Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyby si to zjistila dříve, byla bych pro potrat. Takhle už miminko nechat… ![]()
@Anonymní píše:
Holky jdu se vypovídat…je mi 43 let mám dvě děti syna 20 a dceru 11…2 roky jsem neměla už žádnou menstruaci, tak jsem to brala že jsem po přechodu už, potkala jsem nového partnera je stejně starý jak já a nemá žádné děti, rozumíme si no a já brzy otěhotněla…i přes to že nebyla MS, jen mi pobolívalo břicho a prsa, tak jsem šla na gynekologii a podle utz jsem v 10 plus 3 rodila bych ve 44 letechpřítel je nadšený miminko by si moc přál nejvíc holčičku, ale já v tomto věku??? Moc se bojím nemocí miminka, nevím ted co dělat…finančně jsme oba zajištění, máme nemovitosti a dobrou práci v tomto by problém nebyl, ale já mám prostě strach…doktorka mi dala pár dní na rozmyšlenou zda potrat či nikoli…kdy se pozná že mimčo je zdravé? Prostě jsem uplně v háji z toho a nevím ted co dělat, třetí dítě jsem si přála mnohem dříve ne v tomhle věku…
strach máš z čeho? a byla bys to schopná udělat příteli? který je nadšený? jít na potrat - tak to bude konec vztahu na 100 %, jestli ty za žádnou cenu dítě už nechceš, tak na potrat běž, ale počítej s tím, že o přítele přijdeš
Od 10. Tydne jde delat prenascan
Je to dost soolehlivy test z krve na geneticke nemoci.
Nejak jsem nepostrehla, jestli TY chces dite. Pokud ano, tak bych sla osobne na prenaacan a pokud by byl ok, dite bych si nechala. ![]()
Když už jsi nechala otěhotnění náhodě a nechránila se, dítě bych si nechala. Šla jsi tomu naproti. On si dítě přeje, pravděpodobně ho vychováte spolu.
@kve-tinka píše:
Kdyby si to zjistila dříve, byla bych pro potrat. Takhle už miminko nechat…
mně by to v tomto případě přišlo jako podraz vůči partnerovi,
ale jak píšu, jestli dítě za žádnou cenu nechce, tak potrat, nebude mít ani dítě ani partnera - toto by jí žádný chlap neodpustil
Nechala bych si, ještě to není tak strašný věk a v 11tt už bych nebyla potratu schopna, za týden už ti ho nikdo ani neudělá. Budeš holt víc hlídaná u doktorů, ale pokud ti nebrání nějaký vážný zdravotní důvod, tak bych do toho šla. Holt si tě miminko našlo trochu dýl, než si plánovala. Prober to s Dr, první vyšetření miminka ti můžou udělat klidně hned.
Příspěvek upraven 06.12.22 v 14:36
@Anonymní píše:
Holky jdu se vypovídat…je mi 43 let mám dvě děti syna 20 a dceru 11…2 roky jsem neměla už žádnou menstruaci, tak jsem to brala že jsem po přechodu už, potkala jsem nového partnera je stejně starý jak já a nemá žádné děti, rozumíme si no a já brzy otěhotněla…i přes to že nebyla MS, jen mi pobolívalo břicho a prsa, tak jsem šla na gynekologii a podle utz jsem v 10 plus 3 rodila bych ve 44 letechpřítel je nadšený miminko by si moc přál nejvíc holčičku, ale já v tomto věku??? Moc se bojím nemocí miminka, nevím ted co dělat…finančně jsme oba zajištění, máme nemovitosti a dobrou práci v tomto by problém nebyl, ale já mám prostě strach…doktorka mi dala pár dní na rozmyšlenou zda potrat či nikoli…kdy se pozná že mimčo je zdravé? Prostě jsem uplně v háji z toho a nevím ted co dělat, třetí dítě jsem si přála mnohem dříve ne v tomhle věku…
No málo ti není to víš…ale rodí starší ženy. Dnesni medicína je na perfektní úrovni…pokud jste oba finančně zajištění jak píšeš já bych do toho šla…a neboj na maturitním plese se ti nikdo smát nebude
a až půjde dítě na „VŠ“stáří budete ale to nevadí…
Šla, ne kvůli strachu z nemocí atd., ač i tomuhle jde člověk s takovým věkem naproti, ale obecně bych nechtěla být babičkou svému děcku.
Predpokladam, ze potrat by ti pritel asi neodpustil, kdyz pises, ze je nadseny, aby te to nestalo i vztah ![]()
Ja mam v okoli nekolik kamaradek, co takto maji 3. dite po ctyricitce a ani u jedne nebyl zadny problem. Uz jsou takove unavenejsi matky, v 50 resit skolu, uceni, ukoly se jim taky uz moc nechce… Ale to nejsou duvody, proc dite nechtit. Kazdy vek ma sva pro a proti. V dnesni dobe uz je tolik spolehlivych testu, rodicky se hlidaji, ze vyssi vek neni zase tak nebezpecny, jen se to vic hlida.
Prosím tě co šílíš? Podívej se na Vendulu Svobodovou, jak si užívá mateřství. Co by za to dali nějaké ženy které nemohou otěhotnět a snaží se o umělé oplodnění třeba i v těch letech co máš ty nebo i později. Já před několika lety potkala ženu právě v jednom centru, byla ještě starší než ty a když jí řekl že to opět nevyšlo tak se tam rozbrečela. Říkala že mají všechno, postavení, dům zajištění a to dítě jí moc schází. Jsem zastánce toho že pokud otěhotníš přirozeně, tak tělo je připravené miminko odnosit.. ty se raduj z těhotenství, z funkčního vztahu s přítelem to každý hned tak nemá!
@Nowuka2 píše: Šla, ne kvůli strachu z nemocí atd., ač i tomuhle jde člověk s takovým věkem naproti, ale obecně bych nechtěla být babičkou svému děcku.
ve 43 babicka?
v dobe, kdy materstvi cim dal vic zen odsouva a rodi pred 40 prvni dite, fakt neni zena ve 43 babicka… ![]()
@tartaletka píše:ve 43 babicka?
v dobe, kdy materstvi cim dal vic zen odsouva a rodi pred 40 prvni dite, fakt neni zena ve 43 babicka…
Možná tak u romského etnika ![]()
Holky jdu se vypovídat…je mi 43 let mám dvě děti syna 20 a dceru 11…2 roky jsem neměla už žádnou menstruaci, tak jsem to brala že jsem po přechodu už, potkala jsem nového partnera je stejně starý jak já a nemá žádné děti, rozumíme si no a já brzy otěhotněla…i přes to že nebyla MS, jen mi pobolívalo břicho a prsa, tak jsem šla na gynekologii a podle utz jsem v 10 plus 3 rodila bych ve 44 letech
přítel je nadšený miminko by si moc přál nejvíc holčičku, ale já v tomto věku??? Moc se bojím nemocí miminka, nevím ted co dělat…finančně jsme oba zajištění, máme nemovitosti a dobrou práci v tomto by problém nebyl, ale já mám prostě strach…doktorka mi dala pár dní na rozmyšlenou zda potrat či nikoli…kdy se pozná že mimčo je zdravé? Prostě jsem uplně v háji z toho a nevím ted co dělat, třetí dítě jsem si přála mnohem dříve ne v tomhle věku…