Státnice za dva týdny - dá se naučit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.8.20 11:59

Dala jsem to. Dělala jsem státnice před 6 lety jako těhotná s batoletem. Měli jsme to ve 4 týdnech - vždy jeden předmět + obhajobu. Dělala jsem to na pedagogické fakultě, takže ke všemu teorie + didaktika. Věděla jsem to dřív, ale dělala jsem státnice na začátku ledna, takže jsem Vánoce moc neřešila, pak jsem hodně zvracela, takže jsem měla na každý předmět týden. Pokud máš jen učení, tak to podle mě půjde. Chce to systém a neřešit, když to neumíš úplně slovo od slova.

• Citovat
  • Upravit
3745
15.8.20 12:00

Ten rozsah moc velký není, takže se to zvládnout dá i za týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
15.8.20 12:01

Tak zadny z tech predmetu nezacinas od nuly, ne? My jsme delali statnice ze vsech predmetu v jeden den, ale ze vsech predmetu jsme uz meli behem poslednich dvou rocniku jednu zkousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.20 12:02
@Anonymní píše:
Zakladatelka: děkuji, problem byl, ze v SISu jsme měli předběžný rozsah možného termínu 14-25. září, proto jsme spíše překvapeni, ze tam dali 2. září…o statnicich a tak vim, nechci honit vsechno na poslední chvíli, spíše problem byl, ze kvůli koronaviru na naši skole bylo opozdene zkouskove až do začátku srpna, takže jsme ještě dělali nějaké zkoušky minuly týden (bohužel ne, nás letní semestr jsme měli ještě 5 různých předmětu, neměli jsme ho volný) a posunuté veškeré deadline termíny a tak, takže já se na statnice začala reálně připravovat až začátkem srpna, kdy nám skončilo zkouskove - otázky a materiály mám vypracované, to jsem si udělala a samozřejmě, že něco v te hlave mám, asi jo, blbost to dávat na emimino, asi to bylo v záchvatu paniky a stresu, potřebovala jsem se o tom s někým podělit nebo se vypovídat a ujistit se, ze se to da, tak dekuji a jdu se ucit :)

Aha, tak to chapu :hug:

Materialy uz mas, jednou uz jsi to umela, nedavno jsi to videla. Urcite to zvladnes.

• Citovat
  • Upravit
1425
15.8.20 12:02

Jaký je to předmět??? Podle toho taky záleží, jinak 14 dnů je ok pokud se tomu můžeš věnovat a nemáš nic jiného. A ty to chceš vzdát a na tento termín se neprihlasit nebo si chceš zkusit stěžovat že to oznámili pozde? Škoda že ses nějak průběžně už neučila, pokud jo tak o to to bude víc vpoho, pokud ne tak holt sprtat, u mě to tak taky bylo že jsem stejně naplno začala až těch 14 dni před, víc by mě asi vadil jen ten týden na další předmět hned po tom ale třeba už budeš v tom učení tak zajetá že to pak půjde i rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koroptev12
15.8.20 12:04

Vždyť je to pár stranek. Co jsi dělala předešlé mesice/roky? Snad si něco pamatuješ ne? Tenhle rozsah se dá v klidu naučit za týden.

• Citovat
  • Upravit
2349
15.8.20 12:04

Podle rozsahu se to naučit dá. Dej si teď 3 otázky na den, to ti vyjde na cca týden učení, a zbytek si vždycky třeba po 5 denně opakuj. S těmi termíny je to vždycky divočina i bez Covidu. Taky nám vždycky slibovali, jak termíny budou, že se nemáme bát, a pak bylo prd a dohánělo se to v dalším roce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24996
15.8.20 12:07

Za 2 týdny to dáš i s trochou prokrastinace. klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8331
15.8.20 12:20
@Anonymní píše:
Stěžovat si na studijní nebo tak ohledně pozdního vyveseni termínu (navíc bez upozornění) asi nemá cenu, takže to nechám na pokoji. Omlouvám se za anonym, nechci kazit pověst školy, protože jinak je skvělá, als tohle trochu nezvládli se mi zda

nejak jsem nepochopil, zda si jen stezujes nebo cekas nejakou relevantni radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4057
15.8.20 12:24

Tak zas bych zakladatelku tolik nepranyrovala, když řeknou, že termín dají vědět měsíc předem a bude to druhá půlka září (14 - 25.9.),a pak řeknou dva týdny předem, že 2.9.,to by mě teda taky zaskočilo :roll:

Jestli to jde - záleží na škole, předmětu a studentovi :lol: Moc bych nad tím nehloubala a začala se učit, co jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19246
15.8.20 12:32

Vscht. Na bakaláře jsem se učila a částečně pracovala měsíc včetně vypracování otázek. Na magistra týden, otázky jsem zpracovala jen na jeden předmět, protože se zbytek opakoval od bc. Předměty se cele roky motaly a prolínaly, takže si to stacilo jen přečíst a oživit. Hodně věci si člověk stejne odvodil co do vzorců a postupu. Akorát já teda měla vždy velmi dobrou paměť, což už se teď říct nedá :lol: mám dojem, ze jsme měli 4 předměty a určitě to bylo v jeden den včetně obhajoby a prezentace práce. Za hodinu zkoušení hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4057
15.8.20 12:39

Jinak já jsem se učila na bc státnice asi měsíc včetně vypracování otázek, myslím, že to byly tři předměty? Každej cca 25 otázek? Už fakt nevim… Ptali se pak podle toho, co jsem měla v bakalářce a byly to věci, které jsem se ani učit nemusela, věděla bych to i tak.

Na mgr státnice jsme žádné otázky neměli, jen název předmětu, a ten se shodoval s názvem celého magisterskeho programu :lol: To jsem si prostě četla poznámky a učebnice a doufala jsem, že se tak přibližně trefím do toho, co by mohli chtít. Začala jsem taky asi měsíc předem, ale jen tak lazo plazo, žádné učení 10 hodin denně. Byla jsem zamilovaná a měla jsem jiné starosti :lol:

Prirodoveda na uk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.8.20 13:22

Zvladnout se to rozhodně da. My jsme meli 125 otazek na Bc. statnice s podobnym rozsahem, některé otazky byly i delsi.
Takže to vase povazuju za dost leharo. Ucila jsem se 7 tydnu, ale chodila jsem na plny uvazek do prace a mam doma 3 školní deti. Nevzpominam na to moc rada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.25 15:33

Sice staré téma, ale u nás se učíme několik měsíců (3-4) na jednu státníci,. která se skládá z pěti let dřiny. Takže si nedovedu představit, že bych přečetla 1500 stran textu k zapamatování za 14 dní, natož se to naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
13.8.25 16:26

@Kropáčková je to hodně individuální.. u nás se někdo učil na Mgr. po 5 letech 3 týdny a někdo půl roku, každý to má jinak.. Já si třeba poměrně dost pamatuji, takže mi to tolik času nezabralo, bylo to stejně jen opakování toho, z čeho už jsme dříve dělali zkousky, takže se to člověk neucil poprvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze