Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to odhad doktorů, který se od reality běžně liší až o půl kila. Další váhové odhady bych si už dělat nenechala, je to akorát stresování rodičky dopředu. A jinak čtyř (i více) kilové dítě se dá úplně v pohodě porodit bez poranění i pokud ty jsi drobná a malá - pokud necháš porod přirozeně plynout a nenecháš si do něj zbytečně lékaři zasahovat.
Já měla ve 30.tt odhad 1750 g u obou holek. Porodní váha v 41.tt byla 3050 g a 3380 g.
Je to odhad, taky může začít růst pomaleji, teď je brzo na nějaké závěry o tom jak bude velký a 4 kilove děti jsou celkem běžné, v porodnici sem ležela na pokoji s ženskou co rodila skoro 5 kilovou holčičku
docela sem ji litovala byla skoro jednou taková než můj mini syn co neměl ani 3 kila ![]()
@tothova mé druhé a třetí dítko mělo 4,5kg..čtvrté 4,3kg. Porodila jsem všechny přirozeně. Odhad jim nevyšel, třeba u druhé odhad 3,8 a měla 4,5kg
.známé zase řekly 4kg, nakonec měla 3,5kg
Takže v klidu, ničeho se neboj a užívej si pupíka…to tak uteče. Mě bříško už chybí ![]()
Já měla den před porodem odhad 3600 a chytla mě panika, doktorka říkala, že v pohodě, je to jen odhad. No malá měla 4kg a 54cm
vážím normálně 54kg, takže hubenější. Porod byl úplně v pohodě, dokonce bez nastrihu. U prvního porodu, o dost menší dítě mě nastrihli a hodinu sili ![]()
Tak buď hlavně v klidu, větší dítě nemusí znamenat horší porod ![]()
Ja 28+2 1200 g a to je pry mensi. Takze co doktor, to odhad a to nazor ![]()
Neprijde mi to moc, na konci 29. tydne jsme mela odhad 1500 g a pry to bylo v prumeru. V nemocnici mi pak taky rekli, ze vahove presne odpovida tabulkam. Doktor mi vypocital, ze podle rustu do 30. tydne budu rodit mimco s vahou 3200 g a nakonec jsme opravdu porodila holcicku vazici 3180 g a rodila jsem presne v den terminu ![]()
Je to normalni vaha, normalni odhad. Mela jsem to +- stejne v tomhle tydnu a deti 2,4kg a 2,9kg. Taky maji dvoumetroveho tatu, ale to nehraje vubec roli
Odhad ve 30tt byl cca 1600 g a při porodu měla dcera 3120 g. Takže žádný obr.
Měla jsem u prvního odhad 1620g ve 29tt, narodil se s 3270g. Druhý měl odhad 1400g, narodil se s 3000g.
@tothova já měla ve 30tt kolem 1800…v 34tt 2400 a 36 a 38 odhad 2800g a že víc nebude mít a malá měla 3250g já úzkou pánev nikdo nečekal že bude tak velká tak to byl celkem problém…pokid nemáš úzkou pánev tak je jendo jak si velká
Sem měla mít holčičku, malinkou holčičku. Taky jsem pokoupila hodně oblečení velikosti 50. A měla bez 100g 4kila. A ty oblečky jí fakt nebyly. Ale je fakt že ve 30týdnu teda velká byla, dost, taky mám vyfocenou její ploutev, která je fakt ploutev, to byla asi její největší část těla. To bylo v nemocnici, ale můj gynekolog mi až do porodu tvrdil že bude malinkatá.