Stáří těhotenství na screeningu

Anonymní
3.9.19 18:53

Stáří těhotenství na screeningu

Ahoj. Je odhad screeningu se stářím těhotenství vždy přesný nebo se může lišit v rozmezí dnů, týdnů?
Já si nikdy nepsala datum MS, prostě jsem věděla, že přijde no a mimčo neplánovali, takže spoléháme jen na UZV. Díky :roll:
Odhad mám teď 28+3tt ovšem mimčo je větší než tabulkově, váhově na 31tt :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1305
3.9.19 18:56

Nejpřesnější je odhad ze screeningu do 14. týdne, jelikož do té doby se všechny děti vyvíjejí stejně - tabulkově. Později se to už může lišit, jako je tomu teď u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
3.9.19 18:58
@Anonymní píše:
Ahoj. Je odhad screeningu se stářím těhotenství vždy přesný nebo se může lišit v rozmezí dnů, týdnů?
Já si nikdy nepsala datum MS, prostě jsem věděla, že přijde no a mimčo neplánovali, takže spoléháme jen na UZV. Díky :roll:
Odhad mám teď 28+3tt ovšem mimčo je větší než tabulkově, váhově na 31tt :lol:

Nejpřesnější je to podle prvního screeningu..jeste když nevíš kdy si měla ms já to věděla á stejně se to lisilo o 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.9.19 18:59

Nejpřesněji ti termín stanoví na prvním screeningu, pak už se sním nehyba, ale jinak jo termín podle ms a podle utz se může lišit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
3.9.19 19:05

Na prvotrimestrálním screening je to plus minus týden. Na ostatních už se může lišit i o víc týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.19 19:06

Ono je to ve finále asi stejně jedno, že. Termín porodu se tím nedá nijak razantně ovlivnit :D

• Citovat
  • Upravit
37136
3.9.19 19:07
@Anonymní píše:
Ono je to ve finále asi stejně jedno, že. Termín porodu se tím nedá nijak razantně ovlivnit :D

Je to fuk, můžeš rodit dřív nebo dyl než je termín (málokdy to vyjde přesně na den) a ty váhové odhady jsou fakt jenom odhady, se dr klidně může o půl kila seknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.24 22:24

Ahoj, chtěla bych oživit diskuzi. Byla jsem na první prohlídce v těhotenství a podle MŠ jsem se dopočítala 5tt+6 dní. Sestra mi do telefonu říkala, že to bude 6. Týden. Doktorka při ultrazvuku se znova ptala na termín MS a pak řekla 5+3. Byla to cizinka co umí česky, ale nechtělo se mi znovu vyptávat, protože ji občas trvalo se vymáčknout. Chápu to tak, že podle UZ to určila na 5tt+3 dny asi a asi to nebude tím, že se spletla v počtech. Ten ultrazvuk to dokáže tak přesně určit i na dny?
Díky. Toto vůbec neznám je to pro mě poprvé.

• Citovat
  • Upravit
10923
15.7.24 22:33

Tak otazka je, zda to pocitala dle ms a jen vam vyslo jiny cislo nebo to merila a oak rekla 5+3. A ne, muze rict, ze to odpovida velikosti 5+3, ale ted je strasne brzo a klikne malicko mysi jinam a hned to udela rozdil i par dni. A neni to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.24 22:36

Jen se tak ptám. Je to rozdíl pár dní, tak to takový rozdíl není. Každopádně říkala, že je to ještě dost malé, aby tam něco dalšího zjišťovala, že až ta 3 týdny něco naměří.

• Citovat
  • Upravit
10923
15.7.24 22:41
@Anonymní píše: Více

No tak jak se to vezme. Nekdo ma v 5+6 uz klidne srdicko. Dost zalezi, kdy doslo k oplodneni. 3 tydny jsou ted dlouha doba, za tyden uz bude taky jasno. Ale tech par dni neres, klik sem, klik tam, to ted podstatny neni, je to moc malicky na presny mereni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
15.7.24 23:47
@Anonymní píše: Více

jop, ultrazvuk to dokaze zmerit presne na dny.
5+6 dle MS a 5+3 dle UTZ zni dobre. Jde o to aby se tyhle dve hodnoty moc nelisily (pokud mas pravidelny cyklus a vis kdy byla ovulace) a plod rostl podle tabulek. :palec: :palec: :palec: drzim pesti aby rostl a priste bylo srdicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.7.24 09:02

Je to maličké a dny určuje přístroj.
Já jsem měla stejný obavy, když jsem byla u sveho gynekologa, který má starší utz a rekl mi 6+1. Nesedelo mi to o čtyři dny - vím přesně kdy byla ovulace. Vyděsilo me to - je to moje první těhotenství a co já vím o ultrazvuku. 😁 Tak jsem šla druhý den na jinou kliniku jako samoplatce (dělají tam i screeningy a maji lepší utz). Paní doktorka naměřila 6+5 a rekla mi, že je naprosto normální, že se takhle malé miminko naměří špatně i o týden. Je to prostě klik klik a z 8mm je rázem 4mm. :mrgreen:
Ve finále je to úplně jedno, pokud těhotenství prosperuje, embryu následně bude tlouct srdíčko a bude růst, je tenhle naměřený věk vlastně nepodstatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí