Tlak na spodek 30tt

1326
3.9.19 09:12

Tak já měla tlaky na spodek od toho 30 tt taky (o tvrdnutí od 20 tt nemluvě) a hrozil mi předčasný porod, který se stejně nekonal (čípek v 30 tt jsem měla zkrácený na 26 mm a ve 31 tt ještě víc na 16 mm, od 35 tt žádný a otevřená na 1 prst, rodila jsem 38+0).
Pokud vám je zle a víte, že to není třeba pálení žáhy, což je běžné ve vyšším stádiu těhu (což mě kolem 30 - 33 tt pálilo děsně zejména v noci, pak to přešlo), tak raději zavolejte k DR. Čípek se mění z minuty na minutu, dnes 50 mm, zítra 10 mm, pod 30 tt nemá až tak vypovídající hodnotu, důležitý je mezi 20-30 tt jeho vývoj. 30 tt je ještě málo na případný porod a já bych raději konzultovala s doktorem takový stav. Jinak já to zkracování brala s rezervou (magnezium jsem nebrala, neležela jsem, jen jsem upustila od fyzicky náročných činností a více odpočívala) a v jedné diskuzi jsem to schytala, byť můj názor byl podložený názorem lékaře, který dělá screeningy, odběry plodové vody a celkově sleduje rizikové ženy poměrně hodně - sám říkal, že kolegové jsou jaksi „pozadu“ v hodnocení čípku a příliš jej nadhodnocují po 30 tt. Do 30 tt to je samozřejmě bez debat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
407
3.9.19 10:30

Děkuji za prispevek. Mam celé těhotenství čípek takhle dlouhý, doktor říkal v pátek, že to na žádné „komplikace“ nevidí. Že branka je stejná jako před 2 měsíci a čípek naprosto ok. Placenta byla vysoko a vše v normě. Doufám tedy, že je to jen nějaký špatný den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
3.9.19 15:15

@Kiwijeta normální věc..bricho už je větší mimco také tak ten tlak tam prostě je…jinak břicho mi tvrdili od 3 měsíce skoro nonstop atd atd..
Jinak nevolnosti ve 3 trimestru š emi vrátili ale aspoň jsme už nezvracela ale těžko mi pořád bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
3.9.19 15:18

Děkuji, to mě uklidnilo 😊 dneska mi i tvrdne častěji břicho, občas takové dny mívám. Jsem druhý den na neschopence a už mám pocit že se doma zblaznim 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
3.9.19 15:21

@Kiwijeta :lol: :lol: :lol: To já byla od začátku…rizikove tehu a nonstop tvrdnuti břicha od 3 měsíce ležet a ležet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
3.9.19 15:23

To by byl můj konec, jsem hrozný stresař a furt přemýšlím nad tím, jestli je vše ok. Takhle doma o to víc. Nikdo mě předčasným porodem nikdy nestrašil a stejně z toho mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
3.9.19 15:42

@Kiwijeta buď v klidu mě strasili už kdy a rodila jsme 39+2 po Hamiltonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
3.9.19 15:47

Snažím se být :) děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
3.9.19 16:09

@Kiwijeta nemáš vůbec problémy a žádný důvod CS 0 čipek dlouhý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí