Nesnáší léky na horečku

19.4.11 15:15

Nesnáší léky na horečku

Ahojky, nevím,jestli to píšu do správné kategorie, jestli ne, tak to,prosím, přehoďte jinam.Dcerka (15 měs.)má po očkování 39. Problém je v tom, že veškeré léky sabotuje. Sirup mi okamžitě vyzvrací (nurofen i panadol) a čípky mi do 10 minut vykaká :zed: Nemáte s tím některá zkušenost? Přejde ji to někdy? Zbývá nám jen sprcha, protože zábaly moc nemusím. Našla jsem tu recept na octové ponožky,tak snad ve spaní zaberou.Nespíš to budu v noci zkoušet i na ruce, jelikož tahat ji pod sprchu se mi uprostřed noci nechce.:-( Napadlo mě, jestli neexistuje ještě nějaká jiná metoda jak snižovat horečku, př. homeopatika? Nevíte o něčem? Předem díky za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
19.4.11 15:24

Kromě octových ponožek jsou i tvarohové ponožky. U nás oblíbené a velmi účinné. Do ponožek dáš pár lžiček normálního obyčejného tvarohu a strčíš tam nožky. Nejdřív to dost studí, ale mojí dceři je to příjemný. Když tvaroh zteplá a natáhne horkost, sundám ponožky, nohy lehce omyju. Opakuju podle potřeby. Samozřejmě tohle jen když nemá studené končetiny. Snad budete brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
19.4.11 15:25

No, já osobně bych asi sirup Nurofen taky vyzvracela, je fakt echt hnusný a děti mi to taky nechtěly. Nezkoušelas podrtit normální tabletku Paralenu a „ukrýt“ do nějakého jídla či pití (přesnídávka, kaše, apod.)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
19.4.11 15:40

Z homeopatik je to snad Viburcol, ale jsou to čípky, takže to by asi taky vykakal a pak mi ještě kamarádka doporučovala kapky Tužebníku, není vhodné pro děti do 3 let, ale jen proto, že je z lihu, stačí nakapat do vroucího čaje a alkohol se vypaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
19.4.11 16:10

A ty léky opravdu nezaberou ani trochu…? 8-o Pokud vykaká čípek po deseti minutách, tak by, pokud vím, měl už být vstřebaný, ne? :think:

Octové ponožky se nám taky osvědčily. :lol:

Jinak, homeopatik na horečku je dost, ale je potřeba přesně rozlišovat symptomy a podle toho vybrat. Nefunguje to bohužel tak, jako s Nurofenem - když je teplota nad 38, tak ho dáme… Liší se to třeba podle rychlosti nástupu, podle toho, jak dítě vypadá, jestli pláče nebo je apatické a x dalších symptomů, takže takhle jednoduše to bohužel nejde říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
19.4.11 18:14

A co Ibalgin, malýmu pomohl i mu chutnal, je snad malinový a chtěl ještě, jenže předávkovávat ho kvůli tomu, že mu to chutnalo fakt nebudu, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.11 19:32

No, u kluka s nurofenem problém nemám, ten by ho taky nejradši vypil okamžitě, jen jahodový nemusí, u něj je zase problém, že mu nezabírá panadol :roll:
Bohunko s těmi homeopatiky jsi mi velkou radost neudělala.Neber to osobně. Já jsem zkoušela i v lékárně, jestli by nedělali něco v kapkách, ale neuspěla jsem. Čípek jsem včera zkoušela 2×,ale pokaždé ho za chvíli vykakala a to, co v ní zůstalo,snížilo horečku max. na 38 tak na 1,5 hod.a to nemluvím o těch scénách, než se mi podařilo ho zasunout, pak měla zase 39. :cert:
Nastrouhaný paralen mě napadl taky, ale po tom ranním šavlování jsem ho odsunula jako poslední možnost, kdyby fakt už nebylo zbytí. Nemám jí to do čeho propašovat, protože ač na to nevypadá, řešíme delší dobu problém s jídlem,sní tak 3 káv.lžičky norm.jídla a zbytek je kojení. Teď, co má horečku, tak nejí ani nepije nic, jen kojím :zed:.Po dnešku jsem sice vycucaná jako citron, ale tekutiny má, jídlo v tom taky,tak aspoň že mě nekouše. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 09:26

Ahojky, tak v noci nic moc. Večer jsem nasadila octové ponožky, jsou fajn,nohy opravdu zchladly, ale všechna horkost se vrazila do hlavy :zed: . V půl třetí jsem nevydržela a vyhrála s malou boj o čípek. Za chvíli už se to v ní vařilo,čípek vydržel 13 minut a byl venku, takže to, co se snad trochu stihlo vstřebat, zabralo na 2,5 hodinky a v půl sedmé měla zase 39. :nevim: Do sprchy nemohla, protože měla studené nohy, ale hlava, ruce i tělo hicovaly.Tak jsem rozmačkala kousek paralenu pro dospělé, dala jsme to na lžičku a odstříkala jsem tam trochu mlíka. No, sice to spolkla, ale okamžitě jí začalo bublat v žaludku a rázem to bylo venku :cert: . Už fakt nevím a jsem z toho unavená. Nohy studené, hlava vřelá. :nevim: Nemáte někdo nápad, jak se zbavit horkosti hlavy? Dávala jsem jí na čelo mokrý kapesník a otírám hlavu, ale porád se drží mezi 38 a 39. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
20.4.11 12:31

Konvalinko, ještě mě napadá k tomu nurofenovému sirupu - jakým způsobem jí to dáváš? Nabereš do stříkačky 2,5 ml a vpravíš jí to do pusinky nebo jak přesně? Co kdybys zkusila nabrat do stříkačky, ale nedat jí to všechno najednou? Víš, dát jí to postupně, třeba co minutu ukápnout ze stříkačky kapinku do pusy, abyste to tam třeba v rozmezí 10-15 minut dostaly všechno…? To by třeba snesla…

A ještě jedna drobnost - že horečka klesla jenom na 2,5 hodiny a jenom o něco, to nemusí být známka toho, že čípek se špatně vstřebal. Cílem není srazit horečku na úplně normální tělesnou teplotu, ale jen třeba o stupeň. A že to vydrží jen krátce, to se stává - v takových případech se běžně doporučuje po třech hodinách střídat přípravky s obsahem paracetamolu a ibuprofenu - tj. Nurofen a Panadol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 14:12

Bohunko, jak píšeš o tom sirupu, tak i po trošičkách jsem jí to dávala, ale okamžitě jak to ucítí na jazyku,se jí zvedne žaludek.Zkoušela jsem nurofen, panadol, s příchutí i bez a výsledek vždy stejný. Je to stejné při každé horečce.Teď jsem zkusila i na radu kamarádky dát jí na hlavu lupen zelí, tak uvidím,jestli by jí to tu její horkou hlavu trochu zchladí. :nevim: Volala jsem dr., tak se máme zítra přijít ukázat, jestli se to nezlepší. Vše, co radila, už jsem zkoušela.Já jí nechci srazit teplotu na úplný normál, mě by stačilo třeba na 37,5, ale jí horečka klesna tak max.na 37,9 a za chvíli letí zase nahoru. :zed: Dopo měla přes 39,1, tak jsem jí dala čípek, vydržela 6 minut a byl venku. On se tam do té doby sice rozpustí, ale pochybuju, že se za tak krátkou chvíli vstřebá. No, ale aspoň malá vlaštovka - po dvou hodinách má jen 38,1. Teď mi usnula,tak čekám, že spíš zase poletí vzhůru.Nejhorší je, že máme takovéhle problémy při každé horečce. Už jsem z toho na nervy. :zed: Navíc jí čípek nemůžu dávat často, protože jakmile zjistí, co jdu dělat, tak je v oblouku a nepřeperu jí ani s tatínkovou asistencí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 14:25

No, jak jsem předpokládala, prospala se a zase to leze nahoru. Já se snad po 38 nedostanu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.4.11 08:10

Zkus jí dát studené obklady do třísel. Starší nám taky sirupy zvracel tak nám doktorka poradila tohle. Dává se stidená voda např. v malém termoforu, střídáš obě strany a vždycky to tam dáš jenom na pár minut. Prý tam vedou velké cévy a mohla bys dítě podchladit když to tam bude dýl jak 10 minut. Tak hodně zdaru při srážení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.11 20:26

Díky moc za rady, teď už jsme fit, ale při příští horečce se mi vaše rady určitě hodí. Kombinace reakce na očkování a růstu 3 zubů najednou je fakt příšerná. :roll: Zdravím a přeju krásné Velikonoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
23.4.11 20:58

ahoj vidím, že už je po horečce…což je super..reaguju, protože můj synek též nesnášel sirupy okamžitě je blil…u čípků vyváděl, že jsem nebyla schopná ho do něj dostat…všechno mu musím dávat v práškách…odmalička mu je drtím …je asi po mě, protože jsem taky po sirupech blinkala…tak jedině přát ať jste nadále bez horeček :)

konvalinkah píše:
Díky moc za rady, teď už jsme fit, ale při příští horečce se mi vaše rady určitě hodí. Kombinace reakce na očkování a růstu 3 zubů najednou je fakt příšerná. :roll: Zdravím a přeju krásné Velikonoce
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
25.4.11 19:54

Ekaterina:
osobně bych si s tabletkami Paralenu u 15měs. dítěte nezahrávala. Bála bych se, že dítě předávkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí