Stará fenka a inkontinence

363
29.5.20 14:03

Stará fenka a inkontinence

Ahoj holky, prosím o radu, jak nejlépe zvládnout…
Mám doma hodně starou fenku, středního vzrůstu, ale poslední dobou dělá doma často čůrá i kaká. Asi ji to už ani nedochází…a já už z toho začínám být nešťastná, protoze jsou dny, kdy 2-3× denně chodím s hadrem a kyblem, přestože a ní chodím ven i častěji, dala jsem podložky na místo, kam chodí, ale tu obejde a udělá to jinam, zkoušela jsem i dětskou plenu, ale ta ji klouže a navíc je umění ji nasadit… Jek řešíte inkontinenci u fenky?
Děkuji za každou radu a typ.
Podotýkám, že na uspání není, jí, pije, raduje se, chodí normálně až na dny, kdy ji ten mozek zřejmě tolik neslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3097
29.5.20 14:11

Mam doma mopsi seniorku po rekonstrukci pochvy a taky si obcas ucurkne. Na velkou vydrzi ven ale ucurkne si treba ikdyz spi. +leky co roztahujou cevy skrz dychani tomu taky nepridava. Plenky jsem zkousela ale v tom nevydrzi. Uz je to proste babicka. V pelisku pod dekou ma igelit a kdyz musi a nestihnem to ven tak vytru. Nic s tim nenadelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 14:19

@Safrik
Ona to do svého pelechu nepustí. Bohužel mám doma koberce, pod ní a plovoucku a dlažbu. Už jsem přemýšlela, že bych sundala ty koberce, ale ji by to klouzalo a byla by schopna si na tom zlamat nohy, když tu kolikrát litá jak blázen.
Pustí to doma třeba i po hodině nebo dvou, co přijdeme z venku :( Není to jen o ucurnuti, normálně to pustí vše. Zkoušela jsem ji ze zacatku za to vyndat, učit ji alespoň na podložku, ale zřejmě ji to mozek už nebere. Je jí 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
29.5.20 14:25
@Kitia1 píše:
@Safrik
Ona to do svého pelechu nepustí. Bohužel mám doma koberce, pod ní a plovoucku a dlažbu. Už jsem přemýšlela, že bych sundala ty koberce, ale ji by to klouzalo a byla by schopna si na tom zlamat nohy, když tu kolikrát litá jak blázen.
Pustí to doma třeba i po hodině nebo dvou, co přijdeme z venku :( Není to jen o ucurnuti, normálně to pustí vše. Zkoušela jsem ji ze zacatku za to vyndat, učit ji alespoň na podložku, ale zřejmě ji to mozek už nebere. Je jí 20 let

20? No tak to uz je echt babicka. S tim uz nic nejspis neudelas.. Nema treba neco s mocakem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 14:26

@Safrik
Má to tak od doby, co měla první záchvat nebo jak to říct. Poprvé, to se složila až do chvilkoveho bezvedomi, to jsem myslela, že je po ní, ale už je to nějaký ten měsíc zpátky, to bylo ještě dobrý, ale pak měla ještě dva nebo tři záchvaty během cca dvou měsíců, kdy nemohla na nohy, tak si lehla ale koukala a nebo byla jen slabá na nohy a musela jsem pár minut počkat než se dokázala na ty nohy postavit. Přijde mi že s každým dalším zachvatem je ta inkontinence horší a horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 14:34

@Safrik
Ano 20. Je to nalezenec kříženec. Bere léky na lepší prokrveni cév už cca 3 roky. To měla tenkrát první záchvat a pak strašně dlouho nic a byla v pohodě. Dle dr. to tenkrát byla nejspíš slabá mrtvicka. Vím že inkontinenci už nevyřeším, navíc poslední dva měsíce dost rychle hubne, takže tu asi dlouho už nebude si myslím :,(
Ale teď mě spíš zajímá jak vyřešit to, abych to doma neměla všude a nemusela věcně lítat s kyblem. Jestli třeba se vyplatí koupit ty pleny speciálně pro inkontinenční feny nebo jestli má někdo třeba nějaký jiný typ vychytávku nebo návrh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2824
29.5.20 15:12

@Kitia1 a srdce nemocný nemá? Takhle jsme to přesně měli se psem kardiakem. Bral leky na odvodnění, takže o to víc cural, poslední rok už doma byly loužičky, s těmi léky to nevydržel. Ale když se vencil častěji, tak to nedělal, bylo vidět, že trpí tím že musí čůrat doma. Ale umřel ve 13, ta vaše už to nejspíš i v hlavě má chudák popletený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 15:26

@Janee19v hlavě to má určitě popletený, ale pořád jeví radost ze života, Teda pokud to nejsou dny pro ni horší, ve smyslu že se třeba venku zastaví a teď asi neví co. Teda alespoň tak to na mě působí. Doma hodně spí a nebo hlavně večer coura pocelem bytě. Doktorka už cca před dvema, tréma lety mi řekla, že na něco zemřít musí. Když ji bylo 16,nahodou se přišlo na to, že má na slezine nějaký útvar, tak jsem ji nechala operovat. Vydali ji slezinu a udělali kastraci. Co se týká srdíčka, tak tam tenkrát byl snad jen selest a nechci ji teď už zbytečně trápit další veterinou, protože ji to hodně stresuje…Teď už zdravotni stav komentují tím, že je to vekem a nic s tím udělat nejde. Jinak léky na odvodnění nebere, jen léky na lepší prokrvení mozku, na játra - to je spíš doplněk a "proti rakovině " plus ještě pangamin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.20 15:26

Omezila bych pohyb po bytě, sundala koberce (nejde dát kusovky nebo pruhy?) atd. To už pořešit moc nepůjde.
20 let je teda úctyhodných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 15:35

@Lucie_Sx
Když sundam koberce, tak se bojím, že ji to bude klouzat. Na chotbe mám dlazdu a občas si tam dá na budku jak letí ke dveřím… Když dám kusové koberce, tak ti se to moc nevyřeší, protože když kajdí, tak u toho i chodí. Asi ji tak tak jde líp vytlačit, co jsem v pozorovala :D
Asi budu muset přežít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 15:40

@Janee19
Neřekla bych, že se tím trápí, že to pustí doma. Udělá potřebu a jde si v klidu lehnout nebo dál chodí po bytě jako by se nic nestalo. Kdybych s ní měla chodit častěji, tak to bych musela asi každou hodinu, což bohuzel není možné a to si ještě myslím, že ani to by nejspíš nemělo moc valný efekt, protože kolikrát jsme venku, tam se nevykaka a doma to třeba do hodiny pustí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 15:42

@Lucie_Sx
Jinak mezi kuchyni a obyvakem mám zábranu, tak tam se nedostane, ale když jsem tam já a zavřu se tam, tak za zábranu knoura a někdy i štěká, což je občas na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
29.5.20 16:15

Nešlo by přes tu plenku ještě něco přetáhnout, aby se víc usadila, upevnila na místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.5.20 17:03

@vannilka
Jde o to, že má hladké chlupy a tím jak chodí, tak ji to klouže :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2824
30.5.20 09:15

@Kitia1 ty léky na lepší prokrvení mozku mají taky vliv, protože neexistuje lék, který by se zaměřil pouze na jeden orgán. Logicky se zlepší prokrvení všech orgánů, včetně ledvin, takže se víc tvoří moci. Ale ta tvoje fenka už to má chudinka v hlavě popletený, to na asi čeští vliv než nějaké léky, už to budeš muset vydržet :hug: Když bych šla ven, tak bych ji nechala jen část bytu a dala igelitky, stejně to snad prospí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný