Stání miminka ve 4 měsících

2929
12.5.13 14:00

Stání miminka ve 4 měsících

Ahoj holky.. máme jaksi aktivnější miminko.. ve 4 týdnech pásla koníčky, v 8 týdnech si chce sedat zvedá z lehu tělíčko.. (zatím se sama z lehu neposadila) ted máme 4 měsíce a kočička se staví. Vezmu ji do ruky a chci si ji posadit na klín tak šponuje hned nožičky. Když ji držím aby se nepřevážila tak se na těch nožičkách sama zvedne a postaví. Nebo když ji z lehu vezmeme za ručičky aby se posadila, tak hned se na těch nožkách chce stavět. Může to něčemu vadit? Když ji třeba jen na chvliku postavím na fotku? Nebo to může nějak poškodit nožičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
12.5.13 14:01

Neposazovat, nepostavovat, nožičky jí nepoškodíš, ale záda jí tím můžeš zhuntovat obstojně… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
12.5.13 14:04
@Gladys píše:
Neposazovat, nepostavovat, nožičky jí nepoškodíš, ale záda jí tím můžeš zhuntovat obstojně… :roll:

Přesně s tím souhlasím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
12.5.13 14:04

Děkuju holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
12.5.13 14:06

To není posazování a stavění, to jsou jen reflexy… Nepodporuj jí v tom, je to ještě miminko :roll: Navíc zvedáním z lehu se ani posazovat nemá, posadit se má až z pozice na čtyřech, tj. až bude lézt. A do toho má zatím daleko.
Tímhle podporováním a držením za ručičky jí to akorát naučíš, zničíš jí záda a navíc už to pak bude chtít dělat pořád a když to nedovolíš, tak se bude vztekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
12.5.13 14:07

Zadelas ji na spatne drzeni tela… To zapirani nozickama delaji vsechny deti, ale nenechavej ji, jednak to bude porad vyzadovat a pak si bude delat spatne navyky. Moje mala pasla koniky od narozeni a ja z toho mela takovou radost, nakonec jsme dlouho napravovaly presprilisne zaklaneni krcku… Ony ty deti uz by psychicky chtely neco delat, ale fyzicky na to jeste nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
12.5.13 14:07

8o to jste rychlý :D Já mám prcka ( 11 týdnů ) a ten zase na bříšku vydrží hlavičku mít zvednutou opravdu dlouho, má zvednutý i hrudníček a pěkně pase koníčky..ale ted na bříšku nevydrží chvíli v klidu, začíná krčit kolínka, vystrkovat zadek, ruku jednu natahuje stále dopředu a fakt se snaží - chce lozit :lol: Někdy v úsilí třepe celým tělem…nejprve jsem mu držela zadek, aby už ještě nezkoušel lozit..ted už to kašlu, at se vyvíjí podle sebe..takže ho dám na bříško, koukám na něj a on pase koníčky, pak chce lézt, ale jelikož mu to nejde, tak se někdy začne vztekat, tak ho otočím na záda a je to… ale neomezuju ho…když bude brzy lozit, budu jen ráda..ale i když mu je 11 měsíců, proporčně je jakoby starší - v 9ti týdnech měl bez mála 6 kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
12.5.13 14:10
@Lo píše:
8o to jste rychlý :D Já mám prcka ( 11 týdnů ) a ten zase na bříšku vydrží hlavičku mít zvednutou opravdu dlouho, má zvednutý i hrudníček a pěkně pase koníčky..ale ted na bříšku nevydrží chvíli v klidu, začíná krčit kolínka, vystrkovat zadek, ruku jednu natahuje stále dopředu a fakt se snaží - chce lozit :lol: Někdy v úsilí třepe celým tělem…nejprve jsem mu držela zadek, aby už ještě nezkoušel lozit..ted už to kašlu, at se vyvíjí podle sebe..takže ho dám na bříško, koukám na něj a on pase koníčky, pak chce lézt, ale jelikož mu to nejde, tak se někdy začne vztekat, tak ho otočím na záda a je to… ale neomezuju ho…když bude brzy lozit, budu jen ráda..ale i když mu je 11 měsíců, proporčně je jakoby starší - v 9ti týdnech měl bez mála 6 kg..

samozřejmě mu není 11 měsíců, ale 11 týdnů :roll: No a ted nevím, jestli i já nedělám špatně, že mu u pasení nedržím zadek a nohy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.5.13 14:10

Neposazovat ani nepostavovat kvůli páteři. Mám kamarádku, který kluk se sám postavil u nábytku v pěti měsících. Doktorka to strašně řešila, ale ono už se pak stejně nedá nic dělat, když to dítě umí samo. A prostě má už silné svaly a všechno, když to zvládne sám. Ale úplně samo. Nijak nepřidržovat, netahat, nepodávat ruku atd., nic tavýho. Posadit by se dítě mělo prvně z kleku a ne přes břicho, že ho vytáhneš za ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
12.5.13 14:12
@Lo píše:
samozřejmě mu není 11 měsíců, ale 11 týdnů :roll: No a ted nevím, jestli i já nedělám špatně, že mu u pasení nedržím zadek a nohy? :think:

Ne-e, nedržet. Prostě už bych chtěl se někam posunout a strašně se snaží, ale to ještě dlouho nepůjde :) Ale nijak ho nedrž, prostě ho nech se lopotit a posilovat, to je normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
12.5.13 14:16

Jak píšou holky, neposazovat, nepostavovat. I když máš pocit, že sama stojí, pochybuju, že na celé plosce nožičky… jsou to jen reflexy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
12.5.13 14:21

@Kamila Jakub teda nechci radit spatne, ale mam pocit, ze se prave ten zadek a nohy mely pridrzovat, kdyz bylo mimino nestabilni a delala letadlo nebo houpacku na brichu, proste kdyz pekne stabilne nepaslo…melo by si presunout teziste a tisknout kycle k podlozce.

Videla jsem na youtube video „chodiciho“ 6m mimina a nic hezkoho to nebylo…rodice prestastni, jakeho maji genia.

• Citovat
  • Upravit
1746
12.5.13 14:26
@Eleanora1988 píše:
Ahoj holky.. máme jaksi aktivnější miminko.. ve 4 týdnech pásla koníčky, v 8 týdnech si chce sedat zvedá z lehu tělíčko.. (zatím se sama z lehu neposadila) ted máme 4 měsíce a kočička se staví. Vezmu ji do ruky a chci si ji posadit na klín tak šponuje hned nožičky. Když ji držím aby se nepřevážila tak se na těch nožičkách sama zvedne a postaví. Nebo když ji z lehu vezmeme za ručičky aby se posadila, tak hned se na těch nožkách chce stavět. Může to něčemu vadit? Když ji třeba jen na chvliku postavím na fotku? Nebo to může nějak poškodit nožičky?

nejde o nožičky, ale zbortí se jí páteř, takže vážně, neposazovat, nepostavovat, sama ať si na vše přijde sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.5.13 14:27

@Eleanora1988
To že pase koníky je normální, že dáš ruce a zkouší se přitahovat nad podložku je normální reflex (ovšem jen jako rozcvička, že se přitáhne pár cm nad podložku do určitého úhlu a zas položíš, ale né posazovat do sedu :zed: :roll: ). Že se zkouší zapřít o nohy už ve 4 měs. je sice hezké, ale proč ji v tom podporuješ? Aby si tady mohla psát, že ti 5 pěti měs. obchází nábytek a v půl roce, že zdrhá a ty ji nestíháš? Čím si pomůžeš, že předběhne správný motorický vývoj?
Aby si se nedivila, až bude mít holčička problémy se zády, kloubama a budeš mít v ruce doporoučenku na rehabilitace :pankac: 8).

Příspěvek upraven 12.05.13 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.5.13 14:28

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek