Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevíte někdo, zda lze jinak, než osobně na stavebním úřadě zjistit, kdy byla postavená budova? Děkuji
Barca12345 píše:
Stavebni urad prislusneho mista.
Díky, ale mě právě zajímalo, zda to nejde zjistit jinak, než osobně na stavební úřadě. Zda nemají třeba někde na internetu tyto data k dispozici.
Pochybuji, to jedine, ze by stavebni urad mel tyto stranky k nahlednuti, protoze na katastru nemovitosti to neni… ![]()
To by se museli sami majitele starat o to, aby to bylo k dispozici, protoze mnoho domu je podstatne starsich, nez internetova doba… ![]()
Ale pokud to nekde zjistis, dej mi vedet, tato stranka by se mi sikla ![]()
možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.
karkulina píše:
možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.
Mi bylo na jednou KU receno, ze neni mozne datovat stari budov
Mozna jak na kterem KU a taky jake jsou ochotne slecny.
Barca12345 píše:karkulina píše:Mi bylo na jednou KU receno, ze neni mozne datovat stari budov
možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.Mozna jak na kterem KU a taky jake jsou ochotne slecny.
No, určitě to tam nemají někde zaevidované, spíš jsem myslela, že někdy to vyplývá z těch smluv. Například by tam byla založená smlouva, ve které by bylo výslovně uvedeno, jak je budova stará (např. odkazem na stavbení rozhodnutí nebo tak něco). Ale samozřejmě to tak nemusí být vždy.
karkulina píše:Barca12345 píše:No, určitě to tam nemají někde zaevidované, spíš jsem myslela, že někdy to vyplývá z těch smluv. Například by tam byla založená smlouva, ve které by bylo výslovně uvedeno, jak je budova stará (např. odkazem na stavbení rozhodnutí nebo tak něco). Ale samozřejmě to tak nemusí být vždy.karkulina píše:Mi bylo na jednou KU receno, ze neni mozne datovat stari budov
možná by se to dalo dohledat na katastrálním úřadě-podle smluv, které jsou tam založené. Ale to bys o ně musela požádat a platí se za to.Mozna jak na kterem KU a taky jake jsou ochotne slecny.
Jo takhle, tak to si spis myslim, ze to bude svetla nahoda ![]()
V Ostravě je archív Stavebního úřadu a tam mají založené všechny podklady, které dostali - původní plány apod. Dostaneš fascikl, kde si můžeš najít co potřebuješ a za poplatek ti to i okopírují. Jestli potřebuješ vědět pouze jak je budova stará, tak bys to tam měla najít.
Nevím jak to funguje v menších městech, ale já bych zavolala na Stavební úřad a zeptala se jich jak to u nich funguje a oni ti to určitě řeknou.
Po velmi podrobném pátrání a prolezení tisíců listin jsme to našli v jedné smlouvě. Uf, naštěstí. Moc děkuju holky za rady, třeba se to ještě bude hodit. Díky ![]()