Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dětský dr záleží na vás já byla v 28tt, matrika taky záleží na vás a to jsme byla také 28tt
Jinak papíry na mateřskou vám dá gynekolog a nejspíš poslat na sociální ale to vám někdo asi poradí lépe nebo si tam zavolejte a zeptejte to budete vědět na 100%..jinak na mateřskou 6-8 týdnů před porodem
Ahoj prosím, zjistila jsem ze jsem těhotná a na úřad práce jsem objednána až za 2 měsíce měla bych říct paní ke které chodím o těhotenství? A jak je to vůbec dal bude mi dávat další doporucenky o práci a nebo jen nějaké informace o práci ![]()
Ideální je zvednout telefon a zavolat jí. Samozřejmě bys jí měla o těhotenství říct, jelikož tě pravděpodobně v tuto chvíli nikdo nezaměstná…
@Gabrieeelle píše:
@Martha03 takže žádné doporucenky mi dávat nebude?
No to já nevím jak to funguje, proto píšu, abys ji zavolala. Nicméně z logiky věci tě nikdo jen tak nezaměstná, proč taky než tě zaškolí tak půjdeš rodit, ale třeba mají nějaké dpp apod kam dočasně nastoupit můžeš. Prostě tam zavolej.
@Gabrieeelle ahoj, musis ji to rict, a ona po tobe bude chtit videt tehu prukazku, mozna si z tama neco okopiruje ted nevim, ale posilat te nikam nebudou myslim si ze mozna max 1. A pak stejne nastupujes na materskou takze pracak to s tebou ukonci a ty nastoupis na materskou, urcite si tam tak 3 do materske zajdes, pokud chytnes normalni pani ktera vi ze ti praci nikdo neda, nikam te posilat ona nebude ![]()
Ahoj holky chci se zeptat dnes mi byl ukončen praci poměr jsem v 8+5 jak jsem počítala měla bych se vejít do ochranné lhůty 180 dni porod mam psaný 29.6.2020 stihnu ppm? A budu potřebovat při žádosti bývalou prac. smlouvu nebo ne děkuji momentálně jsem na nemocenské.
@Majcule Jak dlouho jsi byla v téhle práci? Ochranná lhůta není vždycky automaticky 180 dní, ale pokud tahle práce trvala alespoň 180 dní a splňuješ 270 dní nemocenského pojištění, tak nárok mít budeš. K žádosti smlouvu nepotřebuješ, žádost předáš bývalému zaměstnavateli.
@Majcule Tak tohle jsem taky tak mela, taky jsem se vlezla do ochranne lhuty, ale z ukonceni smlouvy jsem sla na oracak, ted jsem to ukoncila a sla zanest do byvale prace papir o to ze nastupuji na materskou, urcite co ti doporucim zavolat na ossz, kde se te ujme pani a vse ti vypocita, a rovnou rekne zda mas narok na materskou, opravdu tam zavolej a zeptej se na to a nebo zajdi pokud to mas nekde bliz ve meste ![]()
@Lendeš Pracovala jsem tam od lonskeho května tedy rok a půl
@Domu Nechci tak brzy ještě řešit ale urco zavolám po novém roce no
@Majcule tak to by si mela mit narok na materskou a myslim si ze do te lhuty se vejdes, jinak preji prijemné vyrizovani ![]()
Ahoj prosím o pár rad.
Jsem ve 29tt a od 1. července na ÚP - po ukončení zaměstnání. Dříve jsem pracovala, takže nárok na veškeré dávky mám. Beru momentálně podporu v nezaměstnanosti, kterou by měla nahradit mateřská koncem září.
Chci se zeptat jak to bude s PPM? Kam a kdy a co musím udělat a kam zajít, v jaký čas apod.?
Také se chci optat, otec dítěte není manžel, kdy zajít na matriku ohledně otcovství a co případně ještě zařídit? Co dětský lékař? Jsem poprvé těhotná, vůbec nevím co a jak. Děkuji moc za rady.