Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
ráda bych se zeptala co napsat do přihlášky aby to zvýšilo šanci na přijetí do školky. Prý je lepší dítě přihlásit na celý den, že přednostně berou ty celodenní než polodenní.
Je lepší dávat více přihlášek, nebo jen jednu a zaškrknout políčko že nutně potřebujem dítě umístit do školky a souhlasíme i s umístěním do jiné školky v obvodu bydliště.
díky moc
a nevíte někdo jak to vypadalo loni s kapacitou školek v Ostravě (nejlíp fifejdy centrum a okolí) díky ![]()
Tohle ti rekne vami vybrana skolka. Taky zalezi na kapacite a poctu uchazecu. U nas jsou nektere, kde vic prihlasek ti bere body pro prijeti, v jinych to mevadi. Co jsem slysela, tak vetsina skolek na vyssi poptavku oproti moznostem a tak vybira uchazece dle bodoveho systemu. U nas byla tabulka s body soucasti prihlasky.
K te adaptaci- davala jsem dite na cely den a prvnich 14 dni ( dle potreby i vic) je zvykacich. Prvni tyden slo dite pp obede domu, pak jsme zkusili spani…
Já se tím teprve začnu zabývat, tak ti ještě neporadím, spíš počkám, co napíší ostatní. Ale každopádně kdyby bylo nejhůř a jestli potřebuješ školičku, tak v Mariánkách je Dětský svět Sosnička, je to vlastně hernička pro děti s maminkami, ale mají tam i fajnový program na hlídání dětí. Chodí tam na praxi každý den holky z pajdáku a za 20Kč na hodinu pohlídají dítě, ale teda od 9-15 hodin. Dávám tam občas dcerku, a to ji ještě nejsou ani dva ročky, a je maximálně spokojená, hezky si tam hraje a hlídací slečny na ni pěkně dohlíží, vymění plenu a všechno, co je třeba. Kontakt mám na ně pouze z facebooku, myslím, že žádné jiné stránky nemají: http://www.facebook.com/…SvetSosnicka?…
Já teda nevím, kamarádka zapisovala malýho, kterej měl tři roky až teď na konci prosince, a ve Výškovicích jí ho normálně vzali už od září (a to je doma s mladší dcerou). Tak tam to s tím převisem asi nebylo tak závažný…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.