Máme doma hubeňoura

128
20.4.11 10:56

Máme doma hubeňoura

Ahoj,můj syn měl rok a váží 8,5kg při výšce 77cm. Myslím, že papá pěkně, pořád kojíme a přes den jí ovoce, přesnídávky, bílý jogurt,piškoty na svačinky, masozeleninový příkrm na oběd a kaši na večeři k tomu ráno a večer MM. Nevím, jestli by se jeho váha mohla změnit při nasazení UM, ale moc se mi do toho nechce a ani nevím, jak by UM malý přijímal. Zřejmě má svoji váhu danou v genech a trošku nás brzdí ve vývinu. Máte to někdo podobně, změní se to postupem času nebo si zbytečně dělám velkou hlavu. Pořád si říkám, hlvně že je syn zdraví, ale když mi někdo říká, jakého máme doma hubeňoura a jestli mu dáváme jíst, tak mě to trápí :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
20.4.11 11:01

Vůbec na ostatní nedej, já myslím, že je to OK. Dáváš mu jídla dost a Pokud ti dobře jí vůbe bych se nestresovala. Oni děti od 7m přibýrají málo. my za 2m přibrali 300g. Malá se začala víc pobyhovat a tak to vyběhala a také záleží na rodičích. Pokud jste hubení, má být po kom. Já i manžel jsme jak tyčky a také se mne všichni ptají, jestli jím, což dost, ale nepřibýrám. A malá to má po nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
20.4.11 11:02

Ještě se chtěla napsat, že bych na UM nepřecházela. my jsme od 5m na UM a nepřijde mi, že by pak nějak extrémně přibrala. mlíčko od tebe je nejlepší. Co bych dala za to, abych kojila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58841
20.4.11 11:10

Neřekla bych, že je až takový hubňour ani podle fotky :wink: A pokud dobře jí a má to dáno i geneticky, tak bych to neřešila už vůbec.
Moje dcera měla v roce 74cm a 7400g :mrgreen: V 6 letech měla 17,5kg a 120cm. Jí jak kdy a taky to má dané geneticky. Prostě s tím nic nenadělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
20.4.11 11:11

Ahoj,
já si myslím, že má hezkou váhu. Můj syn vážil v roce 8.8kg a měřil 78 cm. A doktorka říkala, že je štíhlý,ale byla spokojená. Včera byl na tříleté prohlídce a váží 13 kilo, měří 98,5 cm a do průkazu nám napsala, že je hubený. Přitom baští, ale je pořád v pohybu. Mě hubený nepříjde, je takový akorát.Ale doktoři mají prostě svoje tabulky,no…UM určitě nenasazuj, a na kecy okolí se vykašli. My to někdy posloucháme taky. Druhý syn má pro změnu na třech měsících přes šest kilo a 63 cm a zase se každej divý, jak je velikej. :roll: si nevybereš.....pokaždý se najde někdo, kdo bude řešit váhu…

Příspěvek upraven 20.04.11 v 11:13

• Citovat
  • Upravit
5468
20.4.11 11:11

Syn měl v roce 8,3kg při 75cm. Už jsem nekojila, odstavil se sám v 10 měsících, nicméně že by pak začal přibírat, to ani náhodou… Prostě je hubený, no :). Pořád lepší, než špekounek, aspoň teď, když jsem těhotná, tak svoje nudlovité dítě, které má ve víc než dvou letech necelých 11kg, docela oceňuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.4.11 11:13

Majda měla v roce 73cm a 7,3kg… Baštila dobře, spokojená, veselá, akorát prťavá :nevim:
Pak po tom roce se trošičku „spravila“, ale pořád je docela malá a oplácaná zrovna taky není=)
Pokud vidíš, že je spokojený, tak ho nechej, nemusí být všichni puclíci.
U nás taky zřejmě hrají roli geny, já mám podváhu, přítel není taky žádná hrana=) a spousta příbuzných z jeho strany a i moje babička měli sotva 1,6m - takže se není co divit, pochytala si to nejlepší asi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.4.11 11:14

Náš Robíno měl v roce 8,88 kg a 73 cm, už jako miminko byl hubeňour, v porodnici měl problém přibrat, jednu chvíli jsem se opravdu bála, že je podvyživený, doktorka se na mě koukla a řekla „Vy jste taky byla jako dítě hubená, že jo? Tak to bude konstitučně po vás, nikdy z něj nebudete mít baculku.“ Teď je mu skoro dva a půl, váží 14 kg (přibral dvě kila po třech týdnech, kdy jsem chodila na brigádu a hlídal manžel.. :zed: ), na výšku má 90 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.4.11 11:16

Kušuj, takový krásný děťátko, žádnej hubeňour! Podle tý fotky vypadá krásně. V mnoooha lidech je furt zakódováno, že malý děti musí být tlouštíci. A čím víc faldů, tím větší rodič frajer. Vůbec to tak není! Pokud mu dáváš vyváženou stravu a papká pěkně, NEŘEŠ TO. Moje mamka byla v dětství hubeňoučká, až jí podávali cosi na přibrání - pak tak přibrala, že jí založili na super obezitu a celý život se už jen pere s váhou.
Buď naprosto klidná, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.4.11 11:27

Kačka měla v roce 74 cm a 8 kg.

pokud pěkně papá a je spokojený , prostě to vůbec neřeš :hug: to ej to nejlepší, co můžeš pro malého udělat :palec:

Na UM nepřecházej, je to nesmysl.

NEŘEŠ TO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
20.4.11 11:38

tak jestli takhle „hubený“ odmalička, tak bych to neřešila… mi jsme měli v 6M 7,2kg a ted v 10M 7,5kg… Předtím přibíral krásně,on zavedení příkrmů stojíme na váze :-( . Jí krásně, takže testy a stresy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.4.11 12:05

ahooj, moje malá zase nechce jíst!!!! už taky NEVIM NORMÁLNĚ CO MAM DĚLAT :zed: :zed: :zed: :zed:
a je taky pěknej hubeňour.. nechce příkrmy, ani jogurty ani přesnídávky–nic, a přitom před pár měsíci jedla normálně.. musim s ní mudře, ale nevim co mi teda poradí.. jsem z toho zoufalááá :evil: :evil: :evil:
je jí rok a má asi 8kg a to necelý,, tak fakt nevim co mam dělat.. jenom furt pije a jediný co si dá je rohlík.. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.4.11 12:14

Myslim, ze ma podobny pomer vyska-vaha jako nase Zuzka. Ta na roce mela 8950g a 80cm. A to je na UM, takze si nemyslim, ze by to delalo to MM :wink:
Mono my se take potykame s nezravosti a Zuzka ma vzdy obdobi, kdy ji jen neco. Ted kuprikladu miluje kasi od Nutrilonu. Takze snidame jogurt s kasi, svacime presnidavku s kasi, obedvame zeleninu s troskou kase,… :lol: Predtim jsme meli jogurtove obdobi :lol:
Fakt to chce poznat, co ma prcek rad a trosku se prizpusobit ci kamuflovat, u nas to zatim funguje. Drzim palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
20.4.11 12:19

Ahoj,
my měli u obou kluků to samé. Do cca 8 měsíců přibírali ukázkově, potom se zastavili. U staršího jsem nevěděla co s tím, tak to došlo až tak, že měl v 15 měsících 8030g (v osmi 8100). Jedl hezky, ale byl dost aktivní. V tom roce a čtvrt jsem zavedla důsledně 3× denně ke každému hl. jídlu cereálie (rýži, vločky, jáhly, pohanku, kukuřici…)a od té doby krásně přibírá. Musí mít prostě vyšší příjem než výdej a z ovoce, zeleniny- byť je zdravá- moc nepřibere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.11 12:21

Ahojte holky, my jsme měli v roce 8,4 kg a výšku teď nevím, ale jako jsme menší…
Teď máme 2 roky a 4 měsíce a taky jsme obři- máme 84 cm a 11 kg a malinko něco přes..
Ale jako rodiče jsme hodně malý ,jak můj tak i já, takže nám řekli, že prostě nebudem mít dlouhána :mrgreen:
Já bych to ani neřešila,a le co mě dokáže docela nahlodat, že jsem z toho špatná jsou ty řeči typu.. Kolik váží, neváží nějak málo?? Jakou kupujete velikost, takovou no to my máme dávno tuto.. Kolik je malému a co kupujete za velkost, no to jste nějací drobci, nejíti, ma jsme o rok mladší a máme stejnou velikost…Já taky když vidím dítě trochu víc oplácané neříkám. Ježíši, to je ale jedlík co, ten vám musí všechno vyjíst :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí