Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím poradte už asi týden mě trápí neustále slaná chut v puse, je to vcelku nepříjemné, nevíte někdo z čeho to může být a jak to zastavit? ![]()
@quanavera netuším, ale tak zkus cucat nějaký sladký bonbony.
To jsem už četla, možná to mám z léků beru 2 měsíce euthyrox, ale že by se to projevilo až po delší době když 2 měsíce v klidu? A co s tim mám jako dělat když je to z léků který musím brát?
Neužíváš nějaké léky nebo doplňky stravy, které jsi předtím nebrala?
@Papuchalka píše:
Nedrzis nejakou dietu?
Ne akorát jsem přestala pít kafe
@teri.teri.x píše:
Neužíváš nějaké léky nebo doplňky stravy, které jsi předtím nebrala?
léky mám euthyrox na sníženou funkci štítné žlázy, doplněk stravy jsem brala gynex, přestala jsem ho užívat je to tak 14 dní, ale z toho to snad být nemůže, je prý neškodný
@quanavera já jsem měla na mysli něco nového, co jsi dřív nebrala. A dívala ses do příbalového letáku na vedlejší účinky u těch léků, co bereš?
@teri.teri.x píše:
@quanavera já jsem měla na mysli něco nového, co jsi dřív nebrala. A dívala ses do příbalového letáku na vedlejší účinky u těch léků, co bereš?
Jinak nic nového neberu
Tak že by to byla reakce na to, že ti chybí kofein? To je ale asi nesmysl.
Nemůže to být třeba i nějakou potravinou? Já mám třeba „divně“ v puse po čaji rooibos, pálí mě z něj i žáha. Prostě mi tam nějaká složka nesedí.
Nebo třeba reakce nějaké potravinové složky na ty léky, které užíváš?
Pak mě ještě napadá stres. Když jsem se učila na státnice, trpěla jsem mimo jiné i divnou pachutí v ústech. Po státnicích ani ťuk.
Víš co ti pomůže? Každý večer čistit mezizubní prostory. Bud mezizubními kartáčky, nitěmi, nebo pilkou. Můžou to být rozkládající se bakterie.