Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky můj chlapeček si v 9 měsících začal stoupat a stojí třeba půl hodiny v kuse mám ho nechávat nebo myslíte, že má na to ještě slabé klouby ![]()
Myslím, že kdyby na to ještě nebyl připravený, tak tak dlouho nestojí, nechala bych ho. Moje malá má taky 9 měsíců a stojí už od 7… teď už obchází nábytek ![]()
Nech ho,pokud si stoupá sám.Můj syn v devíti měsích už chodil,problémi nemá.
Pokud to dělá sám, tak ho určitě nech. Jen to pro tebe bude o to horší, že budeš o to dříve za malým běhat
. je to šikula ![]()
Náš stál v tomto věku taky a dost ho to bavilo, takže někdy pěkně dlouho. Řešila jsem to na psychomotorice na neonatologii a prý kdyby na to neměl, tak stát nebude. Takže ho prý nechat, ať si dělá co chce. Bála jsem se, že bude příliš brzy chodit, ale zatím pořád obchází nábytek a už je mu 13m pryč ![]()
Malej si začal stoupat v 8m a chodit začal v 10m. Přítel se mě zeptal jestli to neni brzo, no je, ale copak mu to můžu zakázat?
U nás si jedna stoupne, druhá jen s pomocí, zato vydrží stát neuvěřitelně dlouho… kdyby nedělaly blbosti - jako pohupování „tanyny“ , navzájem se netahaly a nezáviděly si hračky, tak snad stojí celý den
Jen ho nech, aspoň má rozhled… musí to být pro ně hrozně zajímavý ![]()
Pokud to dělá sám, těžko se tomu zabrání. Náš si stoupal na 8. měsíci a žádný problém.
Jak psaly holky, pokud si stoupa sam ,tak ho urcite nech.
Prvni syn si take zacal stoupat v deviti mesicich - dokonce driv stal nez sedel to se naucil asi az v 10ti a vse v pohode.
No a druhy uz stal v pul roce. V deviti obchazel nabytek a v roce chodil. Ted uz nechodi, ale lita ![]()
Nechej
Prostě už to zvládne,tak bude za chvíli stát „skoro celej den“
Adik stála taky od 8 měsíce,kolem nábytku chodila na konci 8.měsíce a sama chodí od 1.1.11 čtyři dny před 10.měsícem a teď už se snaží i běhat. ![]()
Jo super díky moc trošku mně totiž zarazilo že si stoupl dřív než se posadil ale každý to má asi nějak jinak ![]()
Ahoj, syn sy stoupl v 8mi mesicich, ale chodit zacal skoro az ve 14. Sedatsi zacal az pred prvnimi narozeninami. Byla jsem za exota, ze vozim v kocare leziciho rocaka, ale ja ho proste neposadila, ne a ne ![]()
Nechala bych ho. Jenom bych ho nevodila za ruce a ani za ně netahala, aby si stoupal. Když si stoupá sám, ať stojí, ale netahat ho úmyslně nahoru, ani ho nelákat hračkou.