Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky zdravím. Letos (spíše za pár měsíců) mně čeká s malým zápis do státní školky. Dostali se ke mně ale různé informace.. ![]()
Prosim vás maminky..
1. : Kolik přihlášek se dává (resp. do kolika školek se mohou dát?- pouze do jedné nebo do dvou?)
2. : Musí se dát přihláška přímo v místě bydliště? (pokud bydlím na Březinkách, mohu podat přihlášku např. do školky na Erbenku)
Moc vám děkuji, Hanka ![]()
@HajaL Hanko, už je to pár let, co jsem dávala přihlášku, ale nyní se myslím dává jen jedna, pak se vypíše náhradní. A ano, můžeš si zvolit školku jakou chceš. Konkrétně třeba Erbenka je dost dobrá, ale zase berou málo dětí
Všechny školky ve městě ( státní ) spadají pod Mš Mozaika, kromě Speciální Mš Demlova.
Nevím jak je to konktérně v Jihlavě, ale u nás (Brno) je počet přihlášek neomezený, zápisy jsou ve školkách 2 dny- v Jihlavě konkrétně 15. a 16. dubna 2013. Funguje bodový systém. Body dítě získá za věk, bydliště, sourozence. Většina maminek hlásí dítka v okolí bydliště, protože body za bydliště Vám pomohou dostat se do školky. Školky jsou naplněné, je problém tam dostat dítko. většinou se v 1. kole dostanou jen 4 leté dítka, nebo 3 leté se sourozenci.
Zkuste si do školky zavolat či napsat, jistě Vám poradí jak s počtem přihlášek, tak i s dalšími případnými dotazy.
Dost maminek si docházku do školky pojištuje soukromými školkami, tam jsou zápisy dříve.
@HajaL
1. Přihlášku můžeš dát pouze do jedné školky, která spadá pod MŠ Mozaika, kam vlastně patří všechny školky krom MŠ Demlova. Teď už se ani nepíše náhradní školka, buď Tě přijmou tam, kam jdeš na zápis, nebo Ti nabídnou jinou školku, vím, že k nám takhle přeředili holčičku ze Slunce, kde pro ni už nebylo místo. Já jsem to udělala tak, že jednu přihlášku jsem dala do Mozaiky a jednu přihlášku na Demlovku. ![]()
Ale pozor na přihlášky, každé jsou jiné, tak případně zajít pro přihlášku a taky potvrzení od dětského lékaře se musí platit na obě přihlášky.
2.Určitě můžeš dát přihlášku na Erbenku, ale co vím tak tam opravdu každý rok berou hodně málo děti.
Můžu se zeptat proč na Erbenku? Na Březinkách je spoustu školek a myslím, že se dá vybrat dobrá školka i na Březinkách, do jedné zrovna chodíme a jsme spokojeni.
S tou Erbenkou zakladatelku chápu, slyšela jsem na ní jen chválu. Moje malá chodí na Demlovku a jsem nadmíru spokojená.
Ta Erbenka byla jen příklad pro lepší pochopení, jak to myslím..
Takže přihlášku dám do jedné MŠ (které spadají pod Mozaiku) a je to?
TO Šmoulinka5 :
Můžu se zeptat na kterou chodíte? My máme nejblíž Mš NA KOPCI. Jedinné, co mi tam „vadí“ je celý den otevřená brána.. Mám dost živé dítko, zná od školky cestu domů (chodíme okolo dost na procházky) a asi bych celou dobu v práci myslela na to : utekl, neutekl? To je jedinné, co mi tak nějak nedá spát…
@nety78 píše:
S tou Erbenkou zakladatelku chápu, slyšela jsem na ní jen chválu. Moje malá chodí na Demlovku a jsem nadmíru spokojená.
A můžu se zeptat, jak je to tam s přijetím na Demlovce? Jsem někde něco četla, že ti z magistrátu mají přednost, tak abych se tam „necpala“, když už teď je třeba jasné, že zaplní celou Mš..
@HajaL na demlovku je to spíš o doporučení lékaře, když dítě dejme tomu hůř mluví, nosí brýle, nebo má nějaký zdravotní problém. Ale pochopitelně jsou tam i děti bez problémů, o přednosti z magistrátu nic nevím
Většina školek vypíše kriteria přijetí někdy v březnu, tak koukni na webovky.
@nety78 píše:
@HajaL na demlovku je to spíš o doporučení lékaře, když dítě dejme tomu hůř mluví, nosí brýle, nebo má nějaký zdravotní problém. Ale pochopitelně jsou tam i děti bez problémů, o přednosti z magistrátu nic nevím![]()
Většina školek vypíše kriteria přijetí někdy v březnu, tak koukni na webovky.
díky ![]()
Holky chtěla bych se zeptat, kterou školu v Jihlavě by jste doporučili? ![]()
Rozhodně ne MŠ Duběnka. Na propagačních materiálech hlásají, jak vyučují angličtinu, hru na flétnu a kdo ví, co ještě, a přitom nedělají nic. Učitelky až na výjimky drzé stěkny a drbny, nejraději by byly, kdyby tam děti byly jen zapsané a přitom tam nechodily.
Ahoj maminky,
mám dotaz, naše malá nastoupila do MŠ Erbenova, chtěla jsem se jen zeptat na zkušenosti s touto školkou, slyšela jsem jen chválu až na jednu paní učitelku, tak bych ráda znala názory ostatních. Děkuji
Ahoj kterou školku v Jihlavě by jste mi doporučili? A kterou na na Slunci-Tylovu. Dlouha Stěna, Nad Plovárnou? Nebo speciální na Demlova.?
Ahoj. Čeká tu ještě někdo na výsledy zápisu 2018/2019? Kampak jste se byli přihlásit? ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.