Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No jak by začala. Skoro celý život resp. od osmi let mě trápí výtoky (je mi 32 let), jako malá jsem to nijak extra neřešila, doktorka mamce říkala že je to běžné před menstruací. Od 11 let mám menses, ale výtoky pořád zesilovali. Od svých 14 let jsem vyměnila zhruba 10 gynekologů jak doktorky tak doktory, žádný z nic mi nikdy nijak závratně nepomohl, vždy jsem dostala nějaké čípky na týden, a jinak nic, ale nikdy mi to nepomohlo ani na jeden den. Prosím tedy ty co se s tím setkaly zda by mi mohly poradit. Ono je to moc nepříjemné i v intimním životě, třeba takový neplánovaný sex s manžou si jaksi nemůžeme dovolit, sice mu to nevadí, ale já bych to bez sprchy nesnesla, ten pach prostě cítím. A bez intimky ani ránu.
Byla jsem i u paní bylinkářky pila různé čajíčky a pod, ale pořád nic. Prosím tedy ty které toto zažily nebo prožívají zda nemáte nějaké rady. Děkuji
Nejsi diabetička? Co životspráva? Taky někomu vadí upnuté kalhoty, prádlo ze syntetiky, právě ty intimky… Věřím, že už jsi na vše pomýšlela… A co když je to tvůj normální poševní sekret, ale jen v hojnějším množství? Je nějak zabarvený, páchnoucí, hrudkuje, pění…?
@TýnkaK
Diabetička nejsem, jím relativně zdravě, né moc tučné, taky nejím sladké, kalhotky mám bavlněné, volnější. Je to možné že to je jak píšeš, ale je spíše takový nahnědlý, někdy narůžovělý, někdy úplně sytě žlutý a i trochu páchne i hrudkuje sem tam. Opravdu si nevím rady, každý doktor mi řekl že jsem zdravá, což nechápu, proč teda toto ![]()
Jo, mám to taky, prý zvýšená sekrece.
Taky nosím již 20 let každý den intimku.
Zvykla jsem si.
Neplánovaný sex nehrozí ![]()
Ale v životě jsou horší věci, jsem ráda, že netrpím zánětama apod.
PS: chlapům se to líbí, že jsem hned „mokrá“
![]()
Myslí si, že mě tak hrozně moc vzrušují!
@pozlátko já tím taky trpím(teda pokud to máš opravdu normální výtok), dávám si více pozor na cukry(čím méně tím méně výtoku a i hrozby zánětu), někdy mi opravdu pomůže i nenosit intimky(ale to provozuju jen doma za výměny prádla během dne..když jdu někam tak bez intimky ani ránu…v těhotenství sem musela nosit dokonce vložky…intimky to jaksi nestíhaly)hlavně žádné upnuté prádlo(čím tesněji tím více výtoku..takže když je teplo a doma mám sukni sem naostro(to mám výtok oproti normálu na naprostém minimu)…ale když to vezmu kolem a kolem tak mi to vlastně nevadí prtože jakmile se mi stane že výtok nemám žádný dostanu často do týdne zánět, nebo sem tak suchá že je to až nepříjemné a nakonec se musím namazat lubrikačním gelem aby mi bylo příjemněji
@radši anonym píše:
Jo, mám to taky, prý zvýšená sekrece.
Taky nosím již 20 let každý den intimku.
Zvykla jsem si.
Neplánovaný sex nehrozí
Ale v životě jsou horší věci, jsem ráda, že netrpím zánětama apod.
PS: chlapům se to líbí, že jsem hned „mokrá“![]()
![]()
Myslí si, že mě tak hrozně moc vzrušují!
@pozlátko píše:
@TýnkaK
Diabetička nejsem, jím relativně zdravě, né moc tučné, taky nejím sladké, kalhotky mám bavlněné, volnější. Je to možné že to je jak píšeš, ale je spíše takový nahnědlý, někdy narůžovělý, někdy úplně sytě žlutý a i trochu páchne i hrudkuje sem tam. Opravdu si nevím rady, každý doktor mi řekl že jsem zdravá, což nechápu, proč teda toto
Aha, tak to nevím teda… Ale přirozený sekret by měl být bezbarvý, maximálně trochu bílý, bez zápachu… Zkoušela jsi nějaké přírodní preparáty z lékárny? Rosalgin, tee tree oil… A co antikoncepce- bereš HA? Nepoužíváte kondomy? Kamarádka má alergii an latex. Taky někdy vadí, pokud jsou parfémované, s příchutí… Ale to bys asi neměla pořád, co? No, to ti teda nevim, holka… Ale je mi jasný, že tě to musí dost otravovat ![]()
@TýnkaK
HA neberu už 6 let a bylo to úplně jedno protože když jsem ji brala i nebrala tak výtok byl stejně. Je to dosti otravné, a už si s tím nevím rady, zkoušela jsem takové ty masti a výplachy, dále i takové ty čípky z lékárny a nic. Já jsem právě myslela zda neměla taky některá z vás podobný problém a třeba co ji Dr. na to napsal, že bych se mu zmínila.
@TýnkaK píše:
Předpokládám, že cytologii máš v pořádku…
Jo jsem úplně v pořádku, chodím k dr pravidelně kvůli otěhotnění, myslím si že to má na tom taky svůj podíl
@TýnkaK píše:
A po porodu žádná změna?
pořád stejné jak před porodem tak po porodu tak i během těhu.
No ještě mě napadá- já tohle měla po prvním porodu. Pořád dokola, čípky, léky a nic. Výtok hojný, občas zabarvený, furt a bez reakce na léčbu. Pak mi zjistili, že mě dr. po porodu špatně sešila uvnitř pochvy a vyhřezla mi tam z jizvy sliznice, která mechanicky dráždila a výtoky způsobovala. Musela jsem na reoperaci pod narkozou (za 20min hotovo) a od tý doby svatej klid. Sice jsi říkala, že tím trpíš od dětsví, ale co třeba nějaká vrozená věc, co by tohle způsobovala. Podotýkám, že můj dr. si na kontrole po šestinedělí ničeho nevšiml… Až když jsem došla už po druhé, že pořád výtoky a opět léčba bez efektu, mě poslal do FN, kde mě uspali, pořádně se na to koukli, zjistili o co jde a přešili.
@cizova píše:
@pozlátko já tím taky trpím(teda pokud to máš opravdu normální výtok), dávám si více pozor na cukry(čím méně tím méně výtoku a i hrozby zánětu), někdy mi opravdu pomůže i nenosit intimky(ale to provozuju jen doma za výměny prádla během dne..když jdu někam tak bez intimky ani ránu…v těhotenství sem musela nosit dokonce vložky…intimky to jaksi nestíhaly)hlavně žádné upnuté prádlo(čím tesněji tím více výtoku..takže když je teplo a doma mám sukni sem naostro(to mám výtok oproti normálu na naprostém minimu)…ale když to vezmu kolem a kolem tak mi to vlastně nevadí prtože jakmile se mi stane že výtok nemám žádný dostanu často do týdne zánět, nebo sem tak suchá že je to až nepříjemné a nakonec se musím namazat lubrikačním gelem aby mi bylo příjemněji
Jééé já nenosit intimku doma nebo jít naostro, tak mám celé nohy mokré
Zkusila jsem to jednou a byla celá sedačka od toho jak mi to teklo ![]()
@TýnkaK Je to možné že tam něco je, ale ani u porodu ani u potratu, ani u žádného Dr. si nikdo ničeho nevšimnul. Zkusím se zeptat na kontrole dr