Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám dotaz.
Měl jste někdo starého pejska který musel brát antidepresiva a jak se pejsek potom choval? Mé fence je cca 15 let(je z útulku a byla týrána),já jí mám skoro 10let. Před 3 měsíci prodělala operaci tumoru, byl zhoubný. Od té doby ztratila dost svalové hmoty ale elán do života vzrostl jako by byla znovu štěně. Bohužel 14 dní na zpět se začala chovat jinak, doslova si začla ubližovat a kousat si packy, olizovat(vykousaná místa) a to i v mé přítomnosti. Začala se bát různých věcí i kolemjdoucích psů jakmile jich je 2 a víc, občas se po bytě prochází sem a tam a kouká do stropu a něco hledá zmateně.
Byli jsme u veterináře, žádní paraziti, ekzém atd tam není a řekl že je to psychosomatické.
V pondělí si mám vyzvednou prášky v lékárně.
Nebude po nich jen ležet a spát?
My podobné zmatené chování přikládali rakovině, která se rozlezla do mozku.
Pes může trpět demencí stejně jako člověk. Léky bych zkusila, není co ztratit. Kdyby byly velké vedlejší účinky, vysadit je můžeš kdykoliv. Nevím, co vám vet napsal, ale starým psům se často dává Karsivan - je to geriatrikum, zlepšuje prokrvení mozku a psi jsou po něm aktivnější. Dá se to sehnat bez receptu, objednat na netu. Jsou 2 verze, pro malé a velké psy, dá se to v pohodě dohledat. Vedlejší účinky u tohoto léku jsem nikdy neviděla, vždy jen pomohl - ale je to jako se vším - někdy víc, někdy míň.