Stálý problém kojení

Anonymní
5.4.24 03:00

Stálý problém kojení

Ahoj všem potřebovala bych poradit. Mám měsíční dceru a také od té doby problém s kojením… Ze začátku to šlo docela dobře prsa se nalévali malá v porodnici přibírala. A na první prohlídce u doktorky už malá zase ubrala na váze takže jsem musela kojit po 2 hod a Kdyžtak dokrmit umělým mlékem. Koupila jsem mléko kendamil Dcera ho s chutí vypila ale pak to celý vyzvracela.. Doktorka nám říkala že brečí protože má hlad. Takže jsem jí uměle mléko nedávala a snažila se kojit já pila různé čaje a tablety na podporu kojení Další kontrola proběhla v pořádku malá zase přibrala. No ale nyní cítím že mi mlíko zase ubývá Dcera U kojení tahá maximálně 5 min. pak cítím že mléko neteče a ona usně takže to má spíš jako dudlík l.Prsa při kojení střídám. Dcera má nejspíše hlad.. Snažím se odsávat ale z obou prsou třeba za 40min. dám jenom 30 ml… Prsa mě strašně bolí bradavky mám úplně do krve…U laktační poradkyně jsem byla Už s první dcerou ale vůbec mi nepomohla přestala jsem kojit ve 3 měsících Bojím se že se problém bude opakovat.. Jsem z toho docela na dně a vyčerpaná je tu někdo kdo měl stejný problém typy jak se rozkojit? A něco co vám pomohlo na tu bolest bradavek.. mám lanolin na bradavky ale ten moc nepomáhá..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.4.24 03:35

Reseni nemam, jen podobny problem. Nemam nervy na to, nechat miminko brecet hlady. To uz radsi umele mleko. Muzes vyzkouset vic druhu.

Bylo mi doporuceno nejdrive kojit a pak lahev s odsatym a pak umele mleko. To znamena po kojeni jeste odsavat aby bylo na priste. Vubec netusim proc nekdy dam z obou 120 ml a nekdy asi 15 ml :D

• Citovat
  • Upravit
11825
5.4.24 06:52

Tak už se ti prsa nemusí tolik nalévat..mě po druhém porodu se nalevaly jen pár dní a pak už ne, přesto jsem měla mléka dost a malej byl spokojenej a přibíral…ráda jak se rozkojit je prostě kojit kojit kojit…hodně pít…třeba zkusit kojící kloboučky aby si bradavky odpocaly. To že um předtím vyzvracela..no je dost možné že byla prepita nebo napolykala hodně vzduchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
5.4.24 07:29

Neodsavej; bradavky si huntujes z toho. Hadam, ze dve ra se za 5 min napije a ma dost, nemusis prece kojit hodiny. Prinejhorsim bych ji nabidla po kojeni napr. 30 ml UM a uvidis, jestli si vezme. Ale pokud po kojeni nebreci, je to zbytecne. A taky koj kuzi na kuzi, uz je docela teplo, tak se to krasne da. A nenervuj se predem, to nicemu nepomuze, proste holt ji kdyztak dokrmis UM, nez se trapit odsavanim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
5.4.24 07:42

Ještě bych dodala že někomu třeba odsávat nejde, ale jde mu odstrikat ručně a někomu ani to..a někomu to jde a dítě se mu na mlíko nemá flašky výborně tak jako tak..můj malej třeba mateřské mléko z flašky nechtěl ani nepiju mylem…takže když bylo třeba dát jíst a já jsem zrovna nemohla-byla jsem třeba u lékaře apod..tak dostal um…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
5.4.24 07:46

Já neodsala nikdy skoro nic a kojila jsem obě 2,5roku..
Dítě je schopno vypít co potřebuje velmi rychle, sledovala bych počet počuranych plen a zda váha přibývá
Kojila jsem vždycky dle potřeby dítěte, třeba i co hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.4.24 07:49
@Anonymní píše: Více

A dcera nepřibírá? Moje dcera v měsíci pila pět max. deset minut. Syn měl horší rozjezd, ale když se to upravilo, pil taky jenom chvilku. Třeba už je pak najedena.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.24 07:53

Ja nikdy nic neodsala a to jsem kojila dva roky. Prsa se mi nenalevala, nemusi, MM se tvoru az pri sani ditete. Hodit se so klidu a koupit ai pripravky na podporu kojeni, Ricinus comunis, More Milk a podobne, mne to pomahalo, kdyz jsem treba delsi dobu nekojila (musela jsem odjet) a pak jsem kojila zase dal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.24 07:53

Mám nedonošenou dceru, odsávala jsem už po 4h porodní operaci, rozkojila jsem se…umělé bych ji nedala, prostě jsem byla rozhodnutá, že budu kojit stejně jako první…také jsem ji chvíli dokrmovala vlastním odsátým mlékem, ale většinou jsem taky odsávala třeba 30ml, ničemu to nevadilo, dcera měla dávky okolo 50ml, tak se nakojila a když ještě byla nespokojená, tak jsem ji trochu přidala a jinak jsem ji kojila na požádání, nemusí to být podle hodinek, tak si dá každou hodinu trochu než 1 za 3h hodně…zkoušela jsem i darovat mléko, jako malá dostala, ale to jsem dávala po troškách, i když malá přibývala dobře…odsávačka neukazuje, kolik miminko vypije…

• Citovat
  • Upravit
5098
5.4.24 08:19

Bezne se mi deti kojily jen pet minut. Neodstrikala jsem nikdy nic, a to sem kojila do peti. Zbytecne se nervujes.

A ten lanolin vyhod, ten je uplne silenej. Dost casto jeste podporuje rust bakterii a bradavky zhorsuje. Pokud mas potiz, dej hemagel, pred kojenim omyj, pak zas nanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
5.4.24 08:29

Já to tak měla u všech, prsa se nalévala jen v sestinedeli, pak už vůbec, první 3 měsíce mě bolely bradavky a měla sem je až do krve, odsavackou sem neodsala nikdy nic, děti tahaly taky par minut vždycky a kojila sem plně do 15 měsíců :nevim: jak často kojis? Ono to chce každou chvíli, já kojila třeba po půl hodine klidně, víceméně první 3 měsíce sem měla děti na prsu pomalu non stop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 12:28

Holky moc děkuji… Uklidnili jste mě asi se zbytečně stresují :kytka: budu kojit dál chci si koupit kojeneckou váhu Tak budu hlídat jestli malá přibírá

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
5.4.24 12:45

To, co popisuješ, je normální kojení. Dítě přibírá, jestli jsem pochopila, že se kojí pár minut, je také normální. Moje starší stačilo od porodnice 2-3 minuty. Že nic neodsaješ, je také úplně normální, dítě je prostě lepší odsávačka a stimulace tvorby mléka.,,Prázdná” prsa po měsíci jsou také normální, to znamená, že už tvoří mléko hlavne při poptávce, přímo tehdy, když dítě pije a jindy ne. Jestli dítě přibírá a má aspoň 6 počůraných plen denně, tak můžeš být v klidu. Prsa zjevně fungují, jak mají a dítě se umí bez problému nakojit.

• Citovat
  • Upravit
2840
5.4.24 19:52
@Anonymní píše: Více

Za vahu penize nevyhazuj, radsi si kup neco pekneho, pripadne vitaminy na podporu kojeni. Jen to bude dalsi stres. A kdybys ji fakt chtela, rizna materska centra nebo nemocnice ji za poplatek pujcuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová