Stáří budovy - lze někde dohledat?

13415
3.10.11 14:33

Stáří budovy - lze někde dohledat?

Nevíte někdo, zda lze jinak, než osobně na stavebním úřadě zjistit, kdy byla postavená budova? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
3.10.11 14:42

Stavebni urad prislusneho mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
3.10.11 14:44
Barca12345 píše:
Stavebni urad prislusneho mista.

Díky, ale mě právě zajímalo, zda to nejde zjistit jinak, než osobně na stavební úřadě. Zda nemají třeba někde na internetu tyto data k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.10.11 14:54

Pochybuji, to jedine, ze by stavebni urad mel tyto stranky k nahlednuti, protoze na katastru nemovitosti to neni… :nevim:
To by se museli sami majitele starat o to, aby to bylo k dispozici, protoze mnoho domu je podstatne starsich, nez internetova doba… :nevim:
Ale pokud to nekde zjistis, dej mi vedet, tato stranka by se mi sikla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
3.10.11 14:55

možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
3.10.11 14:58

Katastr nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.10.11 14:59
karkulina píše:
možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.

Mi bylo na jednou KU receno, ze neni mozne datovat stari budov :nevim: Mozna jak na kterem KU a taky jake jsou ochotne slecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
3.10.11 15:03
Barca12345 píše:
karkulina píše:
možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.
Mi bylo na jednou KU receno, ze neni mozne datovat stari budov :nevim: Mozna jak na kterem KU a taky jake jsou ochotne slecny.

No, určitě to tam nemají někde zaevidované, spíš jsem myslela, že někdy to vyplývá z těch smluv. Například by tam byla založená smlouva, ve které by bylo výslovně uvedeno, jak je budova stará (např. odkazem na stavbení rozhodnutí nebo tak něco). Ale samozřejmě to tak nemusí být vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.10.11 15:07
karkulina píše:
Barca12345 píše:
karkulina píše:
No, určitě to tam nemají někde zaevidované, spíš jsem myslela, že někdy to vyplývá z těch smluv. Například by tam byla založená smlouva, ve které by bylo výslovně uvedeno, jak je budova stará (např. odkazem na stavbení rozhodnutí nebo tak něco). Ale samozřejmě to tak nemusí být vždy.

Jo takhle, tak to si spis myslim, ze to bude svetla nahoda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
3.10.11 15:52

V Ostravě je archív Stavebního úřadu a tam mají založené všechny podklady, které dostali - původní plány apod. Dostaneš fascikl, kde si můžeš najít co potřebuješ a za poplatek ti to i okopírují. Jestli potřebuješ vědět pouze jak je budova stará, tak bys to tam měla najít.

Nevím jak to funguje v menších městech, ale já bych zavolala na Stavební úřad a zeptala se jich jak to u nich funguje a oni ti to určitě řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
3.10.11 21:15

Po velmi podrobném pátrání a prolezení tisíců listin jsme to našli v jedné smlouvě. Uf, naštěstí. Moc děkuju holky za rady, třeba se to ještě bude hodit. Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí