Státnice a přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.9.22 13:42
@Kfětoslava píše:
Aha, to leccos vysvětluje.

Mě nejde o hmotný dárky. Potěšilo by mě kdyby mi pogratuloval, sdílel se mnou radost. Protože to nebyl den jako každý.. víte jak to myslím.

• Citovat
  • Upravit
1160
9.9.22 13:44

Jak již bylo zmíněno, pokud on vejšku nemá, dost často si lidi bez vejšky neumí představit, co může obnášet složení jednotlivých zkoušek, natož státnic. Nejspíš ho to tedy ani nenapadlo a pokud ano, tak je mu to asi stejně jedno. Mě teda spíš zarazilo, že si dostala flašku na narozeniny, když nepiješ :think: pro mě je flaška ten naprosto poslední dárek, když fantazii nemám a v životě by mě nenapadlo dát jí někomu, o kom vím, že nepije (předpokládám, že to věděl). Tady máte spíš asi nějaký hlubší problém, že on si s těmahle věcma hlavu moc lámat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14952
9.9.22 13:52
@Anonymní píše:
Mě nejde o hmotný dárky. Potěšilo by mě kdyby mi pogratuloval, sdílel se mnou radost. Protože to nebyl den jako každý.. víte jak to myslím.

Já to chápu. Ale je slušnost, než něco dám, nad tím popřemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
9.9.22 14:10

Jak tu už tu je víckrát zmíněno- lidi, co VŠ nemaj (nebo jich mají naopak víc, po třetím diplomu už to je spíš rutina ;)), to zas tak nehrotí. Lidi bez VŠ mají často dojem, že na VŠ se jen plká a fláká a je to takové odkladiště pro ty, co neumí nebo nechtějí pracovat, prostě že VŠ je pro losery a trapáky. To je jeden bod - a druhý, jestli tam není trochu pocit méněcennosti (neříkám přímo závist, ale takové to - Ha, najednou je lepší než já, vadí mi to? Vadí to jí?). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.9.22 14:19
@Anonymní píše: :srdce: děkuju.
No a já právě nevím, on mi sice pak jednou větou řekl, že je hrozně rad že to mám ale to bylo cele jak se k tomu vyjádřil. A jiné věci.. zatím během téhle doby byla jen tahle velkà událost.

Tak ještě vyčkej, třeba prostě jen nechápe co všechno to obnáší a jak je to těžké.
Teď je důležité, aby to chápal u toho ostatního.
Pokud to bude pořád v tobě, normálně bych s ním ještě promluvila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.9.22 14:26

Teď docitam, no, je teda na mě trochu divnej viz dárek a tvoje nereakce na sms.
Uvidíš, jak se to bude vyvíjet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
9.9.22 14:37

Vsadím se, že výšku nemá. A sorry jako. Tvůj úspěch ti závidí. A bohužel je mnoho mužů, kteří nezkousnou úspěchy své ženy. Možná má strach, že si budeš hledat někoho lepšího než je on= malé sebevědomí.
Přítel, který by ti to přál, by tě honil do učení a dával ti prostor, protože ví, že je to pro Tebe důležité!!! Po státnicích tě měla čekat minimálně obrovská kytice, velké gratulace a objetí! Sama uvidíš, jestli bude chtít jít na promoce. Pokud mu to přijde jako blbost, tak je to jasné, že to prostě nedává. De.bil :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
9.9.22 14:39
@truelly píše:
Vsadím se, že výšku nemá. A sorry jako. Tvůj úspěch ti závidí. A bohužel je mnoho mužů, kteří nezkousnou úspěchy své ženy. Možná má strach, že si budeš hledat někoho lepšího než je on= malé sebevědomí.
Přítel, který by ti to přál, by tě honil do učení a dával ti prostor, protože ví, že je to pro Tebe důležité!!! Po státnicích tě měla čekat minimálně obrovská kytice, velké gratulace a objetí! Sama uvidíš, jestli bude chtít jít na promoce. Pokud mu to přijde jako blbost, tak je to jasné, že to prostě nedává. De.bil :cert:

No a nebo pro něj vzdělání vůbec není důležité a přijde mu tudíž zbytečné kolem toho dělat ofuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
9.9.22 14:47

@lucad77 z mých přátel vysokoškoláků si vzdělání váží všichni. Každý zažil nějaký neúspěch, ví o kamarádech, co nedodělali…všichni jsou rádi a hrdí, že to úspěšně dali. A že to nebylo jednoduché a stálo to mnoho dřiny, nervů a někdy i slz.
Tohle třeba učeň nepochopí. A je mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
9.9.22 15:06
@truelly píše:
@lucad77 z mých přátel vysokoškoláků si vzdělání váží všichni. Každý zažil nějaký neúspěch, ví o kamarádech, co nedodělali…všichni jsou rádi a hrdí, že to úspěšně dali. A že to nebylo jednoduché a stálo to mnoho dřiny, nervů a někdy i slz.
Tohle třeba učeň nepochopí. A je mu to jedno.

To jsem měla na mysli. Znám bohužel dost lidí, pro které je vzdělání něco naprosto zbytečného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
9.9.22 16:14
@truelly píše:
Tohle třeba učeň nepochopí. A je mu to jedno.

Z mych taky, ale nejak nevim o tom, ze by delali halo ze statnic. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
9.9.22 16:37

Můj nyní už manžel je vyučený a když jsem státnicovala (Bc) tak mi koupil kytku a vzal mě na večeři, nic hmotného jsem ani nechtěla, takže to nemusí znamenat že vyučený člověk to nechápe nebo neocení… Tehdy jsme spolu byli asi 4 měsíce. Rodiče jsou taky vyučený a taky pro ně byla samozřejmost dát mi dárek, ačkoliv jsem to od nich vůbec nevyžadovala.
Buď tvůj přítel žárlí :think: nebo mu to nedocvaklo, že se něco takového sluší. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
9.9.22 19:48

Měla jsem opačný problém. Můj muž měl asi takovou radost, že mám hotového magistra. Tak to všude říkal. Pořád chválil. Naštěstí ho to po několika týdnech přešlo.
Nějak si na takový chvalozpěv a pozornost nepotrpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
9.9.22 19:56

@Kelsey aspoň máš jistotu, že že má upřímně rád, těší se s tebou z tvého úspěchu. To moc lidí neumí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14952
9.9.22 20:09
@j.a.n.i1 píše:
Z mych taky, ale nejak nevim o tom, ze by delali halo ze statnic. :think:

Jaké haló, prosím tě? Je to jeden z životních milníků a každému dá dost práce k těm státnicím dojít a pak je udělat. Co je na tom špatného se z toho radovat a oslavit to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová