Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem .našim dětem už je skoro 17MĚSÍCU a já pořád nejsem schopná je nechat spát bez monitoru dechu
.Jsem prostě na tom zeleném blikajícím světýlku zavislá mám strach nechat je spát bez toho.jak jste to zvládly vy?
U prvního jsem monitor neměla vůbec a teď jsme měli půjčený na půl roku a prvních pár dnů jsem spala na půl oka, pak se to srovnalo.
Neměla jsem monitor ani u jednoho dítěte.
Právě proto, že jsem povahou ten typ, který by byl schopný se z toho zeleného blikajícího světýlka zbláznit.
A proč se jich chceš za každou cenu zbavit? Jestli tě to uklidňuje, tak jim je v těch postýlkách nech, ne?
(vlastní zkušenost nemám, monitory jsem neměla)
A nedělá ti to falešné poplachy?? Můj syn prakticky od malého miminka cestuje ve spánku po celé postýlce, takže bychom těch desek museli mít x po celé matraci. ![]()
Elik píše:
A proč se jich chceš za každou cenu zbavit? Jestli tě to uklidňuje, tak jim je v těch postýlkách nech, ne?
(vlastní zkušenost nemám, monitory jsem neměla)
taky bych to tak viděla, navíc do puberty je předpokládám používat nebudeš
, dej si čas
mám to stejně
, máme monitor půjčený z porodnice, už jsme si jednou zápujčku prodlužovali a teď bude za pár měsíců malému rok a zrovna včera jsme probírali, jestli bez monitoru nebudeme nervózní
. Máme Babysence a falešný poplach ani jednou, snímá i když malej stojí v postýlce.
za celou dobu jsem neměla falešný poplach,a zatím necestují,je fakt že do puberty jim je nenechám ale výrobce doporučuje používat do 18MĚSÍCU tak nevím
martina75 píše:
Ahoj všem .našim dětem už je skoro 17MĚSÍCU a já pořád nejsem schopná je nechat spát bez monitoru dechu.Jsem prostě na tom zeleném blikajícím světýlku zavislá mám strach nechat je spát bez toho.jak jste to zvládly vy?
Jak jsem to zvládla, no u nás v porodce to dávali všem miminům a já měla když to hlásilo falešně málem infarkt
takže jsem to domů vůbec nepoužila …
Jinak hele ono až Ti budou spinkat ve velké postýlce, tak prostě to tam cíleně nedáš a je to .. to zvládneš ..neboj se… mimochodem nechají Ti to děti v klidu ? Náš by to určo už zkoumal a montoval , tak bych měla strach spíš z tohohle, aby se nedostali k nějaké součástce a třeba to nespolkli nebo tak … Víš asi bych si to vnitřně odůvodnila i z toho bezpečnostního hlediska .Furt je to přístroj a děcka jsou nenechavý.
Taky to mám podobně, malé je 13 měsíců a pořád monitor používáme a nějak se mi ho zatím odpojovat nechce, prostě mě to zelené světýlko v noci pěkně uklidní a spím dál. Máme nanny, kouknu na krabici, myslím, že tam je omezení váhové a podle toho se budu řídit. Pak to holt nějak zvládnem, člověk si zvykne.
Raduš.ka44 píše:
Já měla monitor skoro do dvou let.
Teď jsi mě uklidnila, že nebudu hysterická matka,když ho s prvníma narozkama nevytáhnu
Já se ho taky jen tak nedokážu zbavit, i když už teď nám cca 2× týdně houká
![]()
pokud nemáte plané poplachy tak jim je ještě můžeš nechat ne? ale když se pak motají v postýlkách.. a jsou plané poplachy tak už to jde odendat samo..
![]()
Nám je 16 měsíců a máme monitor pořád. Teď malá spí v naší posteli, tak monitor nemá, ale večer, až bude ve svý, tak jí ho zase zapnu. Proč to nevyužít, když to už jednou někdo vymyslel..
Zelený světlo = můj klídek
Já se asi budu řídit tím váhovým omezením, to je myslím v případě Nanny 16 kg
tak to máme hafo času
To,že po prvním roce života dítěte SIDS už skoro není, neznamená, že by se to NIKDY nestalo, čili sichr je sichr. Navíc není jen SIDS, ale i vdechnutí zvratek nebo při horečce a tak… Takže já jedu s monitorem dáááál
![]()
Já ho mám, závislá na něm nejsem. Na dovolených a u babiček mi to bez monitoru ani nepřijde. Ale v postýlce ho nechávám - jedna ze zvyku a jednak, když už ho jednou mám… Zbavím se ho v nejbližší době - kluk půjde do velké postele.