Dialyzovaný diabetik

97
14.9.15 18:57

dialyzovaný diabetik

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti nebo příbuzného který je diabetik a jezdí několikrát týdně na dialýzu.
Jde mi o to že tchán - 3× týdně dialyzovaný - začal v poslední době vždycky po dialýze upadat do stavu - totálně mimo. Jinak nevím jak to popsat.
Zajímalo by mě jestli je to stav přechodný nebo jestli je to natrvalo. Jestli tomu nejde nějak pomoc.
Doktoři nevědí co mu to způsobuje.
Děkuji za infa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.9.15 19:09

Nevím, jestli ti někdo odpoví - je to dost odborná otázka… Já teda problému moc nerozumím - krom toho, že bohužel vím (na vlastní kůži), co je dialýza… a napadlo mě - já mívala po dialýze hrozně vysoký (až nefyziologický) krevní tlak - což prý je normální, vždy se to relativně během chvilky upravilo… Tak mě napadlo - jeslti to nemůže být důsledek tohoto vysokého tlaku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
720
14.9.15 19:29

To musí říct jeho lékař na dial. středisku. Je to určitě ze změny vnitřního prostředí (třeba velká ztráta vody apod., iontová disbalanc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
14.9.15 19:49
@Anonymní píše:
Nevím, jestli ti někdo odpoví - je to dost odborná otázka… Já teda problému moc nerozumím - krom toho, že bohužel vím (na vlastní kůži), co je dialýza… a napadlo mě - já mívala po dialýze hrozně vysoký (až nefyziologický) krevní tlak - což prý je normální, vždy se to relativně během chvilky upravilo… Tak mě napadlo - jeslti to nemůže být důsledek tohoto vysokého tlaku… :nevim:

To on mívá, na dialýze tvrdí že to z toho není, ale je to poslední 3 měsíce hlavně po ní. a ještě hypák do toho, je toho na tělo asi moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
14.9.15 20:16

@jeana1 být váma, tak zkusím jiné pracoviště, ať se na něho podívá někdo jiný. Na dialýze můžou říct, že to z toho nemá, ale pokud je mu pak tak zle, tak je nějaký problém a je třeba to řešit. Můj tchán chodil na dialýzu celkem dlouho a najednou se začal cítit fakt mizerně, bolel ho hrudník, nemohl dýchat, tak šel jinam a tam zjistili, že první pracoviště udělalo víc škody než užitku a blbě nastavená dialýza mu víc škodila a bylo doslova za 5 12, po přestupu do jiné nemocnice doslova ožil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
14.9.15 20:23

@jeana1 nas děda je diabetik a odjíždí třikrát týdne ma dialýzu. Po ni se cítí v ten den unavený, ale celkově lépe. Také rikal něco o tom, ze chodí na injekce na podporu tvorby červených krevních krvinek, aby mel více energie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
14.9.15 21:00

@PepiKo Strejda jezdil (kolem 70 let)…ale nikdy jsem se o podrobnosti příliš nezajímala. Teď už je necelý půlrok po transplantaci.
Jezdíval vždy večer, sám autem, takže asi nějaké vážnější problémy neměl. On je celkově velmi akční, ještě pracuje, normálně jezdívá i do ciziny - dialýzu měl vždy nějak domluvenu…buď cestou nebo sjel nějak do nemocnice k našim hranicím, případně normálně na Slovensku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
15.9.15 08:02
@michee píše:
@jeana1 být váma, tak zkusím jiné pracoviště, ať se na něho podívá někdo jiný. Na dialýze můžou říct, že to z toho nemá, ale pokud je mu pak tak zle, tak je nějaký problém a je třeba to řešit. Můj tchán chodil na dialýzu celkem dlouho a najednou se začal cítit fakt mizerně, bolel ho hrudník, nemohl dýchat, tak šel jinam a tam zjistili, že první pracoviště udělalo víc škody než užitku a blbě nastavená dialýza mu víc škodila a bylo doslova za 5 12, po přestupu do jiné nemocnice doslova ožil.

On leží v nemocnici a doktoři tvrdí že není schopen převozu… :) ale chcou ho pustit domů - leží a jezdí na dialýzu v Třebíči - a nevím jestli si může vybrat místo kam jezdit dialyzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
15.9.15 08:36

@jeana1 podle me ma kazdy pacient pravo si vybrat pracoviste, kde chce byt osetren. Tchan prave jezdil do nemocnice u nas ve meste, ale pak presel do vedljsiho mesta do fakultni nemocnice a nebyl zadny problem. Zkuste se podivat v okoli, co tam mate a uvidite. Drzim pesti, at je lepe!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.7.20 12:35

@jeana1 no to je presne ta nevyhoda beznej dialyzy co bezne doktori az tak dopredu nepovedia. sice pacient chodi „iba“ 3 krat do tyzdna na nu, casto je vsak cely nasledujuci den mimo. takze 3×2 = 6 dni v tyzdni je „mimo“ a ostava mu jeden den.
preco?
tak prirodzene oblicky funguju 7 dni v tyzdni, nielen 3 dni. sice doktori robia co mozu - aj sa to snazia ulahcit pacientovi a mozno aj preto poskytuju dialyzu len 3 dni do tyzdna,
no su aj ine sposoby ako to riesit.
jednou z nich je transplantacia = ak ma pacient vhodneho darcu v rodine, alebo znamych tak nemusi cakat kym na neho pride rad v translplantacnej listine cakatelov, na takuto transplantaciu moze ist aj bez dialyzy a byva to tak lepsie.

alebo moze vyskusat este domacu dialyzu - to je sposob, kedy pacienta zaskolia, pripravia (aj mensi operacny zakrok na to aby to bolo mozne) a nasledne si clovek robi dialyzu sam doma kazdu noc, ked spi.
moze tak bezne fungovat a je to ovela setrnejsie.
zaujmavo o tom rozpraval tento pan zo svojej skusenosti s domacou dialyzou .

prajem vam vela zdravia sily. drzte sa a ta domaca dialyza vyzera fakt ako inspirujuce riesenie v mnohych pripadoch, skuste sa na to popytat, mozno kontaktovat aj priamo ten web, maju tam aj nonstop poradnu zabezpecenu specializovanym doktorom . neviem naisto ci funguju aj v cechach ale je to dost mozne. ak by nahodou nie tak urcite budu poznat svojich ceskych kolegov a nieco vam hadam odporucia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí