Edukačně stimulační program pro předškoláky

6895
23.1.13 12:58

Edukačně stimulační program pro předškoláky

Ahoj maminky předškoláků případně školáků,

máte zkušenosti s tímto programem ve školce? Pomohlo to vašim dětem v nástupu do školy? Syn jde sice až za rok, ale už ted má právě možnost se tohoto zúčastnit…takže zvažujeme, jestli ho přihlásit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
570
23.1.13 13:03

Mňo, u nás ve školce zrovna něco příští týden začíná. Mají mít každý den 45 minutový blok všeho možného grafo, počítání, sluchová percepce atd. Kdyby mi šlo dítě až za rok, tak bych ho do toho určitě nehlásila, protože to má být velmi náročné a intenzivní, skutečně aby si vyzkoušeli, jaké to ve škole je, pochopit úkol napoprvé, max. napodruhé, práce ve skupince, ve dvojicích atd.
Nevím, ale z mého pohledu si ve školce má dítě hlavně hrát a učit se podvědomě, ne vědomý předškolní dril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
23.1.13 13:11

@DMartina no on jde do školy příští rok „jen“proto, že je v listopadu, jinak ve školce už je zařazený mezi předškoláky… Jeho kamarád jde třeba do školy, ale jen protože je o 3 měs. starší… Jde i totiž o to, že příští rok školku bude měnit (důvod je stěhování) a já právě nevím jestli tento program bude i v té nové školce (na webu nic o tom nepíšou)…Učitelka ho tam doporučuje a i mě říkala, jestli ho už nechceme dát do školy letos…(ale to jsme si řekli, že ještě ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
23.1.13 13:14

@DMartina jinak toto má probíhat 1× za 14 dní…je to 10 lekcí… a mají se toho zúčastnit i rodiče…ve školce už ale tak nějak taky pracují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
23.1.13 13:38

My jsme tam chodili, bylo to dost náročný…a hlavně odpoledne, kdy už byl syn dost unavenej, a celkově bývali děcka protivný…bylo ntoho hodně…a i úkoly na doma…nevím jestli mu to k něčemu bylo…a ani tam moc rád nechodil…nevím..já bych to nedoporučovala..jediný co, tak se bylo 5 lekcí ve školce a 5 ve škole, a účastnila se i učitelka kterou teď má v první třídě, tak že ji poznali a pak se tolik nestyděli… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1438
23.1.13 14:59

Tak ono asi nejvíc záleží na tom, co přesně je obsahem programu a jak to probíhá, ne? U nás ve školce se všichni předškoláci na školu připravují, jednak samotnou činností ve školce, jednak mívali jednou týdně program jenom pro ně (moje děti chodily do smíšených tříd) - ne formou nějakého nadstandardního kroužku, ale jako běžnou součást školkové výuky, bývalo to po obědě, kdy mladší děti odpočívaly. Oběma mojim bezproblémovým holkám tahle běžná docházka do školky stačila. A měla jsem za to, že tato příprava na školu by měla být běžnou součástí všech školek, tím se přece školka liší od pouhého hlídání.

Nejmladší kluk pak na takový program chodil přímo do školy a ve škole ten program byl sice pro všechny, ale přednostně pro děti nějak „problémové“ (odklady školních docházek, cizince, děti s grafomotorickými problémy… ti ostatní tam sice mohli, ale celkem speciální pedagožka zastávala názor, že vyloženě nutný pro ně není, že je školka připraví dobře. No a kluk byl odkladový a hlavně do školy vůbec nechtěl, takže přihlášení na tento kroužek bylo z mé strany hlavně proto, abych ho k té docházce do školy trochu popíchla a on ji přestal odmítat (kroužek byl na jaře vyučovací hodinu týdně, celkem deset lekcí). Byl fajn, ptž si kluk na školu opravdu trochu přivykl, takže i když i nadále do školy nechtěl, tak už to odmítání nebylo až tak bouřlivé, navíc s námi na konci učitelka probrala, v čem má kluk slabiny a co a hlavně jak by bylo dobré přes prázdniny ještě potrénovat. Ale tedy kroužek nevedla obyčejná učitelka, ale opravdu speciální pedagožka, která se jinak na škole věnuje dětem s různými dys poruchami.

EDIT: jo, teď koukám, že kluk bude chodit do školky ještě příští rok… tak v tom případě bych nějaký takovýto kroužek nehrotila. pokud je šikovný, jak píšeš, tak ho ani nepotřebuje a bude mu stačit normální předškolácká péče příští rok… no a pokud by měl nějaké problémy, tak si nejsem jista, jestli by se tímto vyřešily, třeba můj kluk před odkladem vůbec o tyhle předškolácké věci neměl zájem a nespolupracoval, takže i když oficiálně byl předškolák, ve školce měli nahlášeno, že každopádně budeme žádat o odklad, takže ho učitelky do těchto řízených činností nijak nenutily… no a další (odkladový) rok se pak všechno najednou srovnalo a jemu se i ty předškolácké činnosti začaly líbit. Takže jednat se o moje dítě, postupovala bych stejně, jako u jakéhokoli jiného kroužku: zeptala bych se kluka, jestli chodit chce a podle toho bych ho buď zapsala nebo nezapsala a nedumala bych nad tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
17.9.17 21:20

Dobrý večer, rada bych se zeptala jaké konkrétní úkoly tam děti dostávají. Chtěla bych získat představu. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
17.9.17 21:20

Dobrý večer, rada bych se zeptala jaké konkrétní úkoly tam děti dostávají. Chtěla bych získat představu. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin