Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím chtěla bych se poradit se zrušením nočního pití mléka. Synovi je 22 měsíců, tak si myslím, že velký je dost. Mléko dostává před spaním, potom vstává kolem 1-2 hod, někdy znovu kolem 4-5 hod. Po probuzení nedávám. Pamatuji si, že v roce když jsme přecházeli z MM na UM, tak už spal celou noc. Mléko večer a ráno. Někdy s růstem zubů se začal zase budit a mléko ho uspalo. Asi to byla chyba dávat, ale bylo to lepší než pláč.
Ještě dodám, že když je syn na přespání u švagrové, tak mléko nechce. Jen nevím jestli je to tím, že tam víc jí (u cizích chutná líp ☺️).
Teď mu znovu rostou zuby, tak možná není vhodný čas sebrat mu mléko. Ale už bych se potřebovala vyspat 🙃 Navíc večer hrozně hezky usíná, tak nechci narušit ten náš rituál mléko - pohádka - spát. Myslíte, že je možné zachovat mléko před spaním, ale v noci nedat? Nebo tím bude jen zmatený? Syn nemluví, ale rozumí, když chce ![]()
Nemá někdo jiný tip než prostě nechat vyřvat?
My u dcery rušili taky v tomto věku cca. Ona tedy jen v těch 4-5ráno. Po probuzení jsem si ji vzala k sobě, už večer jsem ji řekla že je velká a v noci se už mlíčko pít nebude… prostě jsem hladila, mazlila.. ona samozřejmě brečela, fňukala, kňourala… víceméně první tu noc už nesla do rána… pak druhá noc podobná… ale tak od té čtvrté prostě spala… Ale fakt jsem nedala ani trošku mléka, ani vodu, čaj… nic.
Řešila jsem u dcery, zkoušela jsem nedat, ale nevydržela jsem a 3. noc zase dala. Přešlo to kolem toho 22. měsíce samo. Už se jen zavrtí a spí dál. Říkala jsem si, že jí dám čas do 2 let a naštěstí si to vyřešila sama ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Zkouseli jste dite dat spat do jineho pokoje?
nekdy toto delaji deti, kdyz citi vasi pritomnost. Pokud to u jinych nedela prijde mi to pravdepodobne tim. Rikali nam to i na neurologii i na fyzioterapii, ze to deti zkousi u rodicu. My mame doma uplne to stejne a timhle se to vyresilo. Jakmile zjisti, ze je jinde uplne zmeni svuj krik v povidani/narikani a za 3 minuty ticho.
Samozrejme jsme porad v dosahu, kdyby neprestavalo a bylo to neco jineho nez trucovani. ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()