Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, uz ze zoufalstvi pisu sem…syn 3roky. Nastoupil v zari do skolky, 14 dni pred nastupem mu trhali nosni mandle. Od te doby mame stale vodnatou rymu.. Dam ho do skolky, je tam 3dny a ryma..trva tyden az 10-14dni…celou dobu voda, ryma nehoustne, dam ho do skolky a opet stale stejny…toto resim od zari v kuse bez prestavky. Diky tem rymam se mu po AT jeste nepodarilo natocit kloudne tympano (vysetreni usi). Zacatkem ledna jsem si u kluka vyzadala vyter z nosu, ze ktereho mu vysel hemofilus, doktorka mi nechteka dat ani ATB…pry nemusi rymy zpusobovat. Dala jsem mu je a krasne se mu nos vycistil…byl doma ted skoro mesic a opet po 2dnech ryma. Nic jineho mu nikdy neni, jen z te rymy pokuckava. Pokazde, kdyz to chci resit s lekarem (detsky, orl, alergo) je mi vycteno ze kdyz davam kluka do skolky, nemam se divit. Mam jeste starsi dite, ktere tu rymu od nej nikdy nechytlo a to po sobe vyslovene prskaji. Jsem z toho uz nabudku…nevim jak pomoci jemu a ja sama musim chodit do prace a s takovouhle to proste nejde,…jen se zminim, te kluk je atopik s neprokazanou pricinou a uz diky tomu bere aerius sirup. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Co by to mohlo byt jineho nez virozy atd…ja kdyz pro nej dneska byla ve skolce a videla ho, jak je zase celej usoplenej, uz jsem jsem tam zacala hystericky brecet…
Dobrý den,chci se zeptat jak to dopadlo stou neustálou rýmou?Vím že už je to starší přspěvěk ,ale zlepšilo se to a co pomohlo?moc děkuji za odpověd,Petra