SŠ zaměřená na Vv, Hv, Tv

346
24.1.13 10:03

SŠ zaměřená na Vv, Hv, Tv

Nevíte o střední škole, kde by bylo možné uplatnit výtvarný, hudební nebo pohybový talent? Kamarádky dcera váhá, kam na SŠ, a mě napadl akorát pedák nebo umprum, přičemž pro uplatnění absolventů bych viděla asi lepší ten pedák (přece jen mateřinek je tady v okolí víc než firem zabývajících se designem). Holčina je všestranný, leč nerozvíjený talent (chodila jen asi 2roky do ZUŠ na výtvarku). Nabídku středních škol jsem zkoumala naposledy v osmičce (a to už je docela dávno :oops: ), tak věřím, že existují i nové možnosti.

Příspěvek upraven 24.01.13 v 10:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
24.1.13 10:11

Konzervator

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
24.1.13 10:13

Jo a školky už požadují vysokoškolsky vzdělané učitelky, ty se středním pajďákem jsou teď spíš pro družinu nebo zájmové kroužky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
24.1.13 10:17

Tak peďák je dobrá volba, tam by tyto vlohy využila. Pak mě ještě napadá obor Sociální činnost, který nabízejí různé školy, nejvíce zdrávky, gymply atd.To by sis musela najít ve vašem okolí, která škola otvírá tento obor. Třeba na stránkách www.infoabsolvent.cz.Tento obor je poměrně nový a mají tam také hodně výtvarky a hudebky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
24.1.13 10:28

@jizvíková O VŠ vzdělání učitelek v mateřinkách jsem slyšela, ale že by pajdáky nestihly zareagovat a dál nabízely obor Předškolní a mimoškolní pedagogika :think:? Jinak konzervatoř fakt ne - sice má fakt pěkný (ale neškolený) hlas a výborný hudební sluch i paměť, ale v životě neviděla třeba nic z teorie (nevím, jak to funguje teď, ale za „mých mladých let“ jsem chodila od 2.tř. do hudebky a poslední rok spolu s dalšími exoty na speciální hudební nauku, a stejně jsem na konzervatoř nakonec nešla :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
24.1.13 10:43

Ahoj, zkus vyhledat gymnázia s esteticko-výchovným zaměřením ;) Ale nevím, odkud jste, já vím konkrétně o Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
24.1.13 10:53

Škoda, že její talent nerozvíjeli…protože pak má ty možnosti mnohem menší…na střední už se očekává, že pokud by chtěla nějak zaměřenou školu, tak bude něco umět už (např. sportovní škola - tam už musíš nějaký sport opravdu dělat).
Z tohoto důvodu mi skoro připadá nejlepší možností ta pajda…
I umprum si myslím, že už očekává, že má nějaké zkušenosti, že něco doopravdy umí.
Neteř takhle šla na umprum, na grafický design (myslim, nevim přesně), a očekávali od ní víc, než že je šikovná ;) musela mít velké množství prací, v různých stylech, které nesla ke zkoušce, na základce chodila na různý kurzy, ležela v tom snad pořád a i tak nebylo jednoduché se tam dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
24.1.13 11:11
@daaaja píše:
@jizvíková O VŠ vzdělání učitelek v mateřinkách jsem slyšela, ale že by pajdáky nestihly zareagovat a dál nabízely obor Předškolní a mimoškolní pedagogika :think:? Jinak konzervatoř fakt ne - sice má fakt pěkný (ale neškolený) hlas a výborný hudební sluch i paměť, ale v životě neviděla třeba nic z teorie (nevím, jak to funguje teď, ale za „mých mladých let“ jsem chodila od 2.tř. do hudebky a poslední rok spolu s dalšími exoty na speciální hudební nauku, a stejně jsem na konzervatoř nakonec nešla :mrgreen: )

obor budou nabízet dále, ty můžeš jt s tímto do mš, ale zařadí tě do nižší platové třídy, takže navážeš a uděláš si titul Bc, jako asi by se někomu težce šlo z prumky na VŠ učitelství v MŠ, takhle se na té střední připravíš…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin