Starší vše bere mladší

1065
23.9.16 15:19

Starší vše bere mladší

Holky, jsem už naprosto zoufalá. Starší dcera, bude jí pět, doslova tráví dny tím, že chodí za menší 1,5 r, bere jí všechny hračky a řve, že jsou její. Mladší jde, něco si vezme, ta k ní přilítne, vyrve jí to, pokud možno jí ještě strčí a jde to schovat někam kam se malá nedostane. A tak to u nás jde celé dny, už jsem z toho naprosto vyčerpaná. Někdy jsou lepší dny, jindy horší, ale mě už z toho chytá amok, nepomáhá domluva, vysvětlování, křik, výprask, nic. Já si myslela, že to přejde, že žárlí, ale je to pořád horší a horší. Mám nervy jak špagáty, nemáte někdo radu co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10137
23.9.16 15:31

U nad stejny. Casem to preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.9.16 15:33

@xsaleen jestli se dřív nezblázním :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
23.9.16 15:33

Jednak by každá měla mít jen svoje hračky, které nemusí půjčovat.
Pokud by starší mladší brala jí přidělené hračky, tak bych jí vždy zabavila jednu její.
Ale zabavila, ne vzala a dala mladší.
Mladší bych učila tu klasiku, že se musí zeptat a starší bych řekla, že nesmí svoje hračky nechávat povalovat a zároveň bych ji učila, že má půjčovat.
Co taky jiného.
Za strčení bych ale trestala v každém případě, tresty dle vašeho uvážení, jak je zvykem.
Braní hraček je jedna věc, ale starší je už dost let na to, aby v tomto případě nepoužívala tyto metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 15:44

No, tak já bych dala starší vybrat hračky, které jsou fakt její, pár takových hraček, zbytek je společný, kdo si to první vezme a hraje si s tím, toho to je. Neexistuje sebrat, sebereš, vrátíš, odcházíš do jiné místnosti, že se budeš chtít chovat slušně, vrať se. A dokola a dokola a dokola, měsíc za měsícem, rok za rokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.9.16 15:45

@Sany80s To ona má své hračky, které nemusí půjčovat. Pokud jí je malá bere, hned jí vysvětlím, že to ne a abych pravdu řekla tak ten prcek to bere mnohem lépe než ta větší. Mají tu plno hraček, které jsou společné, třeba kostky, lego,… Mají je dostupné obě. Starší se o ně víceméně nezajímá, zajímají ji jen ve chvíli, kdy si je vezme mladší. Prostě vyloženě naschvály. Půjčování jí vštěpujeme od malička, půjčí raději cizímu než sestře. Navíc prcek si vše chvilku osahá a zas to nechá být. Stokrát jsem to vysvětlovala a nic. Starší je celkově taková majetnická, sedí u stolu na židli a to je její židle a jak tam sedne někdo jiný tak vyvádí. Nejde z ní dostat proč jí to tak čílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
23.9.16 15:53

No a potrestáš ji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.9.16 16:02
Jo
@Sany80s píše:
No a potrestáš ji?

jo už jsem zkoušela vše, vysvětlit, vynadat, vykázat, i na zadek dostala. Má to na háku a jede si dál svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
23.9.16 16:05

A co sebrat něco jejího? Okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
23.9.16 16:09

Segra to mela podobne pak detem koupili morce a (netusim proc) uz o hracky zajem nebyl :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 16:10
@Katerina000 píše:
Jojo už jsem zkoušela vše, vysvětlit, vynadat, vykázat, i na zadek dostala. Má to na háku a jede si dál svou.

ale je něco, co na ní platí ne? Tak jí odtáhni z té místnosti pryč a nepusť jí tam zpátky, až se uklidní, měj je pod dozorem, něco sebere, okamžitě vrátit a pryč a nepustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.9.16 16:23

Zabere, na půl hodiny, kaje se, že už bude hodná a za chvíli jsme tam kde jsme byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.9.16 16:24
@Katerina000 píše:
Zabere, na půl hodiny, kaje se, že už bude hodná a za chvíli jsme tam kde jsme byly.

tak znova, je potřeba důslednost, takže klidně každých půl hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.9.16 16:27

Seberu jí hračku, chvilku scéna. Řev, řev a vztekání, přijde, už budu hodná a pak mi ještě řekne, já už jí stejně nechci. Ono né že by to vůbec nezabralo, chvilku, třeba tu půl hodinu, ale za chvíli to jede od znova. Je to vyčerpávající. Asi je to i tím, že těch hraček mají fakt moc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.9.16 16:30
@terinka4444 píše:
tak znova, je potřeba důslednost, takže klidně každých půl hodiny

No právě, ale už tady máme tyhle scény a řešení na denním programu víc než půl roku, co malá začala lézt a mně už z toho pomalu hrabe :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí