Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chci se ještě zeptat na léky… Měl jsem léky vystavené na slunečním záření (byly ale v obalu) a myslím si, že někde psali že by to nemělo se pak užívat, dále na obalu píšou, že mám spotřebovat po otevření do 3 měsíců, a mě by zajímalo jen, jestli když budu užívat léky které byly na slunečním svitu (omylem) a ta doba po prvním otevření vypršela, jestli to bude mít vliv na stav léků a já teď nevím, jestli je mám dobrat, nebo si napsat o nové? Děkuji za možné odpovědi ![]()
O jaké léky se jedna? Asi sirup, jestli píšeš o otevření? Jestli se ale nesmazil někde X dní v zavřeném autě v létě, neřešila bych ![]()
@Beruska999999 jedná se jen o helicid na reflux, ano, o otevření- píšou do 3 měsíců spotřebovat, ale chvilku jsem je nebral a už to je déle otevřené 🙈
@_ten_neznámý_000 : Já to osobně moc neřeším, pokud to není navíc ještě expirovane (a I tam občas hresim)
Ale na vlastní riziko, ofiko se to samozrejme nema
Pokud je světlo vylozene problem, tak je to napsane v pribalaku phledne skladovani (uchovavejte v puvodnim obalu chranene pred svetlem nebo podobne)
Pokud pro uchovavani zadna omezeni nejsou, je to ok
@_ten_neznámý_000 píše: Více
Helicid jsou tabletky/kapsle ne?
Ty bych v klidu brala.