Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Annabela11 píše:
@Monchichik Ty to máš tak jiný onak…
Přeně, někdo se v 60 cítí jak nad hrobem a někdo má energie víc, jak jiný ve 30. Mám opravdu dost kamarádek, co rodily po 40 (určitě víc než 10), některé i po 45, většinou už několikáté dítě, ale žádná teda není nemocná a zmordovaná z děcek. Ani jedna si nestěžuje, že by byla víc unavená, že by nezvládala, skoro všecky sportují a udržují se, vypadají bezvadně. Kdybych sem hodila fotku kamošky, co rodila ve 45 svoje páté dítě, tak by mi to nikdo nevěřil, ani ten věk ani ten počet dětí.
@Zluta_pastelka píše:
Tohle by mě fakt zajímalo. Já jsem zatím celkem mladá, děti mám malé. Ale fakt nechápu, co je náročného na dělaní úkolů nedejbože na tom mít vysokoškoláka. Finance chápu, to asi jediné uznám, ale zakladatelka psala, že je zajištěná. Mohla bys mi to ty anebo někdo další osvětlit?
Třeba ty finance. Někdo přijde v tom věku o práci a musí ještě živit studenta. A každé dítě není Einstein a musí se s ním rodič denně učit. A ne každý už na to v 50 má.
@bigl píše:
Přeně, někdo se v 60 cítí jak nad hrobem a někdo má energie víc, jak jiný ve 30. Mám opravdu dost kamarádek, co rodily po 40 (určitě víc než 10), některé i po 45, většinou už několikáté dítě, ale žádná teda není nemocná a zmordovaná z děcek. Ani jedna si nestěžuje, že by byla víc unavená, že by nezvládala, skoro všecky sportují a udržují se, vypadají bezvadně. Kdybych sem hodila fotku kamošky, co rodila ve 45 svoje páté dítě, tak by mi to nikdo nevěřil, ani ten věk ani ten počet dětí.
Ony se ti nepřiznají, když padají na ústa.
@Denisa56 Na to že mají lidé chodit do důchodu v 68letech a později tak se člověk musí snažit
žádný že je v 60 unaven.
@jannina1 píše:
Možná tak u romského etnika
Ale houby. Já se stala babičkou ve 44 letech a Romové nejsme. A nejsem zase tak jedinečná. Ano dnes se rodí později, ale tyhle narážky jsou taky mimo.
Zakladatelko, já bych už dítě v tvém věku rodit nechtěla a proto jsem taky kvůli tomu po posledním porodu podstoupila sterilizaci.
Ale v tvém případě, co popisuješ jak to máte bych si dítě nechala. Máš zajištění, nadšeného a těšící ho se tatínka pro dítě a taky už jsi docela dost těhotná řekla bych.
Hodně štěstí přeju.
@bigl jako fakt? já nemám kolem sebe ani jedinou co by rodila po čtyřicítce…
za to spousta mých kolegyň kolem 50 jsou babičky…
a v 60 víc energie jak jiný ve 30? to bych fakt chtěla vidět… ![]()
@Monchichik Ale já jich taky několik znám…jenom mé 2sousedky, jedné teda bylo když rodila kolem 50
myslím že dnes jich je všude hodně, těch co rodí v pozdním věku.
@Russet píše:
Ony se ti nepřiznají, když padají na ústa.
Tak třeba vzhledem k tomu, že ta jedna konkrétně už od roku dítěte začala se svými aktivitami, svým podnikáním, denně sportuje, běhá, jezdí na inlajnech a na kole, lyžuje, běžkuje a věnuje se asi 50 ti jiným věcem, tak fakt nepadá na hubu ani s 5ti dětmi s tím, že je jí 46 a poslední dítě má rok.
@Monchichik píše:
@bigl jako fakt? já nemám kolem sebe ani jedinou co by rodila po čtyřicítce…za to spousta mých kolegyň kolem 50 jsou babičky…
a v 60 víc energie jak jiný ve 30? to bych fakt chtěla vidět…
Tak moje máti třeba. Ta má v 70 tolik energie, že tolik nemají moje vrstevnice.
@Annabela11 píše:
@Denisa56 Na to že mají lidé chodit do důchodu v 68letech a později tak se člověk musí snažitžádný že je v 60 unaven.
Ale to není tak, že člověk v šedesáti už nic nezvládne. Samozřejmě, že ano. Ale už na sobě ten věk cítí. My třeba rekonstruujem barák, svépomocí, oba s mužem to dáváme, mícháme beton a dělám spoustu dalších prací. Ale ten věk na sobě cítím, ve třiceti jsem jela jako dobré našlápnutá tristapadesatka, teď v těch šedesáti už je to tempo pomalejší a musíme si častěji dělat pauzy.
Tohle je ale nepřenositelná zkušenost, já si to před ještě tak patnácti lety taky neuměla představit. Člověk je v nějaké kondici, udržuje se a má pocit, že tak vydrží dlouho. A pak to postupně plíživě přijde. A najednou si uvědomí, že třeba okna, která jsem dřív umyla komplet na jeden zátah, teď dělám na třikrát.