Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já už mám kočárek několik let doma. Jedná se o libertu trojkombinaci.http://sweb.cz/…01199683.jpg a už jsme se od několika lidí nezávisle na sobě dozvěděla, že to je špatný kočárek, absolutně nevhodný pro dítě. Nevidím jediný důvod proč, protože jsem se v něm odvozila já i ségra a jsme obě zdravý. Mně se ten kočárek prostě líbí, má velkou korbu, je stabilní a nic mu nechybí. Pominuli fakt, že moderní kočárky, když už se mi nějakej líbí tak stojí kolem 18000 a to fakt do kočárku nedám.
To snad záležíí na tobě v čem budeš mimíska vozit…
..tak si do toho nenech kecat..hlavně,že se líbí tobě… ![]()
A v čem je jako špatný? V tom, že se do něj vejde dítě i v roce s fusákem? Že necítí každou dlažební kostku? Že je vnitřek omyvatelný? Nebo, že má velký nákupní košík? To bych brala spíše jako přednosti. Kdyby se tyto kočárky vyráběly i dnes, klidně bych si ho koupila. Sousedka v něm odvozila 5 dětí. Nikdy ji nepadala brzda a nezatáčel při jízdě. A to ho u nás na vsi rozhodně nešetřila. Umyj a nalešti chromy a vyraz do terénu a užívej si to
![]()
Taky jsem si to říkala mně se tyhle kočárky moooc líbi dokonce jseme i takový scháněli a nový sál 30 000.
No ono to Luci od tebe vyznělo jako,..že si zakladatelka dělá legraci........my máme na půdě ještě klasickou červenou libertu…a jak pak se vc ní mé nejstarší líbilo,když jsme přijely k mamině.
Kámoška vozí v tomhle.....a už v něm odvozila dvě…akorát je o malinko jinší…
No právě, že má hromadu předností, jako je velký košík na nákup a je omyvatelný a vejde se mi do něj dítě ve fusaku. Některý lidi mi řekli, že v něm není teplo, že moc houpe a že je moc těžkej. To že je těžší, než dnešní kočárky je sice pravda, ale to je věc která mi moc nevadí. Zas na něm není hromada plastů. Já vám moc a moc děkuji za podoru.
Lucka25 občas se vyskytnou na aukru nebo mimibazaru, tenhle je z aukra asi za 1000 kč. Naši ten náš kdysi prodali a já ho sháněla jako blázen až jsem ho nakonec sehnala:)
Rozhodně bych se nebála, že mi dítě umrzne
. Takovou blbost vypustil kdo? To bych se spíše bála vozit ho v půl roce v zimě v golfkách - které jsou teda všechno jenom ne teplé
. Jelikož už se ten tvůj nevyrábí, hledala jsem podobný a nakonec našla tento :
http://rodina.cz/…ek_497_1.jpg /> a byla jsem s ním maximálně spokojená. Velký, odpružený, transportér
![]()
Zlatáááááááááá liberta, přesně takovou, jen vzorek byl jako by manšestr jsem měla sice jen na doma. Ten vyobrazený byl hit v roce 1986, byl tehdy skoro za dvojku a to byly prachy. Já jsem měla pro kluky koženkový, obyč. hluboký, byl to vzor „krabička Petry“ = tm. hnědý se světlým béžovým klínem a švagrůvka ho měla v barvách opačných
. Ale tu již zmiňovanou libertu jsem měla pro Elinku na doma na balkón (darovala ji nějaká paní za odvoz v roce 2002). Spávala v něm i v - 18°C nemusela jsem na něj dávat žádné igelitové pláštěnky, nepromokl, neprofoukl, vždy tam měla krásně teplo a pozor spala v něm na balkóně do dvou let a spala by snad i dál, ale zateplovali nám a v 15.patře na balkóně bez zábradlí, by to bylo asi trochu hazard
. Mimochodem, když si vzpomenu, když měl starší 14.měs. a narodil se mi druhý syn, tak jsem je hodila oba do již zmiňované kož. LIBERTY. Menší spal, druhý mu seděl v nohách, když byl unaven a pod kočárem bylo možná 10kg nákupu. Který kočárek to zvládne dnes? Jo jo, jen vzpomínky zůstaly
.
Jé, ten jsme měli půjčený od švagrový v modrý barvě, pro malou na zahradu, nejdřív byla v korbě, snad do roka a pak jsme jí vytáhli a byla ve sporťáku, až se mi podařilo sehnat tuhle nádheru v krásný rudý barvě, naprosto úžasnej, jako novej za 500,– na MMB, tak mám tuhle lásku už vlastní a budeme tam mimi taky vozit, na zahradě. Sáruš v něm strašně ráda spala, stačilo párkrát houpnout a byla tuhá a toho místa kolem…
Tady je akorát po vyspání s kamarádkou ( moje Sára je ve žlutých dupačkách )
http://www.baby-cafe.cz/…0%282%29.jpg
Jéé, já kdybych měla kočár ve stavu lepším než je, tak bych s ním jezdila po městě taky
. Takhle jsme jezdili jen na návštěvě u babičky,jája je focen v roce ve fusaku, a večšel se krááásně i ve 2 letech. Pravda akurát měl polštářek, protože nebyl v kočáru zvyklý spát úplně rovně. … kočár je po mé nejstarší sestře, tj. už nějakých 36let stár
A že by byl těžší než dnešní kočáry?? No pokud čék nemá golfáče nebo super lehký jané, tak myslím že ty obyč kočáry se váhou vyrovnaj. Vźdyť můj Bobas měl cca 18 kg!!
http://rodina.cz/…250122_3.jpg /> http://rodina.cz/…250120_1.jpg
a mít prachy, nechala bych si opravit tento, ve kterém se vozila moje drahá maminka
.děsně se mi líbí, a úplně si umím představit jaký bych budila po městě vzrůšo kdybych s tím vyrazila do ulic
.
tak v téhle Libertě - mimochodem je to Kočár s velkým K, jsem v roce 1986 začala vozit sestřenici a strašně se mi líbíl. Dokonce stál 2000,– a sháněla ho tetina švagrová, která dělala v Ostravském Prioru Laso a přišly 2kusy, červený a modrý, tak na ni zbyl červený
Byl to úplně první typ, neměl manžestr na sedací konstrukci a byl to „manžestr“ takový spíš hoodně silonový hrubo řádkový. Vevnitř byl takový hezký igelit bílý s růžovými hvězdičkami. No a odpružený byl přímo parádně.
Takže kočárek plně doporučuji!!!!! Já jsem zase pro Ondru chtěla tu novější šusťákovo-pletenou Libertu , ale nesehnala jsem jsem ji. Dělal se těsně po revoluci.
Tak přeji hodně štěstí a nerozbitný kočárek ahojky
To je ten kočárek - http://www.aukro.cz/…romance.html
kočárek je krásný, vůbec nevím co na něm může někomu vadit??? Hned bych takový brala, mě právě totálně na těch strarých kočárech fascinuje to houpání. Ty moderní se skoro vůbec nehoupají a děti to mají taaak rády.
Náš kočár ale taky uveze v pohodě dvě děti, dokonce je tak vozím i teď a to už jsou teda značně nad nosnost kočárku( Kočár má uvést cca 16kg a kluci mají dohromady 34kg)
No tak ten náš kočárek byl tenkrát silný podpulťák a to jsme bydleli v Praze:D Já kdybych měla peníze navíc tak bych si nejradši koupila takovou tu prutěnou nízkou libertu, takzvaný osmipérák. Jenže stojí kolem 20 tisíc opravený.