Stavba domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.3.15 08:26

www.Haas-Fertigbau.cz
ještě jsem viděla tuto firmu, s tou také nikdo nemá zkušenosti?
Chtěla bych asi jako každý dobře odvedenou práci, ale bohužel si s přítelem tolik nevěříme :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.15 08:45

Firmy nebrat, bohatě si nechají práci zaplatit. :nevim: My s přítelem stavěli barák samy a musím říct, že jsme strašně ušetřili. :pankac: Hhypo. jsme si brali jen 950tis. + jsme měli 400tis. našetřených. Kdyby nám to stavěla firma určitě bychom se do tohoto rozpočtu nevešli. :think: Počítali jsme tak 2,5milionu od firmy. :think: Pokud o tom nic nevíte snažte si shánět řemeslníky na jednotlivé práce, určitě ušetříte min. 20% oproti tomu když si necháte postavit barák na klíč od firmy. :hug:

• Citovat
  • Upravit
43028
24.3.15 08:47
@beruska9 píše:
Ani jedna verze neni uplne jednoducha - firma na klic si necha poradne zaplatit, jednotlivi remeslnici se budou furt vymlouvat na ty pred nimi, ze neco neni spravne. Zkusenost mam jen se stavbou prevazne svepomoci, v kazdem pripade si sezente kvalitni stavebni dozor,.

presne tak a jeste bych k tomu dodala, ze u stavby na klic necekejte zadnou kvalitu. ruka ruku myje, co se schova pod omitkou neni videt a ze to dela tepelne mosty nebo to jinak nebude fungovat nezjistite, nebo za dlouho, az to nekde zplesnivi a budete tezko reklamovat.

a stavebni dozor aby tam byl kazdy den, to taky nebude levne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.15 08:49
@Anonymní
a můžu se zeptat jak velký dům máte?
já bych chtěla totiž 4+1 a samozřejmě garáž..
tak to jsem opravdu překvapená, že se dá až tak moc ušetřit..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
24.3.15 08:56

@MartinkaaSe
My máme 4+1, obytná plocha cca 125m2, jsme v tom za necelé 2 mega, bez garáže, ale zastřešené stání na auta. Kdyby jsme si to nechali stavět tak počítam + další melounek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.3.15 08:58

No já být vámi, tak si nejdřív o stavbě domu něco pořádně zjistím, abyste ASPOŇ věděli okrajově, co se má dělat. Zatím totiž působíš, že si to představujete jak hurvínek válku, tak abyste na to pak nedoplatili. A nemyslím to špatně jo ;)

• Citovat
  • Upravit
24.3.15 09:01

@AnixAha tak to je pěkné :)
teď jsem z toho úplně vyplesklá :D
no doma sednu nad papír a musim si všechno sepsat a uvidíme, jak vidím, ještě ani jedna dobrá zkušenost s firmou co staví na klíč, to jsem tedy velice ráda, že jsem se napřed zeptala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.15 09:03
@RadkaCh
Určitě, já sem spíš teď ve fázi, kdy se snažím zjistit, zda objednat firmu na klíč, nebo stavět jinak..
Zatím zařizujeme převod pozemku a další věci, a popravdě jsme byli rozhodnutí pro nějakou firmu..
Pár těchto soukromníků znám, co staví domy, jsou to známí, jen jsem prostě chtěla poradit :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.15 09:04

@MartinkaaSe Máme menší domeček na patro 10×12m a garáž máme z části zapuštěnou v baráku. Nahoře máme 2 dětské pokoje každý má 4×4m, ložnici, šatnu a záchod. A dole koupelna, záchod, špajzka, kuchyň propojenou s obývákem. My jsme opravdu nevymýšleli žádné balkóny, ani nic podobného…prostě obyčejnej malej útulnej domeček. Ono čím víc člověk vymýšlí, tím je celá stavba dražší. Máme spoustu kamarádů, kteří tomu až tak nerozumí a stavěli po našem vzoru. S tím, že si hledali řemeslníky na jednotlivé práce. Jen typově trochu jiné domky a musím říct, že si nikdo z nich nebral větší hypo jak 1,5mil. Taky záleží na tom jak drahou seženete parcelu. My jsme ji kupovali před 8lety a stála nás 150tis. Nebydlíme ve městě, ale na vesnici…tím jsme taky ušetřili. V tu dobu by nás stál pozemek ve městě tak 500tis. Opravdu to chce promyslet, ušetřit jde.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
24.3.15 09:06
@Anonymní píše:
Pro nás je nedůležitější ta garáž, přítel je automechanik, takže skladuje různé věci doma, tak aby na to měl místo :D
Jinak nepotřebuji balkon ani podobné věci, měli jsme ho doma a nikdy na něm nikdo neseděl :D
Pozemek máme zadarmo, dostali jsme ho od prarodičů, takže to už je velké plus..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
24.3.15 09:07
@MartinkaaSe píše:
Ahoj všichni :-)
v současné době je pro nás s přítelem aktuální stavba domu, nejradši bychom postavili dům na klíč. Měli jsme vybraný dům od Ekonomických staveb, ale nějak jsem po těch diskusích co jsem tu četla ztratila zájem. Ale všechny diskuse co jsem viděla byli rok 2012 a tak, tak jsem se chtěla zeptat, s kým stavíte vy popřípadě nějaké názory a zkušenosti s firmami a stavbou domu na klíč.
Předem děkuju za všechny reakce :)

Stavět s firmou ES je sebevražda. Kde sehnat dobrou firmu snad poradím za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.3.15 09:09

@MartinkaaSe Tak to hlavně neuspěchejte :D

Jinak sice z jiného kraje, firmu nevím vůbec, ale můžu ti říct o jednou domě na klíč tady u nás. Základovku vylili a dál se na to vyprdli, takže majitel musel narychlo zařizovat vodu k pozemku s hadicí, aby nebyla na maděru, komín stavěli na dvakrát, protože první postavili krásně křivě a „kónicky“. Trámy na krov dovezli absolutně neošetřený proti škůdcům a ani neměli v úmyslu to udělat, takže musel majitel trámy ošetřit. No a to vůbec nemluvím o tom, že pokud tam zrovna nikdo nebyl, tak jenom seděli na p. delích, žrali a flákali se. Barák stojí ani ne deset let, pod věncem je to popraskaný a uzavíráme sázky, jestli půjde k zemi dřív tenhle nebo ta stará barabizna, která stojí vedle a chátrá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.15 09:10

@MartinkaaSe Tak v tom případě, ještě popřemýšlet jak ušetřit na samotné výstavbě domečku a máte to v suchu. Je to těžko my jsme měli docela dost lítání, kdežto kdybychom si to nechali postavit od firmy tak bychom to měli bez práce. Jen bychom se jednou za dva dny přišli podívat jak se „samo“ staví.. :mrgreen: a stalo by nás to tak o milion víc. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24.3.15 09:14
@RadkaCh píše:
Tak to je opravdu skvělé :D
My bychom měli i stavební dozor, je to postarší pán, který se stavebnictví věnoval celý život, ale stejně jsem se toho bála a podle toho co čtu, je opravdu lepší si vše udělat sám, pokud máte někoho, kdo tomu rozumí..
Právě jedna paní si nechala tento domek postavit a pořád říká, že si je nemůže vynachválit a prostě samá chvála, ale jako to čtu byla opravdu jedna z mála..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.3.15 20:49
@Anonymní píše:
@beruska9 my stavěli pomocí námi vybraných firem na odborné práce ( střešní konstrukce a pokrytí kvůli atestům, topný systém, vylití podlah a tak ) s kombinací svépomoci a máme zděný dům, kdy se začalo v červenci se základovou deskou a v květnu jsme se stěhovali. To je zděná i dvojgaráž. Nestrašila bych 3 roky práce, jde to i rychleji. Manžel dělal elektriku, stropy a tak. Hodně času bylo stráveného u pc a vybíral se materiál a solidní firmy.

Ja nechtela strasit, napsala jsem osobni zkusenost :nevim: Prece netvrdim, ze to MUSI trvat 3 roky…my mame barak celopodsklepeny + patro a podkrovi, coz samozrejme stavbu prodlouzilo, taky zalezi, co si nechas udelat a jak stavis a kolik mas pomocniku…nam treba omitky trvaly hrozne dlouho, jelikoz jsme je delali hodne jenom ve dvou apod. My jsme puvodne meli domluvenou firmu na hrubou stavbu, ale dostali jsme se do konfliktu a nakonec to ukoncili po prvnim patre, taky nam chvili trvalo, nez jsme to s nimi vyresili a rozhodli se pokracovat sami, nez jsme to zorganizovali atd…proste to neslo hladko. Stehovali jsme se teda po 2 letech, ale dalsi rok trvalo, nez to bylo jakz takz hotove, vcetne sklepu…garaz neni dokoncena doted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný