Stále se jen kojí - 10 měsíců

1034
15.8.15 12:14

Stále se jen kojí 10měsíců

Zdravím maminky, potřebuji radu od zkušenějších. Moje malá má 10 a půl měsíce a stále se jen kojí. Jídlo jí už samozřejmě také dávám od 6.tého měsíce, no moc jí to nejede.Ted už sní třeba i syrové rajče, okurek apod.,ale odmítá jakékoliv tekutiny, zkoušela jsem čajík i ten granulovaný co je trochu sladký, štávu z melounu, čistou vodu, dokonce jsem zkoušela i UM, když se mi zdálo, že mám mléka málo a nic.Chce zkrátka jen prso. Včera nám doktorka říkala, že už by jako měla přijímat i jiné tekutiny.Tak se vás ptám jak na to? V těch vedrech jsem nezkoušela jí nějak vyžíznit a asi ani tak bych to nějak nezvládla nebo to jinak nejde? Děkuji všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.8.15 12:19

@belik vytrvat.. náš malý odmítal jakékoliv tekutiny fakt vehementně - kojená děcka to dělají.. prostě trpělivost a nabízet, nabízet.. pokud nechceš utnout kojení, klidně dál koj, to jí jako tekutiny prozatim stačí.. pokud by nebyla kojená, bylo by to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
15.8.15 12:24

@martina.se děkuji,zkusím vytrvat, já bych strašně stála o nějaký přirozený odstav, stále doufám, že si jednoho dne řekne, že už to stačilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.15 12:28

@belik doufat můžeš :mrgreen: u nás proběhlo relativně v klidu 10 m.. musela jsem, ale vzali jsme to přes vytrvalost a šlo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.8.15 12:29
@belik píše:
@martina.se děkuji,zkusím vytrvat, já bych strašně stála o nějaký přirozený odstav, stále doufám, že si jednoho dne řekne, že už to stačilo :mrgreen:

Zkus uměle snížit laktaci. Třeba pomocí šalvěje. U nás zaúřadovala viróza, při které dočasně kleslo množství mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
15.8.15 12:53

@martina.se malej se mi odstavil právě úplně sám, najednou to prso prostě nechtěl, bylo mu půl roku, tak jsem si naivně myslela, že s malou to klapne podobně, ale už je mi jasné delší dobu, že na to můžu zapomenout, ještě mi říkala sousedka, že jí se tak dcera odstavila v roce, protože prý měla najednou kyselé mléko, tož nevím :P já bych klidně kojila ještě déle, ale někdy je to už horší, malá semtam kousne, ikdyž třeba nechtěně a mě trápí kila navíc, tak už mám zaječí úmysli @Svistice a nemůže ta šalvěj nějak víc to mléko ovlivnit, myslím jako účinky? mohla bych eventuelně i tu mátu zkusit že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.8.15 13:15

MM je schopno pokrýt potřebu tekutin i v tomto věku. Záleží jen na Tobě, jestli Ti vyhovuje ji kojit často, podle její potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
15.8.15 13:22

@belik Nabizela bych piti a dale kojila. Tekutinam prijde na chut, jen potrebuje vice casu.

Pokud chces kojeni omezit, pockala bych na lepsi pocasi. To, ze ji budes mene kojit nebo dokonce odstavis, neznamena, ze ti zacne pit. V techto vedrech bych osobne mela strach z dehydratace.

• Citovat
  • Upravit
326
15.8.15 13:25

Nase mala se jen kojila do 14 mesicu. Samozrejme jidlo jedla i jine, ale myslim ze jine tekutiny nez mm nemela. I ted kdyz je ji 2.5 roku, nekojime 3 mesice vubec tak prijem tekutin je mizerny. Nekdy vypije 0.5 litru, jindy jen 2 deci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
15.8.15 13:35

Zkus dávat pit z hrnicku, ze slamky, z toho co pijes ty…a teda o samoodstavení se u ročních a mladších deti hovořit nedá, vzdy je to nejaky problém s laktaci, ktery způsobí, ze děťátko je nespokojené s tokem mléka a začne kojeni bojkotovat… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
15.8.15 13:56

Máme to dost podobně malá také deset měsícu pití plive a lahvičku má spíš na hraní. Chce pořád mlíčko tak ji pořád kojím zatím mě to nijak neva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
15.8.15 14:29
@Svistice píše:
Zkus uměle snížit laktaci. Třeba pomocí šalvěje. U nás zaúřadovala viróza, při které dočasně kleslo množství mléka.

Já mám pocit, ze zakladatelka nechce odstavit teď. Nebo jsem to špatné pochopila? Ze je ještě poměrně brzy, dítěti je teprve ani ne rok.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
15.8.15 14:30

@belik ahoj, dokud jsem kojila (11 měsíců) tekutiny jsem žádné nedávala. :think: jinak odstav přišel sám ze dne na den (chtěla jsem zachovat večerní aspoň do roka a půl..zkoušela jsem nabízet ještě týden, no děsný řev a odstrkování jen jsem zvedla triko…) už prostě pak nechtěla. Nakonec dobře že tak, nemusím bojovat s odstavením..bylo to podle mě akorát ;)

Příspěvek upraven 15.08.15 v 14:37

• Citovat
  • Upravit
brko
15.8.15 14:34
@belik píše:
Zdravím maminky, potřebuji radu od zkušenějších. Moje malá má 10 a půl měsíce a stále se jen kojí. Jídlo jí už samozřejmě také dávám od 6.tého měsíce, no moc jí to nejede.Ted už sní třeba i syrové rajče, okurek apod.,ale odmítá jakékoliv tekutiny, zkoušela jsem čajík i ten granulovaný co je trochu sladký, štávu z melounu, čistou vodu, dokonce jsem zkoušela i UM, když se mi zdálo, že mám mléka málo a nic.Chce zkrátka jen prso. Včera nám doktorka říkala, že už by jako měla přijímat i jiné tekutiny.Tak se vás ptám jak na to? V těch vedrech jsem nezkoušela jí nějak vyžíznit a asi ani tak bych to nějak nezvládla nebo to jinak nejde? Děkuji všem za rady :kytka:

Z čeho jí dáváš pít? Třeba je to nevhodne zvolenou lahvičkou nebo hrníčkem. Jinak se neboj, ze kojení nestačí na žízeň. Ještě mě napadlo-já malé někdy dám cucat čisty kapesník namočeny do vody.Ale mně malá pije v pohdě, je zvyklá na vodu z hrnečku. jinak pokud čekáš an přirozené odstavení, tak to kolem roku nebývá. pokud se dítě v té době odstaví, tak rozhodně ne přirozeně-většinou je na vině snížení toku mléka. dítě pak kojení bojkotuje a mamina nabyde díjmu, že dítě se už kojit nechce a místo toho, aby zvýšil tok mléka, dítěti už prso nenabízí. tak jen, abys věděla.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
15.8.15 16:05

@brko opět opakuji, má laktace byla vpořádku, malá prostě nechtěla..zřejmě mléko už nebylo tak výživné ohledně složení a chtěla prostě normální stravu. Nechápu tady ty vaše nepodložené soudy. Dej mi prosím nějaký relevantní zdroj, který tvrdí to, co tady hlásáš :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová