Bolest dásně nad moudrákem, jaké bylinky?

31672
14.9.15 21:47

bolest dásně nad moudrákem, jaké bylinky?

Ahoj, mám spodní moudráky jen napůl prořízlé, napůl mi je překrývá dáseň. pbčas se mi pod to něco dostane, trvá to už pár let, a pak to pár dní bolí, ale vždycky to samo odešlo, teď to mám nějaký zanícený už pomalu 14 dní, není to nějaká nesnesitelná bolest, ale cítím to občas dost. Mám tam jakoby váček, oteklý a jakoby bílý, asi tam mám hnis, ale podle pachuti v ústech bych řekla že vytéká. Nemáte tip na nějaký bylinky, které by pomohly? K zubaři bych šla, vím že mi to vyčistí, dá dren, a bude to ok, už mi to jednou dělali, ale pořád to odkládám, hlavně kvůli tomu, že naše bere akutní bez objednání jen v půl 8 ráno, a to je na nás brzo :oops: pokud to do čtvrtka nepřejde, tak tam pojedu i na tu půl 8, ale dneska mě napadlo zkusit nějaký bylinky. udělala jsme si odvar z řepíku, tam píšou na lehké záněty v dutině ústní..což ale nevím, jeslti tomuhle se dá říct zánět. máte někdo zkušenosti? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
14.9.15 21:48

@slavuska1 vypláchnout stříkačkou peroxidem a pak vodou anebo hojení v ústech podporují výplach nebo popíjení čaje ze šalvěje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
14.9.15 21:50

Zkusila bych šalvěj. Nevím odkud jsi, ale u nás ji měli v Lidlu, nebo bych Ti mohla pár biolístků poslat, pokud to doporučí někdo erudovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.9.15 21:55

Vyplach peroxidem nebo ustni voda Corsodyl

http://paradentoza.heureka.cz/…-0_1-200-ml/
jinak babska rada na stazeni toho vacku je pomalu to proplachovat klasickym olejem na vareni (spis tak valet kolem), je to trochu divny pocit, ale zas to vyplivnes a mi to fakt pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.9.15 21:55
@Malaga píše:
@slavuska1 vypláchnout stříkačkou peroxidem a pak vodou anebo hojení v ústech podporují výplach nebo popíjení čaje ze šalvěje…
tak vypláchnout si to sama nedokážu, na dotek je to hodně citlivý :oops:
@Ester13 píše:
Zkusila bych šalvěj. Nevím odkud jsi, ale u nás ji měli v Lidlu, nebo bych Ti mohla pár biolístků poslat, pokud to doporučí někdo erudovanější.

díky, ale myslím že seženu v lékárně ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
14.9.15 21:57
@slavuska1 píše:
díky, ale myslím že seženu v lékárně ne? :)

Určitě! Ale čerstvá je čerstvá. V zimě samozřejmě taky používám sušenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21686
14.9.15 21:57

Šalvěj nebo řepík bude nejlepší. na akutní vyčištění ten peroxid. a jinak zubaře neodkládej! nech si tu přečnívající dáseň odstranit a bude klid. já kvůli něčemu podobnému o osmičku přišla - trhala mi ji doktorka pod zánětem a to byl teprve zážitek… Pozor a´t se ti nerozjede zánět okostice. to je pak léčení nadlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.9.15 22:06
@Ali-Ali píše:
Vyplach peroxidem nebo ustni voda Corsodylhttp://paradentoza.heureka.cz/…-0_1-200-ml/
jinak babska rada na stazeni toho vacku je pomalu to proplachovat klasickym olejem na vareni (spis tak valet kolem), je to trochu divny pocit, ale zas to vyplivnes a mi to fakt pomohlo.

myslíš že kyž je to na paradentozu, tak to nevadí? já si totiž říkám, ejslti mi tohle nezpůsobila pasta paradontax, máti má totální paradentozu, a je to dědičný, tak jsem si řekla, že investuju do zubní pasty, ab ymě to minulo, a nedlouho poté mě to začalo bolet, mě napadlo, jeslti to nestahuje dásně, a jak mi to stáhne tu dáseň nad zubem, tak kvůli tomu to bolí..je tohle možný, nebo je to jen výplod mý fantazie? jsme tu pastu radši používat přestala, ale zelpšení tý dásně nepřišlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.9.15 22:10
@Ester13 píše:
Určitě! Ale čerstvá je čerstvá. V zimě samozřejmě taky používám sušenou.
já se zaradovala, protože jsem našla doma pytlík sušený, ale po otevření jsme zjistila, že už na ní narostla antibiotika :roll: no taky je prošlá rok..tak letěla, a zítra koupím novou. a jsi hodná, ale asi zkusím tu sušenou :)
@nozu píše: Šalvěj nebo řepík bude nejlepší. na akutní vyčištění ten peroxid. a jinak zubaře neodkládej! nech si tu přečnívající dáseň odstranit a bude klid. já kvůli něčemu podobnému o osmičku přišla - trhala mi ji doktorka pod zánětem a to byl teprve zážitek… Pozor a´t se ti nerozjede zánět okostice. to je pak léčení nadlouho.

jsi mě docela vyděsila :? zánět okostice bych nerada :( a jak to odstraňují,, to nějak uříznou? mám docela strach. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.9.15 22:10

S bylinkama zkušenost nemám, ale mívala jsem léta létoucí stejných problém x-krát do roka. Spodní osmy se né a né prořezat. Vždycky se probraly k životu, ty jen nadzvedávaly dáseň a skončilo to zánětem. Já vždycky tedy utíkala k zubaři, protože se to nedalo vydržet a protože jsem si už se zubama zažila leccos, nechtěla jsem to podceňovat. Zubař mi potom nabídl dekapsulaci (nastřižení dásně nad osmičkama) a od té doby mám klid. Nepřemýšlela jsi o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.9.15 22:13

@slavuska1 Opíchl mi to. Vzal nůžky, udělal šmik a bylo to. Jak to přišlo potom k sobě, tak to trochu bolelo, ale po dvou dnech jsem o ničem nevěděla. Zvážila bych to. Já jsem od té doby opravdu bez problémů. Ty osmičky tam teď nemají co zvedat, nedělá se tam žádná kapsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.9.15 22:23
@Fima píše:
@slavuska1 Opíchl mi to. Vzal nůžky, udělal šmik a bylo to. Jak to přišlo potom k sobě, tak to trochu bolelo, ale po dvou dnech jsem o ničem nevěděla. Zvážila bych to. Já jsem od té doby opravdu bez problémů. Ty osmičky tam teď nemají co zvedat, nedělá se tam žádná kapsa.

no nebyla bych proti, myslíš že mi to udělá hned, když tam přijdu? právě za týden jedeme pryč tak bch měla ráda klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.9.15 22:49
@Ali-Ali píše:
Vyplach peroxidem nebo ustni voda Corsodylhttp://paradentoza.heureka.cz/…-0_1-200-ml/

a ten olej jsem zkusila, ale přiznám se, že jsem to v týpuse udržela ani ne 5 vteřin :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.9.15 07:33

@slavuska1 Herbadent roztok 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.9.15 07:47
@slavuska1 píše:
myslíš že kyž je to na paradentozu, tak to nevadí? já si totiž říkám, ejslti mi tohle nezpůsobila pasta paradontax, máti má totální paradentozu, a je to dědičný, tak jsem si řekla, že investuju do zubní pasty, ab ymě to minulo, a nedlouho poté mě to začalo bolet, mě napadlo, jeslti to nestahuje dásně, a jak mi to stáhne tu dáseň nad zubem, tak kvůli tomu to bolí..je tohle možný, nebo je to jen výplod mý fantazie? jsme tu pastu radši používat přestala, ale zelpšení tý dásně nepřišlo :think:

ono je to hlavne na zanety atd. ten corsodyl neni na stazeni, ale spi lehkou desinkefci. paradentoza je vlastne chronicky zanet dasni, tak proto se hodne pouziva i tam.

a jinak si myslim, ze ani paradontax nestahuja. co stahuje je Lacalut a ten jsem slysela, ze se fakt pouzivat nema, ze stahne dasni a jen „maskuje“ problem, ktery zustane uvnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí