Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Týnka335 jestli počítám dobře tak v květnu..tehu se počítá od poslední ms ale otehotnis že styku kdy máš ovu nebo pár dní před ovu
Teď ale jak to čtu ještě jednou tak to nevychází že si na začátku dubna měla slabé// to by si rodila v prosinci a byla jiný tt
Proc to potrebujes tak nutne zjistovat?
dulezity je pak stejne pro dr termin podle UTZ a porod stejne muze byt uplne jiny den ![]()
@Kukacka123 nemůžu se optat??? Já vím že bude porod jiný den, ale ne o měsíc… Nebo že by ult kecal??? Normální otázka tak cekam normální odpověď… ![]()
Jestli jsi, dejme tomu, 18+3, ve kalendář a odečti ode dneška 16 týdnů a 3 dny. Nebo od temínu porodu 38 týdnů. A máš datum početí s přesností plus mins týden.
@ugluk
Tak udělala jsem si kalkulačku a jsem přesně 19 týden.
A jak si to myslela?? Jako termínu porodu - 38?
já jsem na toto levá… ![]()
@Týnka335 tak těhotenství 40 týdnů a 2 týdny to máš vlastně od ovulace…jako že si třeba v 5 týdnů ale ovulaci si měla před 3 týdny…treba clear blue ukáže 1-2 ale musíš přičíst ty 2 týdny takže 3-4 týden
@Týnka335 já jsem 21tt a dle ms, mám termin 22.1., dle utz 18.1. Datum početí je 1.5.
se podle toho můžeš zkusit odpichnout ![]()
@Týnka335 ano, zakroužkuj si v kalendáři termín porodu (např. pondělí) a pak odpočítej 38 týdnů dozadu (opět pondělí).
@Týnka335 píše:
@Kukacka123 nemůžu se optat??? Já vím že bude porod jiný den, ale ne o měsíc… Nebo že by ult kecal??? Normální otázka tak cekam normální odpověď…
Muzes. A ja se nemuzu optat?
tak si od 27.1. odecti cca 9 mesicu a mas to ne?
![]()
S tímhle termínem porodu není možný mít v dubnu pozitivní test ![]()
Snadno jsem to ověřila tady https://www.maminkam.cz/…ta-oplodneni
@Týnka335 ty jo, ty si v září pamatuješ, jak a co jsi dělala s testem 1.4.? ![]()
a vždyť tam píšeš," poslední menstruaci jsem měla, když už jsem byla v tom "… no tak jsi asi v tom ještě nebyla, když jsi měla menstruaci a je hned po záhadě
@Týnka335 poslalas mi soukromou zprávu, místo tu do diskuze ![]()
Je jedno, že se neřídíš podle měsíčků, je to výpočet podle data porodu ![]()
@Týnka335 píše: Jsem těhotná, prej v 18 nebo v 19 týdnu. Takže mě vychází ze jsem otěhotněla koncem dubna??!.. Termín porodu mám 27.1.2020..
@Fiducia
Aha pardon..
myslíte si že se dá tomu věřit?
Co to je prosím za stránku, ale ty testy co znamenají??