse, žádné kamínky ani mravenci. Právě že nekňourá a nechce se nosit. Ale známí mi právě říkali, že je to na něj daleko, že je ještě malinký, tak jsem chtěla vědět, jak to máte vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.4.11 08:36

Moje děti, když je hezky, jsou venku, na dvoře, na hřišti, celý den, jsou neustále v pohybu, kilometry spočítané nemám.
Ale když máme jít delší souvislou trasu, navíc spěcháme, kočárek beru, to by malá nedala, potřebuje si odpočinout.

Pokud jde a baví ho to, tak bych to neřešila a nenutila sedět v kočárku. Známky přetažení je mrzutost, pláč, nemožnost usnout, i když dítě musí být evidentně unavené, bolest nožiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.4.11 08:48

Jak kdy, jak se mi chce, jak je čas… :-D

Známý bych neřešila, ono každý dítě je jiný a pokud je prcek zvyklej takhle chodit a nevadí mu to, nijak bych to nehrotila… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
21.4.11 08:50
Jana206 píše:
Moje děti, když je hezky, jsou venku, na dvoře, na hřišti, celý den, jsou neustále v pohybu, kilometry spočítané nemám.
Ale když máme jít delší souvislou trasu, navíc spěcháme, kočárek beru, to by malá nedala, potřebuje si odpočinout.Pokud jde a baví ho to, tak bych to neřešila a nenutila sedět v kočárku. Známky přetažení je mrzutost, pláč, nemožnost usnout, i když dítě musí být evidentně unavené, bolest nožiček.

Tak to, že lítá ještě doma nebo na dvoře tak to taky nepočítám kilometry, navíc to je jiné, stojí nebo si sedne a něco dělá, takže nějaký odpočinek má ale vycházka je v jednom zátahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
21.4.11 08:51
kate02 píše:
Jak kdy, jak se mi chce, jak je čas… :-DZnámý bych neřešila, ono každý dítě je jiný a pokud je prcek zvyklej takhle chodit a nevadí mu to, nijak bych to nehrotila… :-)

Tak známý nijak moc neřeším, jen mě to donutilo přemýšlet, jestli to na něj fakt není moc. On je první a právě tak malý děti v okolí nemám, že bych mohla srovnávat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.4.11 09:32

Hele ber to tak, že kdyby nechtěl jít, nepůjde a dá ti to najevo (aspoň teda ten náš to najevo dát umí víc než dobře :-D ), pokud je zvyklej takhle chodit, tak mu to asi ani nepřijde, ten náš lotr taky toho ujde hodně, pokud ho teda člověk nedrží za ruku, to jít prostě odmítá a musím ho poponést, protože třeba kolem relativně rušný silnice se mi ho nechce nechat jít samotnýho zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
21.4.11 10:57
Iduska píše:
kate02 píše:
Jak kdy, jak se mi chce, jak je čas… :-DZnámý bych neřešila, ono každý dítě je jiný a pokud je prcek zvyklej takhle chodit a nevadí mu to, nijak bych to nehrotila… :-)
Tak známý nijak moc neřeším, jen mě to donutilo přemýšlet, jestli to na něj fakt není moc. On je první a právě tak malý děti v okolí nemám, že bych mohla srovnávat. :(

No hele náš mladej šlape dokud chce , když newchce , natáhne ruce a je jasno, že chce vzít a nebo se prostě posadí na prdku a nehnu s ním :-D Čili jestli je malej v pohodě, veselej, baví se, nekňourá, tak je to v pořádku a není co řešit. Ono každý dítě je jiný , kamarádky holčička je taková spíš pecička a je unavenější dřív než náš mladej a taky se to na ní pozná hned pobrekává a zlobí. Takže bych byla v klidu a známý neřešila.Možná mají zkušenost právě s dítětem, který se unaví dřív a nechápou, že tvůj malej ne.

• Citovat
  • Upravit
andela
21.4.11 11:33

No tak jestli to ti tvoji známí neberou podle takových jako jsem já, bo já byla s járou v kočáru k vidění do jeho 3 let. ne že by tedy jezdil všude .. Voila jsem ho pro svojí pohodlnost, protože táhnout z města ověšená zaškama a ještě lovit dítě se mi nechtělo, takže jsem navěsila tašky na kočár (později na ty úplně obyč golfky) naložila dítě a jeli jsme dom :).
Ale jinak lítal v poho, a od malička chodil u našich k rybníku a to to bude cca ten kilák tam a kilák zpět, a do města to ušel když jsme šli procházkou taky v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
65384
21.4.11 12:23

No Matyáš od roka a půl taky takhle chodí.....a teda v zimě jsem brala boby,to jsme chodili na kopec jezdit…
Ale jinak šlapal i ve sněhu a v pohodě..
Do kočárku já bych ho někdy ráda dala---do města,na nákup,ale nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.4.11 12:32

Ve dvou letech toho staršího se neradilo mimi, takže starší po svých prostě musel. Dva kiláčky zvládl, ale občas to bylo smykem, občas stylem jeden krok vpřed, dva vzad a ty dva kiláky půl skoro půldenní výlet. Ale naučil se a dneska je to zdatný turista :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.4.11 13:24

Ahoj,nečetla jsem vše,ale taky chodíme 2× denně,a kolik,to jsem nepočítala,jen se snažím mu to co nejvíc natahovat.Je fakt,když na něm vidím,že plete nohama,tak ho chvilku nesu,ale kočárek vytahovat nechci,a navíc ani nemůžu-už máme jen golfáče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí